Pārtikas produktu sastāvs

...šodien nopietni aizdomājos par pārtikas produktiem ko mēs lietojam uzturā, tieši par tiem kuri ir iecienīti ikdienā. ...un tā, ēdot Hanzas maiznicas Pļavas maizi, neviļus apskatijos uz iepakojumu, un secināju, ka maizes sastāvā ir veselas 5 e-vielas, no kurām 2 ir kaitīgo vielu sarakstā (salīdzināju), vienu vārdu sakot - vilšanās!, ...cik nopietni "jāčeko", lai izvēlētos nekaitīgus produktus?

lietotajC (2008-06-14 12:36)      chekot tu vari cik gribi. tikai tad, kad izaudzeesi pats, vareesi buut paarliecinaats, kaada tehnologjija ir pielietota.

un ja arii uz iepakojuma nav E, tad nekad nevareesi buut paarliecinaats, ka tas tieshaam ir maarupes gurkjis, nevis polijas, holandes vai kaads cits...

taa kaa necepies. Viena no idejaam par eeshanu ir taada, ka ir svariigi nevis ko tu eed, bet ar kaadu attieksmi to dari. Secinoshi, nav ko iespringt uz visaadaam hernjaam...

BuutlsBamtrinkets (2008-06-14 12:39)      nekad nebiju domājis, ka kļūšu par "nūģi" un stāvēšu bodē, skatīdamies un to, no kā ēdmaņa sadarīta... vot skatos - zini kādas ir man garšīgākās un vienlaikus veselīgākās(piedevu ziņā) šmores?
Brētliņas un tērvetes alus. Traks var palikt - pirmajām sastāvā "zivis/ūdens/etiķis", tam aliņam "ūdenc/apiņi/iesals"... man, ļična, raibs gar acīm paliek, kad sāku skatīties no kā desa taisīta... paldies - ēdiet nu paši!

hmzzz (2008-06-14 12:44)      Es labāk par to nedomāju.. cenšos izvēlēties LV produktus, pēc iespējas ne-krāsainākus. Ja sākšu vēl lasīt, kas rakstīts uz etiķetēm, laikam būs jāpāriet uz barankām un ūdeni:)
Vispār piekrītu lietotajC, ka būtiski ir tas, ar kādu attieksmi tiek ēsts.

SomateriaMollissima (2008-06-14 12:48)      Un tikai shodien?????/izbriiniita ne pa jokam/
Es jau gadus astonjus vismaz par to domaaju un skatos, kas uz etikjeteem.
Bet patiesiibaa tas ljoti labi iedarbojas. Ieraugi kaut ko, baigi gribas nopirkt, palasies sastaavu un vairs negribas.

Laskovij (2008-06-14 13:11)      ...da liels fufelis tas ir...ja nu vienīgi nav audzēts vecāku piemājas dārziņā, kas gadus 20 nav redzējis ķimiju:)

/...nopērk Colu un atslābst.../

olo (2008-06-14 15:19)      Nu i pofig visi tie E, tu tak šā vai tā viņus nejūti un neviens tak nav nomiris.

Denija_ (2008-06-14 18:14)      olo - vai Tu domaa, ka fiziskais kjermenis ir miskaste, kuraa var visus kjiimikju sarazhotos meeslus samest un arii peec 10- 20 gadiem palikt tik pat skaitam kaads Tu esi tagad ? :) Tieshaam taa kjiimija ietekmee muus nemanot, bet vinja sakraajas un tad... gala iznaakums nav paredzams.

Palomino (2008-06-14 19:25)      Neatceros, kurš tas kvass bija, kur rakstīts, ka gatavots no sentēvu receptēm, un tālāk sastāvā bija vai vesela tautasdziesma tb vieni Eeeeeeee...

Attieksme tik tiešām svarīga, bet tas jau attiecas uz jebko, ko darām/nedarām.:)

rozamunde (2008-06-14 20:58)      Tāpēc, mīļie pilsētnieki,atbalstiet lauķus - pērciet pienu tieši no govs pupa, nevis RIMI, un to gaļ iz cūk cisk ar -tieši no steķiem.
Kārtīgam latvietim ar vien kāds radagabals pa laukiem cīnās ;)

riks (2008-06-14 21:50)      kautkāds "e" ir arī citronskābe, par provi, kura organismā nafig vajadzīga, bet arī indīga nav. bet paskalojot šo un to ar Na2SO3 un tas ne īpaši indīgs, tak tomēr nelāgs. nu ja, Ka metabisulfītu jau neies tērēt un tas arī skābāks.

edmunds (2008-06-14 22:45)      palomini: kjer recepti. "uzvaaram 8 litrus uudens, saberam iekshaa 300g kalteetas/apgrauzdeetas rupmaizes, pagaidam liidz atdziest liidz 30 graadiem, nokaasam, pievienojam 200g cukura un 10g maizes rauga, un peec 5h kvass gatavs". bez eee

airene (2008-06-15 00:05)      Izklausās, ka drīz pilsētnieki sāks "sirot" pa lauku mājām un iepirkt tur gatavotos labumus bez E. Nu re, attīstīsies arī savdabīgs lauku tūrisma veids - svaigas, neķīmiķotas pārtikas iepirkšana. Vispār doma laba, būs jāsāk ražot vairumā, kas zin, varbūt jau rīt kāds klauvēs pie durvīm:)

piekraste (2010-03-16 10:44)      Bet problēma jau tajā, ka tos lauku cūķus baro ar to pašu drazu ko lielsaimniecībās.:( Tāka nekas īpaši labāks nabūs laukos sameklējams.

rinta (2012-11-25 15:48)      patiesība mēs jau visi esam imūni pret šīm e vielām, tādos kvantumos jau esam tos sastūmuši, ka nav jēgas vairs iespringt, vienkārši vajag mazāk ēst, mazāk...

wolf61 (2014-03-07 20:22)      E- vielas, e-vielas... dzīves sīkums salidzinoši ar ĢMP. No tās gan izvairīties nevar. Kad sāks dzimt astaini sīkie E atcerēsieties kā medusmaizi. Bet... cilvēks nav lops - pierod pie visa. Raugoties no šī viedokļa nemaz tik briesmīgi nav.

saulete (2014-03-15 22:39)      Nav taisnība piekraistei par lauku cūku barošanu.Laukos mazie zemnieki baro ar savā dārzā izaudzētiem kartupeļiem ,pienu un graudiem.

boogeyman (2015-12-14 14:53)      Es zinu cilvēkus kuri veikalā ļoti maz ko iegādājas, bet nu jebkurā iepērkas. Pašiem izaudzēt dārzā visu - nav problēma, līdz pavasarim izvilksi. Problēma jau sākas ar piena, gaļas produkciju. Tie naivie cilvēciņi, kas tic, ka uz tirgus var nopirkt ko 100% Bio ir naivi, izņemot k-ko, jēra gaļa un kaut kas vēl. Viss jau pa lielam sākas ar graudiem, lai gūtu peļņu piem.7t. no hektāra, tur tiek izkaisīts diezgan interesanta Mendeļejeva tabula. Priekš sevis vari izaudzēt 1-2t no hektāra, bet ne vairāk. Par kādu maizi, olām, gaļu u.c. var būt runa? Reti kurš aizdomajas, kas notiks ar saviem bērnu bērniem.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu