Sarkanās galda bietes

Padalieties savā pieredzē,ķā visefektīgāk ir uzturā lietot sarkanās galda bietes, lai organisms no tām saņemtu maksimāli vairāk vērtigās uzturvelas.

[never] (2008-09-17 09:12)      sulas veidaa, sajaucot ar aabolu vai burksanu sulu, lai mazaak pretiiga
:)

UgunskuraKurinatajs (2008-09-17 09:20)    1 vislabaakais ir shiis bietes pashai novaakt no lauka...vismaz paaris autokravas...veseliiba buus..oi,oi,oi...

RiebigaisVecis (2008-09-17 09:33)      vislabak ja tu vinjas savaa mazdarzinjaa pati audzee, tad mazaas svaigaas ar visaam lapaam var uzreiz pa taisno lietot iekshaa - salaatos, utml.

a taa... vienkarshi lieto i viss.

(pret iekaisumiem recepte - no 5 sastavdaljaam: nevariti spiestas dzervenju, bieshu, burkanu sulas, ka ari medus un rigas balzaams - viss vienados daudzumos, jaucam kopaa un lietojam pa charkai 3xdienaa.)

Uhuhuu (2008-09-17 10:55)      Termiski neapstrādātas, protams. Nedaudz,bet regulāri.

edmunds (2008-09-17 11:04)      svaigas, iekskjiigi.

Iveta44 (2008-09-17 11:32)      Ļoti garšīgi un veselīgi salāti: bietes, burkānus sarīvē skaidiņās, smalki sagriezts sīpols. Mazliet eļļas un krējuma, sāls un garšvielas.

DEILA48 (2008-09-17 14:34)      Ivetas44 laba recepte, bet var arii bez kreejuma..

xcauna (2008-09-17 18:32)      Biešu sulu, viennozīmīgi, nedrīks triept iekšā bez vajadzības un lielos kvantumos, parasti to rekomendē ārsts kā tautas dziedniecības līdekli! Neatceros priekš kam tieši, bet man bija jālieto 10 dienas pa deserta karotei no rīta (kaut kas bija saistīts ar asins ainu). Runāju tieši par svaigi spiestu biešu sulu!

MedMaasjuks (2008-09-17 18:43)      Biešu sula ir visvērtīgākā sula, kas ir noderīga sarkano asinsķermenīšu veidošanā un asins sastāva uzlabošanā vispār.
Ja biešu sulu dzer vienu pašu, tā var izraisīt attīrīšanās reakciju: var nedaudz reibt galva vai rasties nelabums. Labāk ir sākumā dzert maisījumu, kurā pārsvarā ir burkānu sula, bet pēc tam pakāpeniski palielināt biešu sulas daudzumu.
Biešu sula labi noder menstruālo traucējumu novēršanai. Šī sula ir labs palīgs mazasinības ārstēšanā, uzlabo pašsajūtu.
Biešu sulu vislabāk dažas stundas paturēt ledusskapī, noņemt putas un tad lietot kopā ar burkānu sulu attiecībā 1:4.

Biešu sulu tautas medicīnā lieto arī pie onkoloģiskām saslimšanām.

hefny (2010-01-25 19:56)      Sarīvē svaigas bietes,tad ābolus,mazliet burkānus+cukurs,mazliet sāls,un citronu sula+garšigi-var ar putukrājumu-devu bērniem,kad bija slikta asins aina-pēc slimībām.
no sulas šķobījās,bet tā-grieza iekšā,ka šņakst vien.
Arī ciemiņu bērni-bērnu ballītē-ēda,ka visiem vecākiem bija liels prieks!

aina26 (2010-06-01 08:58)      Sarīvēju kopā ar ābolu un pielieku vai nu krējumu vai citronu utt

Ingaxx (2011-10-22 22:22)      Sarkano biešu sulu nevar uzreiz lietot, jo esot kautkādas indes, kairina kuņģi utt, tāpēc iesaka tās labāk lietot novārītas, bet ja gribās sulas, tad ir citi, vērtīgāki un garšīgāki dārzeņi un augļi tam piemērotāki, burkānu sula ar greipfrūtu un olīveļas piešprici, piemēram :)
Kad mācījos teķī pavāros, tad piespiedu kārtā bija jāķidā katra produkta ķīmiskais sastāvs, un par sarkanām bietēm es atceros vēl no tiem laikiem, jo baigi garšoja vārītā veidā - tā arī turpinu tās lietot. Tagad bezdarbniekos trīs mēnešos dabū tādu pašu kvalifikāciju, kā es četros gados... psc.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu