Groks

kā pareizi taisa groku? un vai tiešām palīdz ja esi slims? Izmeklējos internetu, tur daudz un dažādas versijas. Tā arī nesapratu kā man jātaisa.

Bekka      Man pie nosalšanas, lai nesaslimtu palīdz "Vetas" Upeņu balzāms ar karstu upeņu-ābolu sulu, pusi uz pusi, izsvīstu, un miers mājās!:)) Un arī garšīgi,kas dāmām nav mazsvarīgi!:)

gultaskaraliene      Karsta upeņu sula ar balzāmu tiešām laba! :))) Piekrītu Lucy!
Rums par stipru priekš dāmām..., bet tagad jau maz dāmas palikušas - vieni "veči" apkārt...

evelina37      Ukraiņi vēl piejauc piparus klāt,un tad gan riktīgs.

barbarosa9      Grokam ir dazjaadas receptes, bet groks nav groks, ja rumu aizvieto ar citu alkoholisko dzeerienu.
Vislabaak teeju vaariit no sarkano hibisku teejas.

kritejs      Stipros alko nelietoju ne slimošanas laikā ne arī prieka pēc, bet drudža laikā palīdzēja mīļotā sieviete. Drudzis ātri beidzās un no rīta biju vesels.

Apolinaris      Groks ir rums ar karstu melno tēju. Bet pret apaukstēšanos der jebkurš alkohols sīkiem malkiem un pa virsu karstu tēju vai kafiju. cik var turēt.

zikeris      Jā groks palīdz tikai sāaukstēšanās sākumā. Pagatavot var no jebkura grādīgā virs 40gr. Ļoti labs efekts ir ja šņabim pieliek melnos piparus, vai ņem piparu rūgto, bet ar īsto sarkano piparu iekšā. Palīdz ļoti dadzām kaitēm.

Apolinaris    1 priekš _LEE_ (2010-01-15 12:46) viedoklis
Vakar ārstējos visādi un šorīt izsecināju, ka vislabāk palīdz piparu šnabis bez nekādas tējas un citas uzdzeršanas.....

Tava akna noteikti ir citās domās.

slieks      Mums kādreiz mājās tika gatavots upeņu ievērījums speciāli saaukstēšanās gadījumiem. Maisījām zapti karstā ūdenī un likām vēl madu klāt. Bet tēvs pielēja krietnu devu degvīna un tad sauca to par groku.
(Vai tiešām kāds lej konjaku pie tējas, ja tas ir īsts konkaks? ;-))

pooh    2 Groka iedarbība ir ātra asinsvadu paplāšināšana un kapilāro zemādas asinsvadu, "iznākšana"tuvāk ādas virspusei, kas ļauj paātrināt uz laiku ķermeņa procesus un ķermeņim izlīdzināt temperatūru atbilstoši apkārtējai. Ja groku dzer salā, ārā, ķermenis paātrināti atdziest, bet iekšā sikltumā, paātrināti sasilst.
Groks neārstē, kā zāles. Bet to var pielietot kā svīšanas līdzekli. Iedzer groku, satuntaļojas palagos un sasedzas. Pēc izsvīšanas, palagus protams jāmaina un jāmazgā. Tāds neliels pirts efekts.
Pirms izsvīšnas un groka ir labi, ja palej ledainu ūdens strūklu no pakauša lejasdaļas, ļaujot ūdenim tecēt tieši pa mugurkaulu uz leju, bet tā, lai neskar plaušu un nieru vietu. Tas arī veicina organizma aktivizēšanos "aistāvībai" ko izsauc muguras smadzenēm radītais stress.
"Apsaldē mugurkaulu, Noslaukās, iedzer groku, satuntuļojas. Pēc tam nomaina palagus, ātri, lai neatdziest,padzer pelašķu tēju un izguļas. Ja parādās apetīte, ieēd nedaudz, tā lai pakrūtē neskrubina, bet nepārēdas. Pie pelašķu tējas, ne liekot tai klāt, bet tāpat no karotītes, pieēd medu.
Tāds ir ārstnieciskais koktēlis sākoties saslimānai.

lidzenite      Ei! Kā ar upeņu balzamu? Man jau patīk, nevajag nekādas tējas, bet kā sasilda! Un garšo arī labi!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu