Ar ko aizvietot gaļu?

Vairākus mēnešu kā neēdu gaļu. Tā nav nekāda diēta vai citādas piespiešanās - negribu un nemaz neprasās. Tomēr agrāk biju riktīgs gaļēdājs un esmu satraukta par to, ka manam rumpim varētu sākt pietrūkt kkādas vielas. Tagad jau mati paliku`;si nespodri un izsitumu arī vairāk kā parasti saradies... Kas aizvieto gaļu (par pupām u.c. pākšaugiem jau zinu, bet sojai neesmu gatava...)?

cilvex      Nu un kāds ieguvums ir neest gaļu? Lai sāktu trūkt nepieciešamo lietu vielmaiņas procesam, būtu jārij regulāri tabletes pat kad cilvēks vesels ir?
Manās acīs neiedomājama muļķība un spējīga pastāvēt tikai noteiktās sabiedrībās. Tieši tāpat kā citas sociālās slimības.
Cilvēkam tacu neinteresē, ka viņš nav ne govs, ne kaza, bet cilvēks - visēdājs. Zobi tā ir iekārtoti, zarnu trakts ir tā izveidots, metabolisms ir tāds - visēdāja.
Kāpēc neizdomāt kaut ko oriģinālāku? Piemēram elpot zem ūdens? Pie noteikta ūdens piesātinājuma līmeņa ar skābekli, pat esot iespējams kādu laiku. Padziedāt līdzi tvšoviem ar ūdens pildu spaini galvā gan nesanāks. Bet būs ar ko nodarboties, varēs ārstēt skābekļa bada izraisītās sekas.
Ak nav nomiris neviens veģetārietis? Tak nav dzirdēts ka kāds būtu nomiris dēļ gaļas ēšanas.
Tas viss ir aiz neko darīt, tā es to redzu. Pārāk laba dzīve, paliek garlaicīgi un izdomā blēņas sev par prieku...

ssaulla      cilveex tam visam es vēl varu pievienot savu darba pieredzi....dzīvē "sāpīgāku"celulītu nebiju redzējusi,kā dažām jaunām meitenēm lidz 24gadiem,kuras no dzimšanas ir bijušas veģetārietes...un tādas kas neēd ne krējumu,ne olas,nu neko kas saistits ar dzivniekiem,pat nezinu,šitiem laikam ir cits nosaukums...respektivi meitenes dzivoja tikai no dārzeņiem.....bet celulīts tāds,kuru pat iekustināt bija dikti grūti,ciets kā akmens.....
neēdot gaļu sāk trūkt vispirms dzelzs organismam,kas ražo asinsķermenīšus,lidz ar to aiziet visas pārējās problēmas kā ķedes reakcija.....
Kas ir pat bistami ļoti esot stāvokli....sievietēm ari ar kritiskajām dienām var rasties lielas problēmas.

Torpedo    2 Esmu Latvijaa vecaakais vegetaarietis kopsh 100 gadu vecumaa nomira liidzsineejais vecaakais vegetaarietis Evalds Valters. Needu galju jau kopsh dzimsanas, t.i., 40+ gadus. Peedeejaa laikaa gan veseliibas deel drusku uzeedu. Needu arii olas zinis visu muuzu, tagad uzeedu. Jo divas reizes peedeejo 10 gadu laikaa saaka kristies hemoglobiins. Padzeeru Ferrrum Fulgama un atkal 16 :)
Needu principa peec, jo lopinju zeel. Nu, taapat, kaa Hitleram. Vinjsh arii bija zveerinaats vegetaarietis.
Tagad gan ar dzilu riebumu kaadu grildesinju vai silkes majoneezee apeedu. Biezi uzdzerot uudeni un rijot veselas, lai nejustu pretiigo liiku garsu :( Zeel, ka vairs nevar iztikt pilniigi bez .. :( Edot galu uzreiz paceelaas ne tikai hemoglobiins, bet arii holestoriins ..

jazzyy      Es saprotu, ka katram var būt sava pieredze, bet manā gadījumā gaļas neēšana nerezultējās kaut kādā mistiskā nepieciešamo vielu trūkumā.
Ja pārtiek ar normālu, sabalansētu pārtiku (kas, starp citu, ir obligāts nosacījums arī tiem, kas ēd gaļu), tad nedz tabletes jārij, nedz nespēkā jāļimst.
Vienīgais, uz ko es vienmēr esmu pastāvējusi un turpināšu pastāvēt - katram ir jāēd tas, kas, viņaprāt, tam ir visveselīgākais un nepieciešamākais. Tāpēc lai viens ēd gaļu, otrs - pupiņas. Nevis mētājas savstarpējiem kategoriskiem apgalvojumiem, ka, lūk, gaļas neēšana / ēšana ir idiotisms.

tigerzakis      Es savu kārt nekādi nespēju piestartēt savu organismu atgriezties pie gaļas,jo pēc operācijas nav vairs kam pārstrādāt gaļu,bet tā gribas un kad notrūkstu ,tad sāpēt sāk sāns,bet ēdu visu ko citu zivis daudz ,olas šad un tad kādu vistas gabaliņu un nekas dzīvoju un ir ok,ļoti daudz piena produktus putraimus visu,pat kad saviem vīriešiem gatavoju zupu ar gaļu tad šo zupu ēdu izņemot pašu gaļu.

rozamunde      Bet man tieši otrādi - kādreiz ne zivis ēdu, ne gaļu vajadzēja. Kaut arī lasi vēl joprojām neesmu pagaršojusi...Bet uz vecumu kaut kāds plēsonīgums pamodies. :)) Un arī neanalizēju kāpēc tas tā.

dabasmile3      Ko jūs mokaties! Manuprāt organismam ir vajadzīgs it viss.Bet,ja nu autorei tomēr pārliecība,ka nevajag lietot gaļu,palasi literatūru,ir izdotas pavārgrāmatas veģetāriešiem. Ēdu visu,un nemaz sliktāk nejūtos par tiem,kuri izvēlējušies neēst lopiņus:)!

Vivis      Es arī ietiektu aiziet pie ārsta. Nepatika pret gaļu + nespodri mati... Hmmm. Turklāt tiešām nekas jauns nav izgudrots - olbaltumvielas ir un paliek olbaltumvielas - ar vitamīniem tās neaizstāsi, bet pupas un zirņus jau lieto, cik sapratu :))

Jautriite37    2 man tieši tāpat pēkšņi notika,bet nevis ar gaļu,bet ar kafiju,alkoholu un svešiem vīriešiem:)))
pēkšņi negribu un viss:))))
To visu es pēdējā laikā aizvietoju ar dažādu veida pasākumu apmeklēšanu,kas nav saistīti ar alko un ņemu līdz savu vīrieti:))))))))))))))))))))
drošvien būšu saelpojusies tos kaitīgos putekļus,johaidī:))

Vishnu      medicina ir kaa sekta. 99% akli fanatiski tic medicinai. lasot komentarus, izskatas, ka dakteru murgi iedarbojas hipnotiski un patiesam trukst dzelzs utt vairuma gadijumu. gadijums iz dzives: virietim pazinoja, ka sim plausu vezis, kludas del, jo bija sajukusi rentgena uznemumi. pec pusgada atstiepa kajas no plausu veza.

marekst      kljuut par vegjetaarieti lai nomestu svaru toch nav jeegas, lai labi paeestu kaa vegjetaarietis ir nepiecieshams daudz zaljumu, ok, ir gruutaak piestumt maagu kaa ar galju, jo kungjis nav bezizmeera, tachu gruutaakais ir radiit saata sajuutu no daarzenjiem un augljiem vien ..
nevajag mociities dziivojot bez galjas, galju vajag eest, tik nevajag stumt maagaa visaadas suuda desas, sardeles, u.c. fignjas ... vajag smuku, liesu cuukgalju, liellopu ... arii tiirs spekjiitis nekaitee shad tad, galvenais sapraatiigos daudzumos eest

Vishnu      kad galedajs aiziet uz tualeti, tad nelabi smako starp citu. un tas nevienam neliek aizdomaties...

Torpedo      Man parasti nelabi vienmeer paliek, ja pie tomaatmaizes piedzeru melnu kafiju. Tad naak atpakal viss ar 100% garantiju. Nezinu, vai taas ir iedomas, vai tiesaam kaut kaada kiimiska reakcija.
Notieveet, needot galu nevar, jo apresnosanas pamats ir kartupeli, miltu eedieni un saldumi, nevis gala

KAMENE_ES      tu jau esi veca, droši vari neēst gaļu..bet es visu laiku atceros gadījumu, kad diviem vegāniem zīdainītis nomira, jo tās vielas, kas ir gaļā ir neaizstājamas...

utji_butji      Vegjetaarieshi galju aizvieto ar sojas produktiem, zirnjiem, pupaam.
Man ir bijushi periodi, kad galju nelietoju pusgadu, nevis parlieciibas peec, bet taapeec, ka negribas.

tiritomba      kādreiz ielūkojaties sava podiņa saturā un nenoģībstiet no smakas, gaļēdāji.
ja organisms atsakās no gaļas, tātad tur kaut kas ir .. es tādos brīžos atsakos arī majonēzes, krējuma, tomātu mērces. faktiski - pliku uzturu lietoju - griķus, grūbas, kliju maizi, svaigus dārzeņus. tad tas pāriet, un ēdu atkal normāli.

cilveex      "Es saprotu, ka katram var būt sava pieredze, bet manā gadījumā gaļas neēšana nerezultējās kaut kādā mistiskā nepieciešamo vielu trūkumā."
Visumā jā. Jā.. bet. Es izteicu viedokli, ka ja nav fiziologiskas nepieciešamības, tas es UZskatu to par dziļu, "fizioloģiski/sikaloģisku" muļķību, tieši tādu pašu, ja govs izdomātu, ka turpmāk pārtiks no zvejas tārpiem. Ta būtu muļķa govs. Tas ir mans viedoklis. Ar ko atšķiras viedokļi un fakti? Ar to, ka pirmie ira mainīgie, a otri ira konstantes... tipa.
Nepatīk mans viedoklis? Es to labi saprotu. Par to nav jādusmojas. Ja es būtu izdzimtenis un sitot tev pa seju kaut ko bļautu par bleķi, tas gan... būtu liekas cietumā un atsķirams no sabiedrības. Man viedoklis - jums to nevajag, tam nav miesiska pamata, tu neiri gos, vai aita. Cilvēks ir visēdājs. Prieks manis tēma slēgta. GL.

lietotajC       foto Maz esmu lasiijis sakariigus peetiijumus par vegjetaarismu. tak peetiijumi par galjas nekaitiigumu gan nav traapijushies. driizaak otraadaak.

tachu ir arii visaadi miiti, vai vismaz teezes, kuras tiek nevajadziigui absolutizeetas:

1. tas, ka vegjetaarisms noved pie nopietnaam veseliibas probleemam.

iespeejams, ka nelielai daljai cilveeku taa vareetu buut. subjektiivi veerteejot 2-4%. lielaakaa daljaa sho gadiijumu cilveeki atmet galju un saak riit vienus salaatus. protams, ka vegjetaarisms ir reaals chakars - jaaeed daudzveidiiga paartika un prieksh pilseetnieka taa ir arii elementaari daarga. peekshnjs vienveidiigums noteikti labi nebuus un sheit nav sakara ar galju.

2. "galju NEVAR aizvietot nearko!"

shausmiigi gruuti ir nesatikt vegjetaarieshus, kas taadi jau ir gadu desmitiem. un, visticamaak, ieliks mums veseliigumaa. domaaju, ka shis ir taads beernishkjiigs viedoklis... vieniigais vitamiins ar kuru var buut probleemas ir B12, tachu sheit, manaa izpratnee, paliidz piena produkti. vot vegaaniem, manupraat gan ir vieniigaa probleema ar B12, tiem gan ik pa laikam jaaierij kaada tablete.

3. "organismam sāk truukt dzels"

nu ja need vajadziigaas lietas - truuks. tachu vegjetaarieshiem, kas eed dazhaadus produktus, parasti ar dzelzi nav probzu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Iron#Dietary_sources

4. "cilveeks ir viseedaajs"

taa ir. tieshi taapeec vinjam ir iespeeja paartikt gan no galjas, gan no zaljajaam drazaam. starpiiba ir tikai tajaa, ka galja peec laicinja, dabisku procesu rezultaataa (+/- puushanas), saak izdaliit toksiinus, bet daarzenji nee. lielopiem - goviim utt. tas ir naaveejoshi, jo vinju zarnu trakts ir garsh un toksiini izdalaas jau milziigos kvantumos, kaameer cilveekam un, pie

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu