Kašķa ērcīte.

Kāda ir jūsu pieredze tās ārstēšanā? Kādiem ārstniecības līdzekļiem visefektīvāk un cik ilgā laikā no tās ir iespējams tikt vaļā?

sorrell      pirms n-tiem gadiem tolaik smalkajā Ķīpsalas baseinā dabūju kašķi, dermatologs izrakstīja kaut kādu smāķi- bija jānosmērējas no galvas līdz kājām, zināmu laiku jānotur, vai tik nebija pat diennakti, tad jānomazgājas un jāizmazgā drēbes...

lapsu_aacis      aga, man arii shitaa aarsteeja kaskji, gadus etak 2..
kad nomainiiju kaarteejo pastulbo dermatologu, kursh arii dziedaaja to pashu kaskja dziesminju, pastaastiiju,ka "kaskjis" paraadaas kopaa ar menjkaam un pazuud mistiski, peec taam, tad saaka kasiit paurus un domaat, kaada velna peec , mani 2 gadu garumaa indeeja ar to suuda permetriinu (ar kuru, starpcitu jaatiek galaa aknaam!) suprastiinu un ihtiola skjiidumiem un saaka mekleet iisto vainu.
neatrada, protams. vismaz, ne latvijas medikji.

Blaze  1   Lapsa vot tam gan man negribas ticēt, ka ārsti (pie tam, dermatologi, ne ģimenes!) šitā gadiem kašķi, neiedziļinoties, ārstētu. Būtībā jau kašķa ērcei (ja nav slinkums un gribas naudu tērēt) var pavisam elementāri laboratorijā zem mikroskopa acīs ieskatīties. Ir arī vienkāršākas metodes. Atsevišķās kašķa pumpiņas (ja nav viss vienā "bruģī") ir pa pārīšiem, viena ieejai, otra izejai. Ja joprojām nav slinkums, tad nokrāsojot ar jodu, eju arī var ieraudzīt. Savukārt tas gan fakts, ka gan ārču fekālijas, gan kašķa zāles var izraisīt vai pastiprināt alerģijas un tad var sanākt tā, ka kašķis jau beidzies, bet alerģiskā reakcija paliek un tad nu savukārt jāārstē tā. Atcerējos, vēl bija tāds aerosols _Spregal, ar to visp[ār bija tik 1x jānopūšas un viss, bet tas pats permetrīns ir gana labs.

lapsu_aacis      Blaze (2010-08-05 21:40) viedoklis

aga, bijusi es savaa jauniibaa tik gudra, es buutu taas analiizes arii pieprasiijusi un neindeejusies ar visaadiem smaakjiem ilgu gadu garumaa.
man toreiz pietika ar vinju paarboliitajaam acaam, kad jautaaju- kaa naakas, ka maniem dziivoklja biedriishiem nekaadu kaskju nav, ir tikai man. vinji tam vienkaarshi atteicaas ticeet un saaka staastiit briinumu lietas par visaadaam blakneem un izpausmeem kaskjim. :DDD

diagnozi man uzstaadiija holandee, turpat arii iepirku medikamentus, zinu,kas man kaish, kas ir pumpu ceelonis un kaadas ir sekas. vairaak man neko nevajag, latvijas afigenna gudros dokus, ieskaitot. :)

marmorakaraliene      Kas ar šo mūsu dermatologu ne-zināšanām un to sekām nav saskāries, var gudri turpināt ērces meklēt tur, kur to nav. Es šai skolai izgāju cauri ar "personīgo" ādu, tāpēc varu klapēt pie sirds un teikt - jūs pat iedomāties nespējat, cik bieži dermatologi uzstāda diagnozi "kašķis" tā vietā, lai pa taisno pacientu nosūtītu pie alergologa.
Par tiem diviem caurumiņiem - ērču eju. Es `jau iepriekš komentārā uzrakstīju - fiziskā izpausme šim alerģijas paveidam praktiski identa - ādas bojājumi - it kā pumpiņas, it kā caurumiņi pa parīšiem! Un tas arī ir iemesls, kāpēc ārsti neaizdomājas.
Man toreiz bija tā- izrakstīja smēri, trīs dienas vajadzēja smērēties, bet man nevis labāk, sliktāk. Lieki teikt, ka ģimenē neviens nesaslima, jo nebija jau ar ko saslimt, toties es biju berzusi, gludinājusi, steriliējusi utt. visu, ko var un ko nevar. Trešajā dienā sāku zvanīt "dakterei", bet sapratu, ka kaut kas nav kārtībā - šī sāka no manis izvairīties. Bet es ilgi nedomāju - uzsūtīju tai mediestādei medekus, izrādījās, manējai vēl ārsta kalifikācija nemaz nebija piešķirta, pati fiksi metos Briāna ielas virzienā, jo tur patiesi ir spēcīgi dermatologi. Tur mani sašpricēja ar Nātrija hlorīdu, pieteica, lai turot muti tikai, jo šis medikaments esot jau aizliegts, un nosūtīja mani pie alergologa. Alergologs apstiprināja, ka tās nav kašķērces, alerģijas cēlonis - konservanti u.c. mēsli, kas pārtikai klāt, ārstējos ilgi - aptuveni gadu. Alergoloģe tā arī pateica - dermatologi pat pārāk bieži alerģiskas ādas reakcijas nosauc par kašķi! Bet to medicīnas kantori medekki pamatīgi papurināja - šie man izmaksāja kompensāciju.

Maarsha      Sēra ziede. Trīs dienas un problēmas nav. Protams, veļas dezinficēšana vārot vai ar karstu gludekli.

MAaSA      Kašķa ērcei jābūt starp pirkstiem.Iet tādās kā "stŗīpiņās"/ieiet,iziet/. Drēbēs nemitinās.
Sēra ziede ir,taču tā nejauki ož. Labāk ņemiet benzotol ziedi.
Ja ir pa visu ķermeni izsitumi,tad tā ,iespējams, nav kašķa ērce,bet alerģiska reakcija./tavegilu,suprastīnu/
Vēlami tomēr konsultēties ar ārstu.
:)

Smailite      Ja necels imūnsistēmu, nekādas ziedītes nepalīdzēs ;)

runcitis15      youtube ieraksti meklētājā krieviski un būs daudz pamācības. 2018-06-05

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu