Izlūzis zobs

Iepriekš atvainojos ja tāda tēma ir bijusi,ja nemācēju atrast,vai paskrēju garām..
Bet jautājums tiem kam ir bijusi situācija kad izlūzis zobs,bet saknes vietas nav,reāli nav kur iestiprināt zobu.Vai varat padalīties savā pieredzē,cik izmaksāja zoba ielikšana?Un vai porcelāna zobs liekās tikai virsū vecajam,jebšu arī tukšā vietā?Un cik ilgā laikā tas notika?Diena,divas vairāk?
Tīri lai salīdzinātu,lai dakters nesastāsta muļķibas pa daudz,jo šobrīd cena tika nosaukta 1000ls viens zobs.

euphorya      Cik zinu tad par 250-300 Ls var uzlikt mākslīgo zobu ar visu skrūvi.

VecmeitaARrunci      Tāda cena-ap 600 ls,ir implantam un visa tā padarīšana ilgst apmēram pusgadu.vislabāk aizej pie zobārsta un izrunā visu ar profesionāli.Nav obligāti jāliek implanti.Tēma jau bija,parakājies pa veselības mapīti.Tieši par šo.

I_am_so_      ja zoba vnk vairs nav, vai arī to vairs nevar saglābt un ir izrauts, tad ir divas alternatīvas - kronis vai implementēšana. visdārgākā procedūra tieši ir zoba implementēšana un protezēšana. tas ne tuvu nav pāris dienu jautājums. vispirms tiek izrauta bojātā un nolūzušā zoba sakne, tad gaida kamēr sadzīst un pārliecinās, vai nav infekcija. pēc tam žokļa kaulā ievieto implantu - zobu skrūvi, uz kuras skrūvē virsū mākslīgo zobu. kad ievieto implantu, tad vēl nogaida kādus 2 - 3 mēnešus, kamēr implants ieaug un to pieņem. pēc tam apmēram vēl kāds mēnesis paiet vizītēs pie ortodonta, kas noņem atlējumu, sagatavo paraugu, piemēra un tikai pēc tam tie sagatavots īstais porcelāna zobs, ko skrūvē virsū. visa procedūra aizņem vismaz 3 - 4 mēnešus.

vienam zobam ar visu implementēšanu un protēzēšanu cena ir par augstu. te vai nu pacients neko nerubī un zobārsts kaut ko ne tā stāsta, bet īstenībā problēmas var būt vēl lielākas - vēl kāds blakus zobs jārauj vai arī slodzes dēļ būs jāliek divi implanti un divi mākslīgie zobi jāskrūvē virsū, tādā gadījumā cena Latvijā ir diezgan adekvāta.

zobu kronīši ir lētāks variants, bet ja blakus zobi ir veseli - zobārstam būs žēl tos slīpēt nost. ja var to atļauties, tad labāk izvēlēties un likt implantus.

euphorya      Jā, implantu ievietošana aizņem reāli ap pusgadu. [I_am_so], ļoti precīzi visu izstāstīja. :)

VecmeitaARrunci  1   Ja ar nervozēšanu vari salabot zobu-tad uz priekšu:))))))Kāpēc stresot par to,ko nevari vairs labot un nav no Tevis atkarīgs???
Visumā dīvains piegājiens pie lietas.

lirica      Nu par jamo naudu Tev sanāk abpusēja plate gadiem 30. Mož apdomā?
Nez, apjautājies pie mazpilsētas stomatologiem, 100% tur cenas nav tik gastronomiski izvirtīgas. Un ja gribas lētāk, tad nevajag uzreiz sapņot par porcelāniem, ir citi materiāli, no kā zobu modelē, lētāki, bet nebūt sliktāki. Tāpat ir alternatīva nevis dzīt žokļa kaulā skrūvi, bet slīpēt blakusesošos zobus un likt tiltu.

oila  1   viens zobs 100 Ls, tā kā otrs blakusesošais jāņem par palīgu, tad 200Ls, un tas nebūs 2-3 dienu laikā-nu nedēļa-divas...

hotentots      Viss atkarīgs no vēlmēm un naudas daudzuma,bet ja nav jārauj sakne un nevajag gaidīt uz sadzīšanu,tad pagaidu zobu var dabūt jau pirmajā reizē.Uz protēzi gan būs jāgaida pāris nedēļas.Domāju,bez ambīcijām tā summa varētu būt 50-80 Ls.

bru_nette    1 kronītis, 2-3 nedēļas un bija kādi 300 lati, bet abiem blakus zobiem arī, tas ir 3 zobi

drdudidl      Man ir nosliipeeti blakusesoshie zobi, uzlikt tilts(taa laikam ir pareizi), nolauztaa zoba sakni izraava. Izmaksaaja tas ap kaut kaadiem 300 - 400 LS. Zobaarsts Siguldaa. Visaa visumaa esmu apmierinaats. Saakumaa, kameer bija pagaidu tilts, tad bija stipri savaadi, jo taa viela ar ko tiltu nostiprinaaja ar laiku beidza pildiit savas funkcijas, tad tas pagaidu tilts krita aaraa utt.. Un.. netaisiet viina pudeles valjaa ar zobiem:)

riekstubende      Paintereseejies mazpilseetaas...tas ir daudz leetaak.Pati straadaaju zobaarstnieciibaa. Implantus(no sirds izsmeejos par"implementeeesanu"") gan neliekam. Tavaa gadiijumaa var likt tiltinju(sliipee blakus esosos zobus, neesoshaa zoba vietaa ir aizstaajeejs) . metaala keramika, ne par kapeiku neatskiras no dabiigaa zoba. viena vieniiba 80ls.Tavaa gadiijumaa 240ls

selnija_      Es par savu vienu zobu 100 ls samaksāju, bet tur iepriekš bij ""remonts"" un zelta stienis iemontēts/sakne vesela/, tad nu to, kas par 100 uzmūrēja klāt, sanāca zobs.

slieks      Parādi dakterim, viņš paskaidros, kādas ir iespējas un cik tas maksās. Vispirms uztaisīs rentgenu, lai redzētu, vai sakne nav bojāta. Ja bojāta nav, iespējams, ka liks saknē skrūvi un uz tās uzbūvēs jaunu zobu. Uz tā tad mauks virsū kronīti. Materiālu varēsi izvēlēties, parasti jau liek metālkeramiku.
Man tā gadījās, jaunais zobs izmaksāja Ls 65. Tā kā kronīti varēja izmantot veco, uzmaukšana izmaksāja tikai Ls 10. Bet cik šobrīd maksā jauns metālkeramikas kronis, nemācēšu pateikt. Var jau pazvanīt un pajautāt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu