azarta slimība

Ir pieredze kā izvilkt veci(36g) no spēļu atkarības, kura ir pārgājusi jau nepieņemamās nejēdzībās(zagšana, meli utt) pret apkārtējiem un ģimeni?

andzipa      Bezcers... Jebkuru atkarību var izārstēt tikai ja pats vēlas. 1.nepalīdzēt 2.likt dzīvot ar paša līdzekļiem. ,,, un,,,, tā ir katra paša izvēle, kā dzīvot savu dzīvi!

KONSUL      cilveex` uzraxtishu privati!

edora      Ja to jautātu viņa sieviete , es ieteiktu tikai vienu - bēdz !!!

psychobitch      es domāju, ka viņa jau ir aizbēgusi...

pikachuu      Tas ir iespējams un ir izdarīts!!! Neviena tantiņa un vēl nez kādi spečuki nepalīdzēs, viss ir galvā un nevis radu/draugu galvās, bet paša galvā!!!!
Smiekli nāk lasot te sarakstīto sviestu,visi baigie spečuki, izņemot KONSUL;)))))))))))

aiwis      Varbuut ka tautai ienaaks praataa apvienoties lai tadas anšaltes vispaar likvideetu. Manupraat lv kļūtu bišķi tīrāka!!! Individuāli nosodījumi - nulles vērti!!!

ziemelis      Vai tam 36-gadīgajam darbs ir ? & ģimenei jānoliedz tas, ko viņš dara-spēlē, resp. jāatbrīvo viņš no naudas! Ja melo un zog, tās būs paša problēmas, tad nepatikšanu cēlonis varbūt daleks...

garaamejoshais      pa purnu sadot rihtiigi

daisy777      Smags gadījums... Arī vienīgo pozitīvo iznākumu zinu tikai kaimiņos, kur vienkārši aizliedza spēles visā valstī.

karbonaade      vienīgais, kas var palīdzēt, ir ļaut tam cilvēkam noiet līdz kliņķim, ja savādāk nesaprot. Jā, izmest no mājas, nobloķēt jebkādu iespēju.
Un tad ir pavisam neliela cerība, ka kādu rītu, pamostoties renstelē, viņš sapratīs, cik tālu ir, un pats meklēs palīdzību.
Bet visa šitā palīdzēšana, žēlošana, vilkšana no sūdiem ārā - tas viss saucas līdzatkarība.

Patiesībā - viena ideja man tikko ienāca prātā. Jāsāk ar līdzatkarīgajiem. Lai cik tas nebūtu briesmīgi, vispirms jāsadakterē tie cilvēki, kas apkārt.

Pameklē youtube, tur ir filma tieši par līdzatkarībām, šķiet saucas "Apturēt šūpoles". Varbūt kādu skaidrību ieviesīs.
Bet praktiski visām atkarībām ir ļoti līdzīgi cēloņi, un, ja neatradīs citu atkarību (kaut vai makšķerēšanu), tad tur nekas nebūs. Pauls arī nomainīja savu alkoholismu pret darbaholismu.

violinn      Es zinu, ka kādreiz Dārza ielā bija vieta, kur pulcējās azartspēļu atkarīgie. Sapulces, tiem, kuri vairs nespēlē. Tas varētu palīdzēt, jo tur jutīsies starp "savējiem"` un uzklausīs dažādus stāstus, kur tas viss var novest. Savējos parasti uzklausa. Radinieku kontrole, aizliegumi, utt., tikai pastiprinās spēlēšanu. Un arī nekāds psihologs nelīdzēs, tur pašam jāsaprot kādā ķezā ir. ""Minesota"" jau arī var palīdzēt tikai tiem, kuri jau fsjo, padevušies un atzinuši, ka tālāk vairs nav kur...

irgo      Aizsūiti uz vientuļu salu.............

Lucy      Cik man zināms,nav glābjams tāds cilvēks.
Labu laiku atpakaļ bija pazīstama viena ģimene abi ar sievu spēleja.
Turīgi cilvēki bija,viss bija,gan dāča,labs dzīvoklis centrā .t.t
Tika nospēlēts viss un navīgos parādos vēl iedzīvojās,slepās...un beigu,beigās pazuda,neviens pat nezin kur tas vīrietis izčabēja...pat sieva nezināja.
Vispār skumjs stāsts.
Tie ir pagrimuši ļautiņi,kad nebūs vairs ko pārdot,sāks dzer,a dzeršanai naudu daudz nevajag.

undine      Tikai un vienīgi, ja pats spēlētājs grib ārstēties. Tad var sakt ar Minesotas programmu, vai 12 soļu programmu, kā jebkuru atkarību....

Wild_Cat      diemžēl nekā spīdoša.... var mēģināt ar Dārza ielu, bet tad ir arī tuviniekiem un draugiem jāizprot tā spēlmaņu domāšana.... man psihologs reiz teica - klau, kā Tu domā, ko viņš darīs ar lielo piķi, kad vinnēs... taču kā lielo medījumu atnesīs un noliks Tev pie kājām.... tas dzinulis ir nauda un kādu sajūtu tā dod... tā ir mazliet kropla vērtību skala paša spēlētāja galvā... neviens jai neiet lai zaudētu, tikai lai vinnētu... bet tas purvs iesūc... un ārā tikt ir grūti.... kontrole, naudas atņemšana ne pie kāda risinājuma nenovedīs.... tā ir tipiska līdzatkarīgo uzvedība kas atkarīgo emocionāli "uzlādē"....

sanitka      es nezinu vai tur var ko līdzēt. man bijušais vīrs spēlēja,es beigās padevos un aizgāju. viņš visu laiku uzskatīja,ka pats var ar visu tikt galā,bet augstākais,ko varēja,tas bija mēnesi nespēlēt. pati mēģināju iet uz krīzes centriem,uz psihoterapeitu konsultācijām. viņš uzskatīja,ka tā nav problēma,tik jāatdod iepriekšējie parādi un viss būs ok,un tā atkal līdz nākamajai algai. Tagad viņš ir precējies otreiz,visu laiku likās,ka nu beidzot ir labi. Bet nesen zvanīja viņa jaunā sieva,un bija izmisumā,jo izrādās viņš spēlējot. Laikam nebija līdz galam izstāstījis savu pagātni. Tad nu man liekas,ka tas nepāriet...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu