Aborts....

.......draudzenei meita mācas 11 klasē. Esot stāvoklī un draudzene izmisusi man prasa, ko darīt. Kā es varu dod padomu un uzņemties atbildību par otra cilvēka dzīvi........ko jūs šādā gadījumā darāt.....dodat padomu, iesakat vai atturaties no padomiem. Kā palīdzēt, neuzņemoties atbildību par teikto, ja cilvēks lūdzoši gaida atbildi un atbalstu!?

vnkdieviete      Meitene pati ko domā?

arturka      neiesaku taisīt abortu.. varēs pēc tam žēlot visu mūžu

0000      Labāk nedod padomu. Uzvedini ar sarunu uz to, ka paši pieņem lēmumu, bet neiesaki ko darīt! Jo, ja izdarīs kā ieteiksi - būsi vainīga pie sekām!

Vispār cilvēki ir stulbi, prasot padomu "ko darīt". Ko darīt - ir jāizlemj pašiem. Un ja izlemj par labu abortam, tad var interesēties par labākiem ārstiem pie citiem. NU tur ieteikt kādu un tā. Bet nevis "ko darīt?"

Vāks vienkārši!

0000  1   Ja cilvēks iekrīt dziļā ūdenī, tad viņš peld ārā, nevis prasa padomu ko darīt!
Tas nu tā - filozofisks koments par šo tēmu.

felicidad  1   Es gan joprojām nepārstāju brīnities - cik daudz tagad ir visapkārt pieejamas informācijas par drošu seksu, tai skaita arī tīņiem (žurnālos, internetā vēl sazin kur), bet tik un tā jaunas meitenes paliek stāvoklī.

aija43      Bezizejā cilvēks lūdz padomu, lai dzirdētu dažādus viedokļus, pie tam sarunājoties kaut vai netā kāda frāze var būt liktenīga lēmuma pieņemšanā, jo konkrētajā brīdī vienkārši līdzās nav kam pajautāt....jebkurš lēmums būs Tavs lēmums un ar to dzīvosi tālāk...lai veicas....

GEORGSJANS      ja tā gaditos ka manai radiniecei vai tuvai draudzenei es ieteteiktu bērniņu saglabāt, jo tas var but labakais atminas no čaļa vai jacer ka satiks čali kas par bērnu rūpēsies kā savējo. kāpec viņa ar māti neiet izrunāties ar skolas administraciju kā lai normāli pabeigtu skolu.

Ammo  1   Es ar neatbalstu abortus, tā tiešām nav septītā klase!

zilarudzupukje      Atbalsts vairāk vajadzīgs meitenei, kas ir stāvoklī, nevis mātei. Ja līdz šim mātes un meitas starpā nav notikušas atklātas sarunas par intīmām tēmām, tad nez vai mātes viedoklis šībrīža situācijā ko dos. Meitenei būtu jāaiziet pie psihologa, jo tā būs persona, kas neiedos gatavu recepti, bet liks aizdomāties...galu galā būt pašai par savu dzīves noteicēju.

ccabulits      passiem vien jaatiek skaidrībā,,,,jo kā mēs passi uztversim tā arī apkārteejie ...vai nu akceptēs vai nosodīs,,,,, aborts būtu pēdējais ,,, ir dzemdeejušas jaunas un dzīvo laimīgi, galvenais jau apkaarteejo atbalsts un sapratne!!!

mymra      Ja vien pats neesi piedaliijies gruusniibas tapshanaa, tad nu nebaazies pudelei par korkji. Kaapeec cilveeki, lai noņeemtu no sevis jel kaadu atbildiibu, meedz mekleet padomu lietaas, kas jaarsina pashiem? Meitai kaads jautaaja,ko vinja grib?
Aizvakar gadiijaas apsveikt savu draudzeni ar ieieshanu vecmaaminju kaartaa. Tik jaunaviiga skata babulju neesmu redzeejusi, jo savu meitinju vinja dzemdeeja arii 11 klases laikaa. Un kaada vinjaam savstarpeejaa satikshana, gluzhi kaa labakajaam druadzenem.;)

vakardiena  1   Lēmums noteikti ir jāpieņem meitenei pašai, jo viņa ir stāvoklī un tas ir viņas auglis, tāpat, kā viņas miesa. Mātei tur teikšanas nav.

Lucy  1   Tuva cilvēka-drauga problēmu es nekad te neapspriestu.
Meita neapdomīgi kājas paplēta,māte dūra,draudzene ļa,ļa tri rubļa:))

_Biezaa_vecmaamina      Pret abortu.

irgo      Interesanti.... neviena pat nepainteresējās ko par to visu domā potenciālais tētis..... varbūt viņa sapnis ir kļūt par tēti....

SievieteMelnaa      Sarezhgjiits jautaajums un paarspiileeti emocionaala tautas attieksme. Esmu par abortu, ja 17 gadus vecaa meitene ir izlemusi, ka vinja sho beernu neveelas. Tikai un vieniigi meitas viedoklis sheit ir svariigs (ja ir tik liela, lai nodarbotos ar sexu un uzspljautu kontracepcijai, tad jaamaak atbildet arii par sekaam), maatei jaapielaagojas - jaadod sava piekrishana, ja meita nav pilngadiiga vai arii jaapaliidz audzinat beernu.

Es_esmu  1   1.ģimene 2. puisis kurš tētuks, lai paši domā risina

art_deco  1   Nevajag sniegt ieteikumus un padomus. Ar šo situāciju tai meitenei jātiek galā pašai .

Sansara_ef      Nu vispār jau tur ģimenes konsīlijam jālemj. Liela nozīme arī kāds tas puisis ir un no kādas ģimenes viņš nācis. 11.klasē tomer jau ir pieauguši cilvēki - vai nu tas čalis ir normāls, vai nu nav.
Bet ja psiholoģiskais, morālais, praktiskais un finansiālais atbalsts ir 0, tad ir traki. Bērnu audzināt tādā vecumā un mūsu sabiedrībā ir tikai un vienīgi komandas darbs, tur no pašas meitenes pat maz kas ir atkarīgs.

cirteejs  1   Padomus vajadzēja prasīt un teikt pirms gūlās kādam apakšā...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu