Lēmuma pienemšana

Izsaucot ātro neatliekamo medicīnisko palīdzību felšeris nosaka diagnozi(cik jau nu iespējams). Diagnoze insults!!! Kas pieņem tālākos lēmumus??? Uz kurieni paciens jānogādā vai drīkst transportēt ar mašīnu? Kas ir atbildīgais šajā visā?

dulla_pauline (2011-05-24 19:46)      Kljuudas labojums. Taa iet, kad steidzas.:D Visbiezhaak shaadi pacienti ir komaa. Ja vajadziigi reanimaacijas pasaakumi, tad tik vesti liidz tuvaakai sl-cai, kur to var nodroshinaat. Bet ,kopsh visas mazaas sl-cas ir paarstruktureetas par apruupes stac., tad taa parasti ir sl-ca, kur ir gan datortomograafs, gan neirologs, kaut maajas dezhuuraa.

Effy (2011-05-24 20:40)      man domāt, ka lēmumu pieņem ārsts. kur nogādāt pasaka dispičers, ar kuru tad sazinās. viņš norīko, uz kuru slimnīcu jāved.

Effy (2011-05-24 20:44)      walmet, man gribas teikt, ka šajā gadījumā vaina nav ne ātrās palīdzības ārstu rīcība, ne arī dispičeru rīcībā. tās ir tikai un vienīgi sekas. sekas visai mūsu valsts politika, kurā par galveno mērķi ir visa kā nogriešana un samazināšana. protams, no tā galvenokārt cieš parastie cilvēciņi. reku Ušakovam par bija gatavi nodrošināt ārstēšanu Austrijā. vai kādam galdniekam, sekretārei, pavāram vai apkopējai kāds būtu ar mieru uz sitienu nodrošināt ārstēšanos kaut kur Austrijā? phe!
slimnīcas aizvērtas ciet, ārsi brauc projām uz ārzemēm. cik nu ir to slimnīcu un ārstu tik ir. te arī rezulāts. bēdīgi, bet fakts :(
tavs gadījums noteikti nav vienīgais un nebūs arī pēdējais :(

Adamsone (2011-05-24 21:40)      Katram laikam savas iespējas un savi ierobežojumi. Atliek ticēt, ka katrs dara to labāko, uz ko ir spējīgs. Neviens nav nemirstīgs, es 12 dienas atpakaļ biju bērēs dēļ līdzīga gadījuma. Tāda ir dzīve.

Moonlight_shadow (2011-05-24 23:06)      Tālākos lēmumus nepieņem feldšeris. Parasti sazinās ar tuvāko slimnīcu un tur arī ved. Ja attiecigā mediķa uz vietas nav, to izsauc. Tas, ka slimnica ir 50 km attālumā, tas pat ir tuvu, ņemot vērā likvidēto slimīcu skaitu. Ļoti skumji, ka šādas sekas..

Tsunemi (2011-05-25 01:08)      Par to atbild hospitalizācijas birojs. Šajā lietā viss NMP dienestā ir sakārtots jau gadiem ilgi un darbojās kā šveices pulkstenis. Zinu droši! Un dulla_pauline arī izsmeļoši izskaidroja.

elina_baumane (2011-05-25 12:03)      da normaali tas viss, piemeeram man meitai bija augsta temp., slimniica paari ielai, bet aatrie zvana no mashiinas, kura Latvijas slimniica ir briiva uz kuru var vest..taa luuk...lv viss kaa parasti bardaks...

hefny (2011-05-25 12:20)      hmm
jā cilvēks ir35-40-tad varbūt sāpe ,bet ja vairāk,tad .cik saprotu,valsts plāna ietilps atbrīvoties no cilvēkiem!
un ne velti-tagad jau sāks dNS kartotēku taisīt-lai vispār jau kompī paskatītos,IR?nav vērts mediķim pastiegies vei ne.
neapsaukt!kuš ,bļāvēji.šoto jau padomjas laikos gribēka ieviest totali,lai zinātu,kādi cilvēki=brāķi.nesanāca.tagad kjau atkal-datorizēs=dsn uc--nelolojiet ikūzijas,nestāstiet par vispārējo zinātni,kad genocīds jau notiek.
Lai kaut katrā blakus mājā būtu pa dakteri-un kāda naudiņa-jo cilvēkiem jādzīvo sev+tuvākajiem,ne tikai kaut kādas tur mostrozas idejas labā,lai politiķi pārtaptu par miljnāriem!
mums jau viss IR nolikvidēts/arī ārsti,slmnīcas utt,kas patiesi apkalpoja tautu!/.
tā kā--skatoties kā var izteikt pretenziju-UZRAIZ uz veselības inspekčiju,minitrujas damām tāpat vienalga,mprezidentam-tam jādomā kā jevrejiem miljonus dāvināt-par to ka jevreji vācijā-ko sadarīja-un tagad esot te lielie cietēji.
nu tā--viss tomēr un atkal-kompleksi!
sistēma-strādā!
vai nu laku-visiem jāpamet-jānāk uz rīgu-lauki-valdošajiem jāatdāvina,jo rīga tukša-izbraukuši taču jākompensē!
nu notiek tagad naudas-resursu -pārdalīšana-pārbīde--uz rigu vergus tuvāk vajag!
viss=politika.
neapsaukt.nelamāies.
paskatieties-padomājiet,kas reāli notieksashēmots-sakarībās.
tā kā,visu cienu un līdzjūtību-turieties-varbūt paveiksies!

AMANDEJA (2011-05-25 15:05)      Kad manai omītei bija pirmais insults,atbrauca ātrie,apskatījās un teica ka plaušu karsonis un prom bija,mēs paši pa blatiem vedām pie neirologa,kas beidzot noorganizēja slimnīcu.Kā ātrie var ko tādu neredzēt?Cilvēks pusparalizēts.Otrajā reizē ātrie atbrauca un ārste uzreiz noteica diagnozi,nekavējoties hospitalizēja,bet.......Gaiļezerā mēs četras stundas gaidījām uzņemšanā!Kur ir palīdzība!?Viņa bija paralizēta un nevarēja norīt ne ūdeni ,ne pārtiku,ārsti to saprata tikai trešajā diena ,paši esot brīnījušies ko tā kundze tik nervoza.BRRRRRRRR.Tas bja murgs,kamēr nesamaksā attieksmes nav nekādas.Nauda,visu izšķir nauda.Latvijā ir ļoti liels retums īsti ārsti ar dvēseli un godaprātu.

Adamsone (2011-05-25 22:48)      Amandeja, nomierinies - cik lielā mērā dvēsele un godaprāts ir mums, tik lielā mērā arī ārstiem.
Es neko nesaprotu no medicīnas, bet sapratu, kā un kāpēc vienā man zināmā gadījumā insultu sajauca ar saindēšanos un skaloja kuņģi tā vietā, lai ārstētu galvu. Tā gadās. Neviens nav laimīgs, ja pieļauta nopietna kļūda.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu