Nav apetītes.

Nu jau vairāk kā mēnesi nav apetītes, viss ēdiens šķiet pretīgs. Ēdu tik daudz, lai būtu spēks pavadīt darba dienu. Agrāk arī tā ir bijis, bet nekad tik ilgi, parasti nedēļā trīs četru mēnešu laikā. Ar bulīmijam, anoreksijam neslimoju, svars mani apmierina. Kas varētu būt pie vainas? Vaicāju ārstam - raustīja plecus un teica, ka iespējams vainojams pārejas vecums... Varbūt kādai tā ir gadījies???

art_deco (2011-10-02 12:08)      Ja pati tā jūties labi, tad viss ir kārtībā, jo cik sapratu tad vispār bez ēdiena neesi.
Tavs organisms pats tev pasaka cik daudz jāēd.Klausies viņā.

slieks (2011-10-02 15:12)      Vai Tev nav jūtība uz kādu kosmētikas līdzekli vai smaržu? Tad arī var būt pretīgums pret ēdienu.

Spicis (2011-10-02 15:12)      Meitēn, esi gan par vieglu savam augumam un gadiem! Ar ēšanu ir tā: jāēd regulāri, nedaudz un bieži (tā iesaka dietalogi, bet viņiem metodes mainās kā mode dizaineriem - kur slavenākie ir "netradicionāli seksuāli orientēti" - normāli veseli cilvēki pēc viņu uzskatiem; tad ķersimies pie klasikas) un veselā saprāta. Lai ēstu ar prieku, ēdienam kairinoši jāsmaržo un jāizskatās. Ir jau ēšana kā fizioloģisku vajadzību apmierinājums (PSRS armijā kareivjiem ēst šausmīgi gribējās, bet ēdnīcā stūma iekšā kuņģī visu priekšā likto bez īpašas izgaršošanas un baudas: zupa, kaša, riba-sabļa, jaica 2gab. svētdienās, čaj s bromom, kādreiz gaļa), tas ievadam.
Pārbaudies uz parazītiem - vēdera tārpiem (lenteņiem, cērmēm, spalīšiem).
Sāc iesaistīties skriešanā, vai nūjošanā, ne kilometrāžā sākumā, bet laikā: sāc ar 30 min., pamazām līdz 2h.
Bez cepta vari (ja vēlies piesakies aizrakstīšu kā pagatavot ko apitetalīgu un nekaitīgu) grillēt, vārīt, sutināt, saldēt, tvaicēt. Ar vai bez (sāls, eļļām, taukvielām, ķīmiskajām piedevām - garšas pastiprinātājiem)
Tātad, tērēt enerģiju, uzņemt patīkamu un garšīgu veselīgu (iespējami) pārtiku un noskaidro savu un drauga rezus faktioru, jo iešpricētais var Tevi fizioloģiski traumēt, ja nesakrīt (pat asins grupa). Rezus faktors ir izšķirošs.

kiwibbc9 (2011-10-02 18:41)      Eh...butu man kaut uz nedelu Tavas probleemas...:))

NakcPutns (2011-10-03 23:34)      token tāda švakiņa, marš uz laukiem, laij kāc ōmiš rittīgi sabaro... tākā manējā mani bērnībā vislaijk baroja, nebij viena ēdienreijze beijgusies, kadjau pludeni pārtapa nākamajā... :DDD

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu