Taisīt abortu vai nē?

Zvana šorīt sīkā māsīca, visa puņķos - jau piekto grūtniecības testu pārbaudījusi: rezultāts pozitīvs. Gadiņi pašai 19it, līgavainis, kurš bija uz nedēļu - jau sen Itālijā (ak šie mazie, jaukie, līkkājainie Itāļu tūristi)...
Ko darīt? Prasa... abortu grib taisīt... vai ari negrib... hvz.
Ieteikt neko negribu - lai pati domā.
Un ko jūs ieteiktu? Ja ieteiktu...

snamlet      Lai gan Horroram ne vienmēr ir glaimojoši komentāri par sievietēm, šoreiz atzinība viņam par to, ka nepalika vienaldzīgs pret māsīcas uztraukumiem. Tagad nelīdzēs ne nosodīšana vai lamāšana vai nākamā bērna tētiņa meklēšana, jo jautājums ir vienkāršāks par vienkāršu..ko darīt? Iesaku laist pasaulē bērniņu, jo tas ir ieņemts mīlējoties pēc abpusējas vēlēšanās un jaunajai māmiņai ar bērniņu vēlu veselību un drosmi audzināšanā. Vēlāk pašai būs prieks. Aborta variants varētu būt, ja meitene tiktu izvarota, tad bieži vien bērns ir nemīlams. Autor, tikai atbalsti viņu.

karbonaade      Tikai uzklausi. Ja vajag - stundām. Padomus nedod. Viņa atradīs lēmumu, bet tas būs VIŅAS lēmums.

Lai tas, kas bez grēka, met pitmo akmeni (te domātas visas tās skabargas, kas vienmēr zinās, kā citiem jādzīvo, bet viņu dzīve tālak par ohuju netiek). Neesmu kristiete.

Effy      cilvēka dzīve sākas jau no pirmās embrija dienas. principā jūs te tagad tādā vēsā garā, it kā runātu par jaunākajām modes tendencēm gumijnieku ražošanā, apspriežat cilvēka slepkavību.
nekas šajā pasaulē nenotiek tāpat vien. cik ģeniālu cilvēku vispār nepiedzimtu, ja visas vientuļās mātes taisītu abortus.
es nesaku, ka tūlīt dzims nākamais ģēnijs, bet... nu tak dieva ceļi ir neizdibināmi! (es arī neesmu fanātiska kristiete).
man draudzene arī bija viena ar 2 bērniem un neko - dzīvo, cīnās, bet kāds viņai prieks un lepnums ir par savām meitām! pirmo piedzemdēja arī ne ļoti pieaugušā vecumā.

Just, un ko nozīmē "morāla trauma"? tā morālā trauma viņai paliks uz visu mūžu! tad jau labāk lai bērns ir uz visu mūžu, nevis tāda trauma. cik nav lasīts par sievietēm pēc aborta. mēmās šausmas.

Anita52      Bet varbūt tas itālis būtu patiesi priecīgs,uzzinot to faktu...Varbūt tiešām ir vērts viņu kā nevien uzmeklēt vai uzzināt viņa viedokli?Itāļi itkā esot par ģimeniskām vērtībām,ja vien mājās viņu negaidīja sieva...

Effy      es arī domāju, ka tas itālis ir jāatrod un par šo faktu jāinformē. tagad ar visiem facebook, twitter un citiem soc.portāliem tas nav neiespējami. nav pareizi automātā šamo norakstīt un pataisīt par nelieti.

Just_      Jā, jā, itālis, kurš aizbraucot pat adresi neatstāj un savu uzvārdu nepasaka, noteikti būs sajūsmā, uzzinājis, ka drīzumā kļūs par tēti. Vienkārši apbrīnojama ticība labajam un skaistajam cilvēkos!

AijaT      Kā var sameklēt feisbukā cilvēku,ja zina tikai valsti un iespējams īsto vārdu.
Pēc kādiem parametriem var identificēt Horrora māsīcu,ja nekur nav abu bildes,nekur nav minēti ne uzvārdi un vārdi.
Tēma manuprāt noderīgi pamācoša,varbūt kādai radīs apskaidrību,ka jādomā ar galvu,pirms zem kāda pagulties,ka pat prezervatīvi nedod 100% garantiju.

MaryClaire      nesmuks itālis. brrr ... tāds uzticamību neievieš. es pat pār slieksni tādu nelaistu, ne tiaki gultā.
par jautājumu - ja ģimenes locekļi apsola, ka palīdzēs rūpēties un izaudzināt bērnu par cilvēku, tad mierīgi atstāt, beigās būs samērā glīts cilvēks [neskatoties uz viņa neglīto tēvu]. ja meitenei esi tikai Tu, Horr, tad ... nu, Tu jau saprati ... tos blā-blā-blā var mierīgi neklausīties. mans viedoklis nav populārs, pat dziļā pretrunā ar maniem principiem, tomēr es raugos reāli uz dzīvi. ir labi, ja cilvēks visu dzīvi skata pozitīvi [tas ir mans bērns, un nevienam par to nav daļas kā tiaki man, es būšu no šī brīža uz viņa nākamajiem 80 gadiem tikai viņam], tomēr, ja šāds jautājums ir parādījies dienaskārtībā, tad tomēr labāk lietu nodarīt klusi, ātri aizmirst un nekad vairs nekļūdīties. cilvēkos un domās.

Muktiana      Ieteikt atstāt Tu varētu tad, ja pats apsolītu arī atbalstīt vismaz kaut kādā mērā, jo, galvenais, ir nepalikt vienaldzīgam. Ar to vien jau pietiktu, lai ar mierīgu sirdi Tu būtu tiesīgs ieteikt atstāt. Būtībā meitenes dzīves kvalitāte būs atkarīga no apkārtējo atbalsta.
Droši vien bērna interesēs būtu derīgi un taisnīgi sakontaktēt arī pašu itāli.
Gudrs tas projekts nav izvērsies, bet arī par sekām jāmaksā visiem taisnīgi, tajā skaitā, arī sabiedrībai, kas propogandē attiecīgas vērtības, un ģimenei, kas nav spējuši bara locekļus pasargāt no kļūdām.

kokote      varbūt par meiteni un to vēl nedzimušo bērnu- ne itāļu(iešu?) vīriešiem - nav pieredzes: tikai retoriski: ko dara meitenes māte- tipa nākamā vecmāmiņa- kas viņai par šo visu sakāms (lai beidz puņķoties un izrunājas ar cilvēkiem, kas reāli var atbalstīt un palīdzēt); kādi pašai ienākumi, dzīves apstākļi un tā (var jau arī dzemdēt un atdot bērnunamā, bet vai tā ir izeja?), vai tiešām pat e-pasts no tā lovera nav - gan taču kādus makaronus karināja, ja meitēns šitentā iekrita - vismaz info lai aizsit, viskas vēl var gadīties, varbūt viņš to vien vēlas kā sev dzemdētspējīgu sieviņu (nepajautāsi- neuzzināsi, a sliktāk jau nebūs)...konsultāciju ar ginekoloģi (neatkarīgi no izlēmuma, pie dakteres būs jāiet tā vai tā) un pie reālās meitenes veselības stāvokļa noskaidrot, kādi ir dažādie riski (šoreiz veselībai: potenciālās iespējas dzemdēt vēl vai nedzemdēt vispār, ja izvēlas abortu kā risinājumu - man domāt, ka šis ir primārais jautājums, jo aborts nekad nedod 100% iespējas, ka vēl kādreiz būs tie bērni)...un, lai meitēns beidz bimbāt un kreņķēties- pirmās nedēļas ir tik būtiskas augļa smadzeņu attīstībai un tā...te ļooti daudzi faktori jāsaliek kopā un tikai viņa pati izlems, un vecāku, tuvinieku atbalsts ļooti vēlams (bet arī tur parasti ne vienmēr viss ir OK, ja jau zvana autoram, nevis bimbā mammai ap kaklu)

Muktiana      Nu patiesībā meitene visdrīzāk nevis lūdza padomu autoram, bet lūdza jau tagad atbalstu. Ja viņa būtu tik pārliecināta par variantu B, tad nekādus padomus neprasītu.
Šādā stiuācijā vispār no autora puses būtu nesmuki ieturēt pozu "domā pati". Ja horors solītu atbalstu (varbūt tikai solītu), viņa, iespējams izlemtu par, ja stoiciski klusēs - tad ar atbalstu viss skaidrs. Ja visi klusēs, tad viņa noteikti nolems neatstāt, jo kas viņai cits atliks. Atbilde būs saņemta - "mēs Tev nepalīdzēsim".
Un pat, ja horrors palīdzēs, tāpat viņai nāksies pudu sālu izēst, bet tas pieder pie dzīves un karmas skolas. Ja palīdzēs daudzi radi un vēl itālis pieslēgsies, tad rezultāts būs gana labs. Ja radi nepalīdzēs, tad var būt ļoti visāds.
Ja dzīve pēc nāves nav, tad īstenībā var kaut visus apslaktēt, ja vien laicīgā cietumā neieliks, tad viss kārtībā.
Ja dzīve pēc naves ir un nākamā dzīves kvalitāte būs atkarīgas no šīs dzīves lēmumiem izšķirošās situācijās, tad pavisam labi nebūs.

Muktiana      Horrors, nu re, tad jau viņa nekļūdījās, ja griezās pēc atbalsta pie Tevis.
Bet Latvijai tomēr nav jāvairojas ar šādiem paņēmieniem. Bērnam, it īpaši puikam, ir vajadzīgs tēva un vīrieša paraugs. Ja māte ir saraustīta, nervoza (savs vīrietis paliek savs), tas ļoti tiešā veidā iespaido arī bērna dzīvi, raksturu un nākotni. Bet radu atbalsts (visāds) tos trūkumus var mazināt.
Itāli noteikti jāinformē. Tas vajadzīgs bērnam - neviens negribētu dzīvot ar apziņu, ka viņa tēvs nav zināms. Un, ja itāli arī izdotos iekustināt tēva lomai, psihiski (varbūt arī finansiāli) vieglāk būs visiem.

av2      nee. Plaiidzi vinnai matreali , kaut mazliet.

Dzheina      saglabat!

skrejosaa      Saglabāt! 2013-03-01

Drole      http://uk.linkedin.com/pub/luciano-campi/36/720/3a9
http://www.lse.ac.uk/statistics/study/prospective/MSc-Statistics-brochure-2014.pdf
2014-06-12

klava4      Valsts varēs maksāt,visi Jājās.. nodokļu maksātāji maksā..Dzīvo mums divas mājas tālāk viena vāvere..kurai patīk grādīgais..septiņi bērni,katrs no sava dzērāja..viņas māte paņēma sešus..audzināt..septīto paņēma bērnu nams..Tagad tā Maita atkal stāvoklī....Kārtējai produkt vēderā...dzīvo kaut kādā būdā ar dzērāju...Jautājums kam tādi bērni vajadzīgi?Un neko nevar izdarīt..Cilvēku tiesības..Cik vēl viņa sadzemdēs?J o ir tikai 28.gadus veca...Kārtējais ģēnijs-būs..droši vien......Bet to ka cilvēki ir neizglītoti intīmās dzīves jautājumos.. īpaši sievietes...vai neapdomīgas..Skola maksā naudu...Jālem pašai vien būs...ja jau bija Itālis,tad jau bija vēl kāds...tas vēl būs tiesā jāpierāda... 2014-06-12

klava4      Bērns jau laikam ar kājām skrien...2012-03-04... 2014-06-12

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu