Bailes no lidošanas - aerofobija

Vai kādam nav pieredzes ar šādas fobijas ārstēšanu - psihoterapeits, psihiatrs, hipnoze? Gadījums nopietns, nederēs ieteikums pārvarēt bailes. Dēla draugam tiešām ir nopietnas problēmas ar bailēm no augstuma un bailēm no lidošanas, bet puiši gatavojas maijā doties uz Šveici, un tagad visiem nāksies braukt ar automašīnu, jo divas reizes, kad šis puisis mēģinaja lidot, viņš tika no lidmašīnas izsēdināts, jo sākās panikas lēkme vēl pirms pacelšanās.

Muktiana (2012-04-01 17:06)      Tas iepriekšējo dzīvju skaidrojums varētu būt pilnīgi reāla lieta. Lasīju grāmatu, kur viena paciente ar n-tajām fobijām aizgājusi pie psihoterapeita, šis sācis meklēt vainas bērnībā, bet bez rezultātiem. Tad hipnozes laikā viņa aizpeldējusi uz iepriekšējo dzīvju atmiņām un tur arī tika atklātas visas epizodes, kas tagadējā dzīvē izraisīja fobijas - no tumsas, no ūdens, no tablešu ēšanas (visas miršanas epizodes) utt. Un ātri no tām tika vaļā.
Pēc tam viņš turpinājis praksē citiem pacientiem pielietot regresīvās hipnozes metodi, ja nelīdzējis ar tekošās dzīves informāciju, un arī ātri tika izārstētas visas fobijas.
Ja cilvēks reiz, piemēram, ir gājis bojā lidmašīnas avārijā, viņš loģiski to neatceras, bet zemapziņas trauksme ir palikusi. Un viņš nabags ne to izprot, ne zin, kā ar to cīnīties.
Esmu dzirdējusi stāstu, ka viens, kuram bijušas bailes no čūskām, sēdējis vienā alā ar kobru,lai tiktu vaļā no savas fobijas. :) Bet tad ir jābūt gribasspēkam, motivācijai un ticībai.

neratni_stasti (2012-04-01 17:57)      Pēc analoģijas ar vecu anekdoti - puisim vajadzīgs psihoterapeits tikai un vienīgi tāpēc, lai pārstātu pārdzīvot to, ka viņam ir bailes lidot.
Pazīstu vienu zviedru profesoru, kurš ļoti omulīgi uztver savas šīs te bailes. Pat paķiķina par to, ka mēs, lūk, mājās tiksim pāris stundu laikā, bet viņš atpakaļ uz savu Zviedriju no attiecīgās vietas brauks 24 h. I neko. Nav ko lauzt cilvēku, ja panika sākas.

inaralaima (2017-04-26 17:39)      Katrs cilvēks var vienkārši saņemties.Vajag tikai gribēt.Man bija fobija pret pazemes alām,bet jau esmu bijusi četrās dažādās alās un nemaz neesmu trakojusi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu