Vai izsargajaties no ērcēm?

Esiet uzmanigi-pazistams cilvecins bij aizbraucis uz Ventiniem,pec divam nedelam saslima ar meningitu! Izradas erce iekodusi...paldies Rigas infektologijas slimnicas reaminacijas diviem jauniem dakteriem kas jaunajai sievietei glaba dzivibu!!!

HRDS (2012-08-09 15:02)      Palasot komentārus var šim portālam nosaukumu mainīt... Sheit sēž ērču sa-sa-sa- kostie kas palik-k-k-kushi no-no-normāli /notirinos un izskrien putinjas pa muti/ :D :D :D

JurisK (2012-08-09 15:55)      Muļķi ir tie, kas nepotējās pret ērču encefalītu! Tā tiešām ir ļoti smaga slimība, pat laicīgi pamanīta grūti ārstējās. Ielaistos gadījumos sekas ir noteikti. Meningīts ir tikai kā sekas ērču encefalītam.Laima slimība ir salīdzinoši štrunts, pie tam ātri samanāma - ja ap koduma vietu vairākas dienas nenoiet sarkans apsārtums, bet vēl palielinās - skaidrs - laims klāt! Un jā, vairākas reizes ir piesūkušās ērces jūrmalas pludmalē, konkrēti Skultē. Braucot, ejot dabā ilgāk par dienu, noteikti līdzi vajaga remantadīnu - ja piesūkusies ērce un neesi potējies - vienu iepakojumu jāizlieto, pēc pamācības vadoties, protams. Pēc dienas vai divām remantadīns vairs nepalīdz.

stardust (2012-08-09 16:53)      Kam bail no ērcēm, HRDS, tam vispār labāk mežam netuvoties :D

Edg (2012-08-09 19:12)      Mana personīgā pieredze ir vadoties no fakta ka kustīgam ķermenim ērce piesūkties nevar. Esot mežā nedrīkst sēdēt mierā. Un kad mājās nācis visas drēbes nost, jamās tur mēdz slēpties. Dušā noskalojās pa riktīgo. Un citas drēbes mugurā velku. Tās kuras tika novilktas, nevienu gabalu nevelku otreiz, pa mudīgo veļas masīnā. Ja tur ir kāds kustonis, lai izbauda pulverūdeni un apmazgājas.
Bet šitais der tikai pieaugušajiem. Bērniem paškontrole ir jūtami vājāka.
Šitā metode man ir palīdzējusi bezotkazno. Potējies pašreiz vairs neesmu. Jo savā laikā bij potes ar Krievzemes vakcīnām iesāktas. Bet tā kā infektoloģias centrs sāka bīdīt biznesu tikai ar austriešiem neesmu vairs potējies. Jo itkā tad vecās potes vairs nederot un jāsāk pa jaunam. Jauks bizness kuru ngribu atbalstīt.

P.S. Pzīstami dakteri ir teikuši ka tas austriešu vakcīnas ta īsti nemaz nederot pie mums sastopamajām sibīrijas ērcēm. Bet tas jau subjektīvs viedoklis.

Visvaris1952 (2012-08-09 19:39)      Šogad būšu jau kādas desmit izvilcis no sava kažoka uz jakti, copi staigājot un mauriņu pļaujot! Galvenais tai procesā - laicīgi atrast, pareizi izvilkt un atbilstoši apstrādāt koduma vietu.

ucibucis29 (2012-08-09 20:15)      Palasot komentārus, varu teikt tikai vienu. Lai Dievs jums stāv klāt arī turpmāk. Encefalīts ir smadzeņu iekaisums, ko izraisa vīruss, kuru ērce iespļauj asinīs, piesūcoties. No tā bieži vien mirst. Meningīts ir smadzeņu apvalku iekaisums. Smaga slimība.

piparbecinja (2012-08-09 20:54)      redz, ne katrs tās potes panes. 15% cilvēku potes vispār nepārnesot.
Par Norvēģiju mans stāstīja, ka tur neesot izplatītas ne ērces, ne ērču encefalīts.
Savulaik skotu laikrakstā lasīju, ka viens dabūjis Laima slimību un veiksmīgi esot izārstēts. Ej nu sazini, kā tur īsti ir. varbūt mums skalo iekša infu, kāda nepieciešama biznesam. domāju, ka homeopāti vieksmīgi tiek galā encefalītu un Laima slimību. Jāpainteresējas...

piparbecinja (2012-08-09 20:57)      biš ne pa tēmu, no bērnu potēm var rasties autisms. štatos veikti pētījumi.

JurisK (2012-08-10 02:44)      Jaa, mazus beernus poteet nedriikst! Bet taada tumsoniiba - tipa nepoteeshos, jo neatbalstu biznesu - tas laikam tikai dziljos paakjos iespeejams. Cita lieta, ja naudinjas pietruukst - taadi nu ir tie muuslaiku farmaceiti! Tad jaapaljaujaas tikai uz veiksmi.

Ezjule (2012-08-10 08:32)      Pret Laima slimību potes nav :(

skvo (2012-08-10 09:51)      1) no ērcēm nevis IZSARGĀJAS, bet potējas pret ērču encefalītu. Izsargājas - no grūtniecības:P
Laima slimībai pošu nav! A pārējais kak "mastj ļažet":)) Ērci var "sameklēt" arī pilsētas parka apstādījumos.

karameluks (2012-08-14 01:08)      No ērcēm piesūcas TIKAI mātītes, tēviņi uzkāpj izdara savu lietu un aiztinas:) Tā ka patiesībā nemaz nevaram zināt par ērces kodumu:)) Pazinam dēls nolikās komā,šobrīd jau 2 gadi 3 dienā pēc potes. Tā gan esot ļoti reta reakcija... Es nejožu ar katru ērci uz pārbaudi un arī nepotējos. Lai gan čomam sieva ikgadu guļ slimnīcā pēc encefalīta un ir viens ar Laimu kam brīžiem ku-kū par to kas ir un kur atrodas. Nezinu kur patiesība mājo lai gan tūlīt dzērvenes un būšu purvos no saules līdz rietam un droši vien tāpat kā pagājušajā gadā ikdienas pa pārītim noķeršu:) Un neviena ērce mani neatturēs no prieka brist atkal mīļās ogas un bekas:))

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu