Migrēna

Pas. to nebalt. dien. ar to kaiti, lai Jums katram noveicas, nekad ar to nesirgt, . .. lai veselībā, labā noskaņā, ar prieku, dienas savas tiek plānotas! Lūdzu Jūsu personisko pieredzi, kā esat iemācījušies ar migrēnu sadzīvot un cik veiksmīgi protat ar to cīnīties? p. s. Ceru, ka šīs sāpes, Jums ir līkumu metušas, esat iemācījušies tās valdīt un apmānīt.

p_p      tablete analgīna tikko sākas sāpes un cik vien var cieši jānosien galvu ar lakatu
ja neiedzer analgīnu sākumā, tad vēlāk ar vienu tableti nepietiek

Andromeda1984      Man nav līdzējis tas, ka mēģinu to aiz astes sākumā noķert, nedz ibumetīni, analgīni u.c., ko esmu dzērusi i sākumā, i beigās. Pēdējais jaunums, kas pāris reizes ir nostrādājis ir šķīstošais Solpadein x 2 tabletes, jo ar vienu nekas nemainījās. Pēc tām galva paliek dulla, bet vismaz nesāp. Jācer, ka tas strādās arī turpmāk.

Adamsone      Cilvēkam migrēna sākas līdz ar skolu un viņš tik mācās un mācās....:(
Vārdi "būs jāsadzīvo"attiecas uz amputētu roku/kāju, tā gan neataugs. Savā mūžā arī to ir nācies dzirdēt, drusku citā sakarībā, bet izrādās, ka nav tomēr. Dzīves steigā tie organisma vēstījumi paslīd garām, tā gadās.
Ir cilvēki, kuru nervu sistēma, teiksim, nav īsti atbilstoša (piemērota) tam dzīves veidam, kas ir. Prasībām, ko izvirza tā sauktie tuvie cilvēki, ne tik tuvie vai varbūt pats sev....Un vēl visam kam. Tad ir jāpalīdz, tak ne jau pie viena bendējot aknas ar analgīnu un ko tur vēl...
Savulaik lietoju tādu stugeronu, palīdzēja, bet neko neatrisināja.
Meitām mēdz būt migrēna, histērija, sāpīgas mēnešreizes un kas tik vēl ne, ja tas viss ir mātei, bet tā tomēr nav iedzimtība. Lai gan visiem patīk tā domāt, visi ir apmierināti, vismaz kaut kas kopīgs.;)

spriganaa      Briesmīga ir tāda migrēna, vieglāk dzemdēt, kā migrēnu piedzīvot.
Ja neizdodas ar ibumetīnu vai citu pretsāpju ripu likvidēt pirmās pazīmes ( nu bet te atkal pašai jāsaprot, vai pauris tikai tāpat pasāpēs, vai migrēna tuvojas), tad ir vāks. Guļu gultā, tumsā, klusumā, pie gultas spainis ( uz tualeti pavemstīties ne vienmēr ir iespējams aiztenterēt vēlamajā tempā )nedod dies , kādas ēdiena vai citas smaržas. Mājinieki izdresēti staigāt uz pirkstgaliem un sarunāties čukstus. Un daudz ūdens , ūdens, ūdens - cik tik var iedzert. Tas viss - ideālajā variantā, migrēnas laikā ir nācies gan pie auto stūres sēdēt ( brīnums, nevienu nenobraucu), gan pie viesību galda obligātā pasākumā ( un pat nevienu neapvēmu :D )

samuraja      Diemžēl arī mani piemekleja šī nelāgā kaite, laiks kad jutos daudz maz paglābusies bija grūtniecības laiks. Kopš sēdošu darbu nomainīju uz darbu svaigā gaisā- 3 gadi jau lēkmes ir daudz retāk un daudz vieglākas- nekāda vemšana vairs nav, ja noķeru iesākumā tad citreiz Ibumetin palīdz,Trigan -d, Analgin, vai Nimesil, protams ari visām šim zālēm ir savi sliktumi, tādēļ cenšos lietot tad kad tiešām ir skaidrs ka būs pavisam sūdīgi. Visam pamatā stress, sasprindzinājums, dažreiz sakrīt ar mēnešreizēm. truklāt esmu ievērojusi ka nav nozimes vai stress ir no priec;īgiem vai sliktiem notikumiem- ka saka mērenība ir tas labākais. Protams pievienošos ka regulārs sex palīdz, jo noņem stresu ;)

slieks      Ir man arī tāda mūža ´´draudzene´´. Visu laiku cenšamies viena otru apmānīt. Laikam jau esmu te teikusi, ka kamēr nebūs izpildīti 3 priekšnoteikumi, par rezultātiem var nesapņot: paēst, sasildīties, izgulēties. T.i. visu laiku jābūt komfortā. Nu tālākais jau ir ļoti individuāli, savas metodes katrs atrod pats. Ja kādam līdz melnā šokolāde, tad man tā ir pirmais migrēnas izraisītājs.
Šobrīd man ir 3 ´´jaunievedumi´´ un patiešām nesūdzos (tfu tfu tfu): cenšos regulāri dzert ūdeni, dienā iedzeru karoti labas eļļas, samainīju gulēšanas virzienu. Ļoti iespējams, ka pēc laika būs jāizdomā ko citu.

Deisa      Tiešām nereti varētu domāt, ka migrēna sievietēm saistīta ar PMS, taču manam dēlam arī ir tas pats. Gājām pie ārstiem, taisīja izmeklēšanas, pētīja galvas asinsvadus - viss kārtībā, tik arī mazasinība (zems hemoglobīns). Viņam arī vismaz reizi mēnesī vai pat vairākas ir migrēna un nelaime tā, ka sākas naktī, kad pamostas, tad jau ir pilnā spēkā, zāles vairs nav jēgas dzert, tiek atmestas atpakaļ. Domāju, šī kaite tik bieži un daudzus piemeklē, jo pietrūkst svaiga gaisa, pārāk daudz uzturamies telpās, smadzenēm trūkst skābekļa. Reiz arī jutu, ka galva dulla paliek, tūlīt sāksies. Kāpām ar dēliem uz riteņiem un braucām uz ezeru. Izbraukājāmies un galva skaidra kā stikliņš. :)

bacter      Labs ilgstošs efekts no osteorefleksoterapijas.
Efektīva ĀF(austrumu vingrinājumi ušu)

Allegri      Ja tas ir tad, kad vairākas dienas galva plīst, asras līst, nelīdz punktu masāža, elpošana, tautas līdzekļi, ciešanas nonstopā, 2 niknie ibumetīni u.c. figņas, tad man dažreiz palīdz sarkanvīns. "Saprāta robežās" :D 2013-08-14

kljuska      njus taa miiljaa,,, iemaacies briidi apstaaties un nedraasties nemitiigi uz priekshu,,, vnk tavs kjermenis tikai shaadaa veidaa driikst atrasties gultaa darba laikaa (tev pashai attaisnojums tjipa guleeshanai).. Taa ir diagnoze - darba zirgs, piedod,,, Ko dariit: 1. medikamentozi - njus kad veel nesaap bet zini, ka buus- 1g aspiriina, iboprofeenu, uc. ja nepaspeej pati zini, kas buus, ja paspeej, migreenai ir tendence tad atkaartoties biezhaak 2. ja nepaspeej, paliidz uudens - seedi vannaa,, 3. vislabaakais - IEMAACIES ATPUUSTIES LAICIIGI un migreena nebuus vispaar.. Lai veicas! 2013-08-19

Dansbergs      jā. esmu novērojis, ja migrēnu noķer un atšuj ar šaibām, tad mg cenšas par sevi atgādināt biežāk. jā. laicīgi kola arī ir līdzējusi :D bet pobaļšomu, manā gadījumā mg korelē, šķiet, ar atpūtu/neatpūtu , stresu/nestresu fizisko aktivitāte/neaktivitāti. un vispār ar skābekļa un šķidruma nepietiekamību organismā. ko izraisa mazkustīgums vai arī pretēji pārslodze, vai stresa seklā elpošana, parlieks karstums. ha, cik vienkārši :D 2013-09-10

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu