Darbaholisms

Tad nu tā viedās un viedie - pastāstiet man kas tā par slimību.
Ja darbs nesagādā riebu - tā noprotu tā jau ir pirmā pazīme, ja patīk tad tas jau ir nenormāli?
Nu un ja cilvēks pamanās izdomāt sev nodarbes mājā, garāžā vel kaut kur tad tas jau ir hroniski?
[tā mazliet uztraucos vai dzīvojot kā vēlos un darot kad un ko vēlos neielaižu kādu smagu kait, var būt pēdējais sākt pirkt aliņu un veselības uzlabošanas nolūkos piespiest sevi sēdēt pie TV?]

Bibine (2013-03-01 17:39)      bīstamāks par darbaholismu ir "izdegšanas sindromam", jo pa lielam jebkurš darbs cilvēku ārstē no dažādām slinkuma slimībām, reizē arī disciplīnē un liek cilvēka prātam attīstīties ! Kā teikt kustoties asinis riņķo aktīvāk un smadzenēs tiek piegādāts kaudzēm skābekļa :)

_Krasula_ (2013-03-01 18:25)      obams (2013-03-01 17:33) viedoklis
Impotentu veču un frigidu sieviešu mīļāka slimība
............................................................................
Diezvai. Drīzāk seksuālā enerģija tiek transformēta un izmantota citādā veidā. Šinī gadījumā darbā.

piekraste (2013-03-01 19:00)      Esmu darbaholiķe. Nu un kas? Vai kādam no tā slikti, nez vai. Vismaz nekādām muļķībām neatliek laika, darbs un gulta...Tikko pārnācu no darba, pēc pāris stundām atkal uz darbu....un rītā no rīta atkal...

garinsh207 (2013-03-01 19:05)      :)piekrate u tā turpinot iedzivosies kadā kaitē:) ta dzivo cilveki, kuri nemil sevi, bet nu protams, tā ir tikai Tava personiskā lieta:)

lauvaliela (2013-03-01 19:15)      tizla dikdieņa jautājums neatrodod otru tādu pašu alus dzeršanai

MrJones (2013-03-01 21:10)      Shodien es juutos, kaa darbaholikjis...baigais bizjaks..sen taa nebija bijis, pat nelaika oho :)) Bet savaa veidaa gandariijums...normaala diena...hroniski gan nekas taads nav..:)
No man tuviem cilveekiem, tad sencis vis izteiktaak...viens darbs, otrs darbs...pa briivdienaam garaazhaa vai laukos, liidz veelaam naktiim...un par to ari striidi nemazums ir bijis...pie TV...agraak vispaar vairaak remonteejot nekaa skatoties :)..bet...kautgan... ari visaadi pasaakumi, ekskursijas ja ir tad ir!

Redjiska (2013-03-01 21:16)      nu nezinu... Darbs oho par adminu, vai?

nakc (2013-03-01 21:23)      Mans darbs ir arī mans vaļasprieks. Strādāju daudz, reizēm pat pārāk daudz. Nevaru sevi iedomāties guļam uz dīvāna izniekojot laiku, sūdzoties par depresijām un citām muļķībām. Labāk nomirt no darbības, nekā no garlaicības ;)

jozolsen (2013-03-01 21:29)      Darbaholisms ir slimība tāpat kā citas atkarības.Galvenais ir darbs un tam pakārtots viss.Ģimene,bērni,vaļasprieki,dzīve....Pārpalikuma princips.Ja paliek mazliet pāri laiks,velta savai dzīvei.Kā alkaholiķis,dzeršanas starpbrīžos.Cieš visi apkārtējo,kolēģi,darbabiedri,ģimene,bērni..paša veselība un utt.

neratni_stasti (2013-03-01 22:09)      Uzskatu sevi par darbaholiķi, lai gan nav tā, ka darbs ir pāris visam. Pirmkārt, man tiešām un ļoti patīk savs darbs - radošs, sniedz iespējas iepazīties ar ļoti dažādiem cilvēkiem (!). Otrkārt, man ir grūti atteikties, ja piedāvā kaut ko interesantu - un man mēdz piedāvāt daudz, tad arī jāstrādā daudz. Ēnas puses ir tad, kad daudz darba = maz miega utt. [un rodas viss cits, ko saka gariņš ;)]. Tad arī es sāku besīties. Un man galvenais ir spēt sabalansēt laiku starp manu kvēlo interesi izdarīt vēl to, to un šito, un vēlēšanos gulēt, sportot, ceļot utt. Ja darbs sāk traucēt vaļaspriekiem, tad gan šķiet, ka esmu par daudz iebraukusi darbaholismā.

izshautais_rieksts (2013-03-01 22:25)      tapāt tevi smiltis paņems, vai krematorija...
:)

Muktiana (2013-03-01 23:15)    1 Darbaholiķiem parasti grūti veidot emocionāli tuvas attiecības ar saviem ģimenes locekļiem un bērniem. Līdzīgi kā alkoholiķiem.
Darbaholiķiem un alkoholiķiem kopīgs ir tas, ka abiem ir nosliece uz skopumu un tieši šī skopuma dēļ negrib blēņoties ar niekiem - uzklausīt garlaicīgās sievas žēlabas, iet uz kino, uzņemt draugus vai bezjēdzīgu bumbu ar bērnu uzspēlēt - labāk "pelnīt naudu". (Ja nav sievas, bērnu, tad, manuprāt, tas nevienam netraucē, kamēr pašam netraucē.)
Tātad darbaholiķu sievas ir neapmierinātas, dusmīgas, mājās valda spriedze, pārmetumi, aizvainojums un šādā ģimenē auguši bērni arī parasti kļūst vai nu par alkoholiķiem vai azartspēlmaņiem. Darbaholiķis darbu beidz ap 22:00 un visas brīvdienas arī strādā.
Vispār, ja cilvēks neseko Dieva apziņai (7dienās nedrīkst strādāt) un dzīve viņam ļauj nodarboties ar tādu darba tipu, kur "jo vairāk stundas strādā, jo vairāk naudas birst" un nav kopš dzimšanas apveltīts ar īpašu spēju mīlēt, tad par tādu var palikt.
Darbaholiķis ir arī liels egoists, jo grib darīt tikai to, ko grib darīt, nevis, ko kāds lūdz vai vēlas. Un vēl viņam mazliet par daudz patīk norobežoties - cilvēkiem, kas uz to tendēti, tas jau ir kā uzvedības modelis.
Visbiežāk darbaholisms iet kopā ar alkoholismu.
P.S.Tu man neesi atstājis darbaholiķa iespaidu, lai gan tusēšanās iekš oho ir papildus pazīme. Vispār, ja vīrietim nav ko darīt, tas arī ir traki.

Torpedo (2013-03-02 00:18)      Darbaholisms (nu ka pavada darbaa daudz ilgaakas stundas kaa oficiaalais darbalaiks un nem darbu veel uz majaam) biesi vien ir vnk aizsegs nespeejai izveidot normalas attiecibas ar preteejo dzimumu un kaa plaaksteris pret vientulibu

limonija (2013-03-02 11:34)      Neredzu "nozieguma sastāvu"... Darbs taču mērkaķi par cilvēku esot padarījis...:D Nesalīdzināmi vairāk besī darbošanās imitētāji. Bet taisnība Muktianai, ka 7.dienā jāatpūšas;)

Muktiana (2013-03-02 13:44)      No DIeva apziņas teorijas - ne jau dēļ naudas pelnīšanas un vergu darba mēs te dzīvojam, bet gan dēļ Dieva apziņas celšanas. Cīņa par iztiku ir tā sasniegšanas līdzeklis, bet ne galvenais mērķis.
Cilvēks, kurš netic Dievam, kā vienīgo mērķi viņš var saskatīt "daudz naudas" (daudz baudas) un tā ir kļūda, par ko Dievs atstādina - jeb noteikti uzliks pārbaudījumus, liks vilties, novedīs strupceļā - atņems bērnus, veselību, sievu un dzīves beigās nāksies konstatēt, ka tas nebija pareizais mērķis.
Piemēram, vakari pēc 18:00 piederot ģimenei. Tas nozīmē, ka ap 18:00 jāliek punkts un jāņemas ar bērniem, jādara kaut kas kopīgs ar sievu.
7dienās strādāt aizliegts jau saskaņā ar Dieva norādījumiem. Sestdienās gan jau drīkst. "Tikai tāds cilvēks,kurš ir atbildīgs pret Dievu, spēj būt atbildīgs par sievu."
Ja vēl cilvēks 10% no saviem ienākumiem ziedo (vēlams, baznīcai, jo ir jāatbalsta Dieva ticības izplatība-kas arī ir patiesība un īstā jēga) un vispār cenšas ikdienā vienmēr atcerēties Dieva principus, tad Dievs atalgo ar to, ka naudu dod vēl vairāk un, galvenais, apmierinājumu ar dzīvi. Un dzīves beigās nebūs sajūta, ka kaut kas tika darīts nepareizi.

HRDS (2013-03-02 20:52)      :) pat neticas ka Tu pats sho Tēmu uzcepi... :) Palasot arii komentus skjiet Ka drukājot tieshām biji ar domām darbā... domāju ja sho visu pārlasīsi pēc nedēļas sakaunēsies par glupībām... ;)

snamlet (2013-03-02 23:02)  1   Muktiana...visbiežāk darbaholisms iet kopā ar alkoholismu....nu gan pavisam greizi. Darbaholiķis ir cilvēks, kurš savā darbā ir aizņemts nepārtraukti no agra rīta līdz vēlam vakaram un tie galvenokārt ir vadošie darbinieki, kuriem jāplāno ne tikai savi, bet arī padoto darbi un ir milzu atbildība. Parastais darbinieks nostrādās savas darba stundas un dodas mājās vai kur citur....daži alkoholu lietot. Bet ja jāņem līdzi darbs uz mājām, tad vadītājs..var būt arī darbaholiķis, nav pratis pareizi saplānot darbus vai arī darbinieks savā darba laikā ir aizņemts ar citām lietām...kaut vai sēž iekš oho un tik raksta....Jā...darbaholiķim bieži vien pietrūksts laika izklaidei, atpūtai, ģimenei....Biju darbaholiķe, ārpus darba laika bija gan dažādi pasākumi, gan tikšanās ar ļoti interesantiem cilvēkiem, tikai maz laika vai gandrīz nemaz nepalika personīgai dzīvei...tādēļ arī apgriezu savu dzīvi kājām gaisā. Darbaholisms nav arī apmātība...ja darbs ir saistošs, interesants un nemaz nav garlaicīgs. Apmāts būs tāds darbinieks, kurš sēdēs pie sava darba, kaut ko ķimerēsies un jēgas ta nekādas....bet strādā.

Muktiana (2013-03-03 20:33)      snamlet,
gan klasiskajā psiholoģijā, gan skaidrojumos no garīgā aspekta (piem., vēdiskajā psiholoģijā) darbaholisms klasificējas vienā klasē ar alkoholismu.
Darbaholiķiem parasti bērni kļūst vai nu par alkoholiķiem vai azartspēlmaņiem - fiksēta parādība.
Tiesa gan, alkoholisms tomēr ir par kārtu sliktāks, jo alkoholiķu prāti piesaista sliktos garus un, īsi sakot, grūtāk no tādas līgas tikt vaļā.
Bet diezgan tipiski darbaholiķi mēdz iekrist plostos - pat vairākus personīgi tādus zinu.
Un patiesībā arī ohoatkarība klasificējas tajā pašā "holiķu" līgā, varbūt par kārtu mazāk kaitīgā kā darbaholiķu. Bet, ja ir jau šī "ohohoiķu" pazīme novērojama, iespējams, autora bažas ir vietā. Jo tie holismi visi ir tendēti iet roku rokā.

selnija_ (2013-03-04 12:25)      Darbaholiķis darbu uz mājām ņem/ja tehniski ir iespējams/, paliek pēc darba pastrādāt, iemanās pa naktīm arī pastrādāt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu