Augšanas stimulatori, GM

cik biezi mes aizdomajamies par zilgandzeleno vistu,galas ,audzeto zivju produktiem,konserveto pupinu,kukuruzas,zirnisu-darzenu izcelsmi,no kadiem graud.kulturam iegust miltus?
cik daudz tie piebaroti ar augsanas stimulatoriem,cik daudz ir gen.mod.?
ko mes ikdiena ievadam sevi?

Deisa (2014-01-13 15:10)      Necik daudz neaizdomājos, kopš izlasīju, ko Jēzus par šito visu domājis - apgrēcība ir ne tas, ko mēs mutē ieliekam, bet gan tas, kas no tās nāk laukā. Ģen. modificēts? Konservanti? Nu un? Nu iekonservēšos un ilgāk jauna būšu, tas taču skaisti! Varēs mani zārkā likt, i tur vēl vairākus gadu simtus labi izskatīšos. /Pierakstās uz vietu mauzolejā/

slieks (2014-01-13 15:12)      Nezinu, vai bieži aizdomājos, bet vairāki agrāk lietoti produkti man ir palikuši pretīgi. T.sk. sviests, majonēze, konditorejas izstrādājumu (varu izgaršot cauri tos palmu vai kas nu tur ir taukus), šokolāde... Mierīgi varu aizstās kūciņu ar šķēli sausas graudu maizes un glāzi kefīra. Pusdienās - ķirbju putra ar rozīnēm agrāko kartupeļi+gaļa+mērce vietā. Esmu sākusi ēst lētāk, nevis dārgāk. :)
Starp citu, augļus vajag vispirms izpeldināt karstā ūdenī un pēc tam kārtīgi noskalot ar auksta ūdens strūklu, tad tā ķīmija mazinās.

Deisa (2014-01-13 15:35)      marseli - paldies par informāciju.
Es varu vēl padalīties ar kādu novērojumu - iedziļināšanās dažādos fizioloģiskos un bioloģiskos procesos mēdz negatīvi ietekmēt humora sajūtu un mazina spēju pamanīt ironiju. :)

ucibucis29 (2014-01-13 15:58)      Marsel, augšanas stimulatori ir tie paši hormoni - somatotropīns, auksīni, giberelīni utt. Augu hormoni mums neko sliktu nenodara. Dzīvnieku hormoni gan - somatotropīns tevi padarīs resnu.

Šobrīd ES atļauts audzēt tikai 2 ĢMO kultūras - «Monsanto» izstrādāto kukurūzas šķirni «MON810» kopš 1998.g. un rūpnieciskām vajadzībām paredzēto BASF izveidoto kartupeļu šķirni «Amflora» kopš 2010.g.

Patēriņā ES valstīs ir atļauts izmantot 15 ģenētiski modificētas kukurūzas un 4 ģenētiski modificētas sojas šķirnes, kuru audzēšanā izmanto raundapu.

Ja jau Tu tik ļoti satraucies par ĢMO, tad pirmkārt neēd desas, cīsiņus un sardeles. Tur var gadīties ĢMO soja. Un daudz kaitīgāks par ĢMO soju ir desās, cīsiņos utt. esošais Na glutamāts un nitrīti.

"ta vislabak mo.ar cilv.gen.,nakama paaudze sterilitate garanteta!" (c) marselis. Iesaku autoram celt savu pašcieņu 2 veidos. 1. iemācīties rakstīt latviski. 2. noskaidrot, kas ir ĢMO un kā tas var ietekmēt cilvēkus.

ucibucis29 (2014-01-13 16:18)      Marsel.

1. Info ir jāfiltrē vadoties pēc info avotiem.

2. Ēdamajos augos neliek cilvēka gēnus, jo tie nedod nekādas vajadzīgas īpašības. Cilvēka gēnus liek baktērijās, lai tās mums saražotu medicīnā vajadzīgos hormonus, imūnmodulatorus, antivielas, enzīmus utt.

3. ĢM pārtikas riski cilvēkam:
a) parādās jauni alergēni, varbūt arī toksīni šajā pārtikā, jo nespējam vienmēr prognozēt kā mijiedarbosies jaunās gēnu kombinācijas.
b) var izmainīt cilvēka mikrofloras genomu (atgādinu, ka mūsu organisms sastāv no 9/10 derīgo baktēriju šūnu un 1/10 mūsu šūnu)

wolands (2014-01-13 16:37)      Uci - es vispār biju GMO piekritējs, līdz noskatījos anti ĢMO propogandas filmu. Lai arī saprotu, ka tā bija propoganda, jautājumu, uz kuriem man nebija atbildes, palika daudz vairāk, kā biju iedomājies :(
Tagad esmu vairāk kā rezervēts, sevišķi zinot Monsanto kretīniskās izdarības, ierāvēja dabu un tieksmi uz tiesāšanos :(
Varbūt tā ir nākotne, bet nākotne vēl pilnīgi noteikti nav atnākusi ... :(

ucibucPA (2014-01-13 16:47)      woland, es neesmu pret ģenētiskām modifikācijām kā tādām. Gēnu terapija cilvēcei ir vajadzīga. Arī medikamenti no baktērijām ir vajadzīgi. Un genoma bibliotēkas utt.

Bet man nepatīk GM pārtika, jo vairums augu tiek padarīti herbicīdrezistenti un tas raundaps viņos uzkrājas. Kategoriski negribu ēst raundapu.

Arī lašus, kuriem ir žurku augšanas hormona gēni, ēst negribu, jo negribu kļūt vēl resnāka.

fargo (2014-01-13 16:50)      wolands (2014-01-13 16:37) viedoklis
apsveicu. bezkaunība pakāpe ar kādu šīs lietas tiek bīdītas ir liela.

bruunais (2014-01-13 17:26)      Jāskatās, pavisam noteikti, ko ēd. Ja pats nerūpēsies par savu veselību tad par to parūpēsies kāds cits. Un jau rūpējās! :)

dogville (2014-01-13 18:31)      ai,mazaak zinaasi,mieriigaak guleesi.nedziivosi jau divus Saules muuzhus:D..kur raavi taas zilidzeltenaas vistas?!?vai kaada Snaiges saldeetavaa no padomju laikiem nav ieperinaajusies:D

jozolsen (2014-01-13 21:28)      ĢM un augšanas stimultori ir dažādi ir dažādi jēdzieni.Augiem tie ir mūsu izpratnē minerālmēli.Par miesas augšana stimulatoriem var painterešetie pie Švarnēgēra.Viņām 50 gados sākāskā lielas sirds problēmas un bija spiests mainīt profesiju ,uz politiķi.

piparbecinja (2014-01-13 22:04)      Es stingri uzpasēju, lai nebūtu ķimiskie mēsli klāt.

av2 (2014-01-15 06:54)      Nu pareizi te saka, DAVAI audzee pats ekaloggiski tiiru, vai maksaa audzeetaajm 3x lielaaku cenu par vistu bez stimulaatoriem. Strapiiba, nezinu par ibj. "molekilaam", bet garssas zinnia....kaa diena pret nakti . Vot taa. Bija taads...pusgads, kad eedu tikai vissu organic. Pirmkaart , jau mineetaa garssa. Otrs, saaku juutami zaudet svaru.(un nebuut needu mazaak) Taa kaa ir ko padomaat.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu