Līdzekļi spaisa lietotāju ārstēšanai - nauda vējā?

Šodien TV teica,ka paliela summa no tā jau trūcīgā veselības ministrijas budžeta tiks piešķirta spaisa lietotāju ārstēšanai.Tas ir spļāviens to sejās,kam tā aprūpe un ārstēšana tiešām nepieciešama vai kā?Tik daudz cilvēku ar veselības problēmām,bet te-brīvprātīgie,kas sevi tīšām bendē un vēl ir spējīgi par to samaksāt,tiks ārstēti par mūsu nodokļiem.Kur taisnība?

Arma (2014-05-06 09:31)      Pelle: Ome, ome, lielākā daļa spaisa lietotāju ir vidusskolnieki un personas līdz 25 g.v., tāpēc par sakarīgu gribu te runāt nevar.

Kaut kas traks! Personas līdz 25 gadu vecumam arī ir bez sakarīgas gribas?!

inaralaima (2014-05-06 09:48)      Spais lai paliek katra ziņā,arī ārstēšanas izmaksas.Mums taču zobus labot par velti neviens nepiedāvā.nesaka,dosim 1,5 miljonus,uzpucējiet ,vecie,savus zobiņus,varbūt vēl ko gribat,mums to naudiņu nav kur likt.

Aigars53 (2014-05-06 09:50)      Un jüs ,STULBENJI!, esiet pärliecinäti ,ka jüsu beernam vai mazbeernam tas nevar notikt?

bziks (2014-05-06 09:51)      Mūsu valsts izceļās ar īpaši gudru lēmumu pieņemšanu.

edora (2014-05-06 10:06)      Nerunāsim par politiku :)
Parunāsim par katra personīgo brīvību (kas ir nosacīta un atkarīga no daudziem apstākļiem), par atbildību pret sevi un citiem (kura daudziem ir svešs jēdziens pēc būtības), par dabisko izlasi (izdzīvo stiprākais, gudrākais, veiksmīgākais), un galu galā, varam papļāpāt par dzīves jēgu( vai bezjēdzību), par sapņiem, mērķiem, ideāliem... spaiss - tie ir tikai dūmi šajā kontekstā.

Bbug (2014-05-06 10:32)      interesanti kāds būtu gurdo cilvēku viedoklis šajā jautājumā, ja runa ietu par pašu bērniem vai kaut kādiem ļoti labi pazīstamiem, tuviem cilvēkiem...

jozolsen (2014-05-06 10:35)      Tas tik uzliek vēl lielāku pienākumu vecākiem un viņu atbildību,bērnu audzināšanā.Šeit jau izteikti parādās ka trūkst vīrieša audzināšana ģimenēs, ar savu saprātīgo pieeju un vīrišķibas izskaidrojumiem.Sievietēm jau svarīgi apreibinātie no illūzijām,fantāzijām, mīlestības,jūtām,emocijas,eiforija..Un tas pārceļas uz bērniem..Spaiss ir viegli pieejams,lai lēti dzīvotu illūziju,eiforijas pasaulē..Galvenai ir cēlonis.Ir pieprasījums ir piedāvājums.Palasot komentus izprotu ,ka visiem bērni paliek trešajā- ceturtajā vietā,prioritāšu skalā..Valda personīgais merkantīlai egoisms un rezultāts arvien bēdīgāks..Bērni nav galvenais,dzīvot bērnu dēļ kopā!!Spais tos bērnus savāc..

annija005 (2014-05-06 10:40)      Mūsu veselība.... VISPIRMS IR katra paša rokās un tāpēc ja kāds ir sev pats nodarījis pāri itkā
dzīvojis baudā tad man par to nav jāatbild.
Ja veselības sistēma ir nolaista tad arī mēs katrs esam līdzvainīgi visā.JO...neprotestējam par naudas sadali un novirzīšanu nepareiziem mērķiem.
Tā ka naudas sanāk tik lielajām mediķu algām un visādām padibenēm tad kam mums vispār būtu vajadzīga tāda med sistēma????
Zinot arī ka mēs esam atražojušies pārāk biezā slānī un daudzas slimības-vīrusi ir speciāli radīti nav brīnums ka vairs nevar paļauties uz medicīnu.
Tā ka....nevainojiet citus....saakiet ar sevi,savu veselību un meklējiet problēmu cēloņus ne mēģiniet itkā likvedēt sekas.
Mediķiem mēs nēesam vajadzīgi veseli....padomājiet par to.

caress5 (2014-05-06 10:41)      Un kä jüs pashi "gudrelji" dzert un piipeet mäciijäties???
3teevadeels - tas te nav kreejums, tas ir kas cits, kas pa virsu peld...

MaryClaire (2014-05-06 11:00)      jā, labāk ārstēt atkarīgus spaisiniekus nekā bērnus ar iedzimtu/iegūtu invaliditāti, kurliem sagādāt dzirdes aparātus, akliem atdot redzēšanu un bērniem ar asinsvēzi ārstēšanu ...

borzomi (2014-05-06 12:10)      OBLIGĀTO DIENESTU,punkts un basta!!!

Sakijaa (2014-05-06 14:15)      Uz šo ir jāraugās kompleksi. Kā uz sīku netveramas sistēmas elementu. Arī - no tā paša dabiskās atlases principa. Pazudīs vājākie... lai viņiem vieglas smiltis!! Bet tiem, kuri tomēr vēlas dzīvot palīdzēt vajadzētu...

Un vēl!! Jāņem vērā, ka šis viss ir tikai sekas jau ilgu laiku kultivētam domāšanas veidam, kas sākās tajā brīdī, kad "tabletīte" kļuva par līdzekli jebkurai problēmai - sāp galva - iedzeram šo, sāp locītavas - iedzeram to, sāp muskuļi iedzeram šito... un tā bez gala - pilns TV ar reklāmām pret visu, kas nav paciešams. Bet t.s. tagadējās legālās narkotikas ir tikai sākums kaut kam, kas mums nemaz sapņos vēl nerādās.
Noskatījos tv filmu par šo tēmu un palikta skumji, tik skumji... par to uz kādu pasauli ejam! Mērķi jau viņiem "skaisti" - tabletīte priekš ballītes priecīguma ilūzijas radīšanai, tabletīte priekš mīlēšanās mīlestības ilūzijas radīšanai, tabletīte darbam - darbīguma ilūzijas radīšanai..........
Bet sākas viss ar to, kad mamma bērnam iedod pirmo tabletīti tad, kad iesnas parādījušās...... un pati iedzer kaut ko profilaksei. Prozit!

hefny (2014-05-06 18:41)      spaisisti jādakterē uz circenes uc,kas pirms 5 gadiem balsoja par atļauju,kā arī dombrovska naudu,kā arī šitā nonna starujuma,-tā arī te čammājās..lai tad arī katrs no deputātiem,valstvīriem adomptē pa spaisistiem...un ņemas ar toem,jo tie ir varas radītie=pašu vecāki,kas rauš naudu=visu grib uzvelt skolotājiem un valstij-mums......

vellamaate (2014-05-07 15:59)      Redziet,lieta vienkārša! cik to spaisiešu īsti ir,kas ta zinās? NAUDIŅA IZTĒRĒSIES,bet kam?......

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu