Vai ir pārtikas alerģijas no gaļas?

Lai daudzkāršotu savu ēdienkarti, papētīju dažādus vēl sev nezināmus produktus. Cik tad var gaļu vien ēst? Bet tāpat uzreiz uzdūros arī informācijai par alerģijām. Un, jā, cik esmu dzirdējusi, pārtikas alerģijas ir no dažnedažādām pārtikas vielām (fruktozes, laktozes, glutēna utt. utjp.), bet neesmu dzirdējusi par gaļu. Varbūt kaut ko vēl nezinu? Vai esat saskārušies ar kādu cilvēku, kam ir gaļas nepanesamība (fiziska, ne mentāla)?

Liigotaaja    1 Kad saap kaajas potiitees, kaadus meeneshus principiaali atturos no galjas eeshanas. Kad saapes pazudushas- arii aizmirsushaas, atsaaku eest. Peec krietna laika atkaartojas. Attureeties no galjas, saistiibaa ar saapeem, ieteica vegjetaarietes, it kaa.

klasika  1   Manuprāt, visu ar mēru...! Bet gaļu maz ēdu, jo nestrādāju fizisku darbu, attiecīgi maz ēdiena vajag! :)

BritjaLila      Deisa, tad, kad tiem, kas apgalvo, ka organisms gaļu daudz labāk ņem pretī, nekā visādus citādus produktus, liek pierādīt to ar visiem faktiem, tad kaut kādā posmā šie ņem un apklust, jo nonākuši strupceļā. :D Ja cilvēks neēdīs gaļu, tad daudzas slimības atkāpsies un farmaceitiem būs krahs, slimnīcās pacienti samazināsies utt. Bizness un tikai :D Ja ir vēlme ēst gaļu, tad tiešām labāk ir ēst vai nu paša audzētu, vai mežā medītu, bet ne to, kas veikalā.
Lai cilvēks būtu vesels, viņam organismā jābūt sārmainai videi. Gaļa rada skābu vidi. Par šo arī ir kaut kas dzirdēts? :)

Chris1986      Es kā veģetārietis kopš dzimsānas meklēju tikai jaunieti veģetārieti, jo man pat bučoties ir pretīgi ar muti, kura ēdusi gaļu. Kur nu vēl pašam ēst! :( Bērnībā es regulāri taisīju škandālus, kad mamma ar manu nazi bija savu desu griezusi un tas nazis pēc tam smirdēja pēc desas!

_Krasula_      Alerģijas no gaļas kā tādas, kā iepriekš minēts, laikam jau ne. Bet, piemēram:
"liels gaļas īpatsvars uzturā nav nekas labs, jo tad asinīs veidojas liels urīnskābes – purīnvielu un olbaltumvielu vielmaiņas galaprodukta – daudzums, kas sāļu veidā var izgulsnēties locītavās, nierēs vai citos orgānos, izraisot dažādas veselības problēmas, piemēram, podagru."/L.Neimane/
Trekna gaļa-sliktā holesterīna avots. Pēdējos gados Latvijā ir paugstinājusies saslimstība ar zarnu vēzi, un kā vienu no veicinošiem faktoriem min pārāk lielu sarkanās gaļas patēriņu.
Tā kā var tikai piekrist-kas par daudz, tas par skādi.:)

AivarsN      Padomjlaikos augļiem un dārzeņiem veica stingras pārbaudes nitrātu saturam,lai tikai nepārsniegtu pieļaujamās normas,kas varētu izraisīt nopietnas saslimšanas. Šodien netiek kontrolēts nekas,tāpēc audzētāji slāpekli un pesticīdus var gāzt bez žēlastības. Cilvēki,gribēdami piekopt veselīgu dzīvesveidu,var nonākt slimnīcā,tikai apēdot tā vairāk arbūzus,kuri pēdējā laikā satur nenormāli daudz nitrātu. Kur nu vēl tā pesticīdu plejāde,ko satur praktiski visi augļi,dārzeņi un graudaugi. Vienīgais veids,kā saglabāt labu veselību,visu audzēt pašam,vai pirkt no zināma audzētāja,kurš strādā ar bioloģiskām metodēm,kā to darījuši mūsu senči,kopš senseniem laikiem.

fargo      teikt, ka "šodien netiek kontrolets nekas", man liekas, ir vismaz dīvaini.
ekonomikas regulacijas līmenis eiropas savienībā jau ir kļuvis komisks. tas ir absurds. arī pārtikas kontrolē. birokrāti regulē sākot banānu un gurķu izliekuma, līdz iepakojuma dizainam.
un šī vara birokrātiem nav dota, tā ir uzurpēta. vēl vairāk vajag? es negribu, lai 2km attālumā, birokrāti nosaka ēst man šprotes vai neest. es negribu, lai birokrāti diktē, ka olas ir jāpērk pēc svara, nevis skaita. bet tas notiek.

un neskatoties uz to, ķīmijas rūpniecība un pārtikas rūpniecība ir siāmas dvīņu nozares. bet ja pat pastāvot visaptverošai ekonomikas regulēšanai, cilvēki spiesti patērēt pārtikas produktus, kas ir laboratoriju darbības rezultāts, tad varbūt vaina nav regulēšanas neesamībā?

Andy      Ja ilgstoši neesmu lietojis gaļu, tad reakcija pēc apēsta gaļas produkta ir nepatīkama, jo zarnās ir samazinājušas baktērijas, kas pārtiek no gaļas, bet daudz veģetāro baktēriju, kuras uz gaļas produktiem reaģē un izstrādā pretvielas. Tāpēc es jūtos slikti pēc gaļas ēšanas. Lai atsāktu ēst gaļu man pie tās jāpierod pakāpeniski. Jā esmu saskāries ar cilvēkiem, kuriem gaļa ir inde. Arī "netīra" gaļa rada saindēšanos, organisma reakciju alerģijas veidā. Neiebilstu gaļas ēdājiem. Sabalansēt pilnvērtīgu uzturu var arī ar augu barību. Veģetārisms ir filozofija.

BritjaLila      Te ir diezgan sīki un smalki aprakstīts par gaļēšanu un veģetārismu. http://epadomi.lv/par_mums/veseligs_uzturs/11032013-vegetarisms_netradicionala_skatijuma_harm?utm_so
urce=draugiem.lv&utm_medium=say&utm_campaign=post_1418261488

regina_dei_diamanti      Jā, alerģija uz gaļu var būt, bet to var noteikt alergologs. Nevajag sev diagnozes uzstādīt. Kas man bija jaunums - pirms nedēļas no laba vetārsta uzzināju, ka mēdz būt tādi reti gadījumi, kad suņiem ir alerģija uz gaļu. T.i., suni var (un dažreiz pat vajag) padarīt par veģetārieti. Tā ir atbilde uz to epopeju ap un par Šeilas suni. Pretēji ir kaķim, kaķim ir jāpārtiek principā tikai no dzīvnieku izcelsmes produktiem.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu