Saharīns un diabēts

Mana kaimiņiene, diabētiķe, lieto saharīnu cukura vietā. Tagad, izrādās, diabēts piemeklējis arī manu mammu. Ārsts teica,ka saharīns derot kā cukura aizvietotājs. Arī pati internetā atradu informāciju, ka saharīns, lai gan īstu popularitāti neesot guvis, derot kā saldinātājs diabētiķiem. Mani gan apmulsināja tà ķīmiskais sastāvs. Gribētos tomēr, lai mamma lietotu stēviju. Kāda ir Jūsu pieredze ar saharīnu diabēta gadījumā?

kaco1966  1   Manas bijušās sievas tantei arī bija diabēts, cukura vietā viņa lietoja cukura aizvietotājtabletes "Diamant", tāpat viņa uzturā nedrīkstēja lietot cūkas gaļu un vēl šādus tādus produktus, kādus īsti nepateikšu, bet par spīti visam nodzīvoja līdz cienījamam vecumam (gandrīz 80).

Lele  3 3 Nafig vispaar lietot cukuru un kaut kaadus aizvietotaajus?????

Man nav diabeeta un es nelietoju ne cukuru, ne kjiimiskos saldinaataajus...

av2      Nafig lietot , ko saldu uzturaa? Ha, haa, gribu redzeet konnccas...un veel simtiem produktu, kas "no dabas " ir paredzeeti buut saldi :)
Ko lietot, ja ir diabeets? Jaameklee googlee varbuut info, atsauksmes utt , jo ir daudz dabisko cukura aizstaajeeju. Dazzi no vinniem ir daudz saldaaki par parasto cukuru.

bella_  1 3 uh... neiesaku lietot saharīnu, tev taisnība tīra ķīmija.
šis ir moments, kad jāmaina dzīve un arī uzturs ....iesaku ārzemēs pameklēt diābētiķu fruktoze ir Eiropā nopērkama, kādreiz bija Stockmanī, bet pazuda un pārbaudi, cik atceros varēja lietot agaves sīrupu, Biotēkā nopērkams

Astronaute    5 Jāaiziet pie normāla endokrinologa un jānoskaidro ko un kā pareizi ēst. Ne jau tikai cukurs ir kaitīgs, bet arī visi produkti, kas satur daudz ogļhidrātus. Un ja cukurs ir 6-7-8, tad ar diētu un kustībām var nodzīt uz leju, nesākot lietot tabletes. Bet tas jau ir atkarīgs no cilv;eka rakstura un apstākļiem, bet tomēr labāk saņemties, jo diabēta sekas ir visai nepatīkamas.

Lele  4 3 Nafig vispaar lietot cukuru? II dalja.

Ja Jums veel nav diabeeta, tad padomaajiet pashi: cukurs bojaa zobus, cukurs bojaa aadu un rada daudz citas probleemas.

Es nesaku, ka nu vispaar neest saldumus. Bet saac ar mazo un fundamentaalo soli: izbeidz likt klaat cukuru teejai/kafijai. Nekaadas kuukas un necepu (paaraak miilu sevi, taapeec rokas neceljas pashai pagatavot sev indi)...bet shad tad noeedu kvalitaatiivu saldumu.
Es neeedu jogurtus, jo ir cukurs klaat. es lasu etikjetes un skatos, kas laciitim iekshaa...jo miilu savu kjermeni un neleju tur iekshaa sliktu benzhu.

Pameeginiet svaigeedaaju kukas...ko var gatavot pats...kaut gan, ja visu muuzhu esat shtopeejushi biskviitkukas, lauku tortes, tad svaigeedaaju kuukas liksies diivainas..

Samaziniet dramatiski cukuru un redzeesiet kaa paliks vieglaak dzivot :-) Lidinaasieties pa zemi kaa smiegpaarslinja :)

DanaL    5 Nafig vispār lietot cukuru? III daļa

A nafig vispār dzīvot, ja visu laiku no kaut kā jāatsakās. Dzīvojam tikai 1 reizi, kāpēc visu laiku sevi spīdzināt? Elpot arī ir kaitīgi, vienā brīdī arī tā izprieca visiem beidzas, bet laika zobs bojā gan zobus, gan ādu, gan pārējos orgānus.

Nu nedzeršu es kafiju bez cukura, un pat dzirdēt neko negribu par svaigēdāju kūkām! Šitā sekta nav neko labāka par visām pārējām, kas uzbāžas ar savu pareizību.

Kā teica Astronaute, pie nelieliem virsnormas rādītājiem pilnīgi pietiek ar zināmiem cukura u.c. ogļhidrātu (t.sk. augļu) ierobežojumiem un ilgākām pastaigām un nodarbībām svaigā gaisā.

Lele  2 5 DanaL....thats ok..bet pret taadiem cilveekiem man ir tikai viens luugums. akcepte savu izveeli pilniibaa un neliec man klausiities, ka Tev ir liekais svars, ka sirds neklapee, ka nieres atsaka, aknas nefunkcionee, ka Tev aizdusas nevari uzkaapt treshaa stavaa...un pats galvenais, ka pie visa vainiigi ir Aaarsti, kas nav pietiekami gudri, kas nespeej noteikt iemeslus, kas neizraksta pareizaas ripas un kaa Farmaacijas industrija vaaraas uz taadiem kaa Tu...

Es esmu par apzinaatu izveeli un atbildiibas uznjemshanos :)

DanaL    4 Lele, ar svaru, aknām un nierēm man viss kārtībā, noskrien vai nostaigā diena vismaz 5 km, un arī tu varesi nemocīt sevi ar diētām :)

shining    4 Lele: te cilvēks uzdeva jautājumu par pieredzi ar saharīnu, bet Tu tā vietā māci dzīvot. :(

ksenija123    2 Man mammai ir paaugstinats cukurs,bet daktere teica ka cukura aizvietotajus ari nedrikst,jo beidz aknas nost.

raima      Saldumi mazina visdažādākās bailes, nomierina nervus, dod papildus enerģiju.
Stēviju audzē-auklē mana kolēga, jo cenšas ēst veselīgi. Pati jau sen neēd gaļu (saviem Vīriešiem gan gatavo), balināto cukuru utt.
Nezinu, bet tie sintētiskie saldinātāji man uzticību neraisa...

Momo      jautājums par saharīnu atgādina izvēli starp noindēšanos un pakāršanos.
turpinot alegorijās - ja cilvēks slīkst, viņam jāizrāpjas no ūdens uz sauszemes, tb ja ir cukura diabēts, jāierobežo jebkādu cukuru uzņemšana, tai skaitā ogļhidrātus saturošus pārtikas produktus.
cukura līmeni palīdzot regulēt arī kvalitatīvas šķiedrvielas uzņemšana.

ALVASETE9      Ja ir cukura rādītāji no 11 līdz 19, tad jau tas ir tikai 1.tipa cukura diabēts, kuram jālieto ir insulīns, nevis tabletes. Tabletes nelīdzēs. Dīvaina tā endokrinoloģe.

ALVASETE9      Un vispār pie tāda rādītāja guļas slimnīcā, sauc ātros, nevis gaida, kad slikti paliek, zinu ko runāju.

evodia76      Saharīns ir ķīmiski veidots saldinātājs... Nu galīgi nevajadzīgs, jo īpaši bojā aknas.
Stēvija ir dabīgs saldinātājs tāpat kā cukurniedre. Domāju gan, ka tā pirmā ir labāka, ja nu galīgi nevar iztikt bez saldas tējas.
Bet cukurs, piemēram,kā tāds cukura diabēta slimniekam ir jābūt līdzi vienmēr (tas graudos) ja nokrītas cukura līmenis ļoti zemu, tad apēdot kaut ko saldu (arī kādu konču - ledeni)to var pacelt.

Sanntana      Nevajag lietot uzturā : kartupeļus, balto miltu izstrādājumus, paskatīties arī augļus kuriem ir liels glikēmijas līmenis - vīnogas, persiki, aprikoze un t.t. , ir tabuliņas i-netā arī. Sabalansēt ēdienu tā lai tur pēc iespējas ir mazāk viegli pārstrādājamo ogļhidrātu, viss lai būtu lēnām pārstrādājams, lai pēc iespējas mazāk traumētu savas aknas un redzi. Noteikti jābūt pietiekamam daudzumam olbaltum vielām. Vēl noteikti jālieto pēc sava svara koeficienta dzeramais ūdens starp ēdien reizēm. Dienas ēdiens jāsadala uz 5 reizēm. Iesaku meklēt pareiza uztura treneri. Viss no personīgās pieredzes, cukura līmenis nav bijis 3 gadu augstāk par 5,6.

varisr      Gan jau tā daktere uz insulīnu vienmēr paspēs uzsēdināt. Tik jārēķinās ar to ka sākot lietot insulīnu aizkuņģa dziedzeris praktiski vispār atrofēsies. Pilnīgi piekrītu ka cukurs nav vajadzīgs uzturā. Tā ir kā narkotika, var sākties ´´lomkas", bet pēc kāda brīža tas pāries. Jā, var lietot stēviju, tik tā arī mēdz būt dažāda, jāpalasa uz iepakojuma. Īstenībā cukurs jau ir visur.
Man pašam ir nosliece uz cukura diabētu, tas iedzimts aizkuņģa formas defekts. Mana mamma konkrēti uz zālēm uzsēdināta. Bija brīdis ka arī man tas draudēja. Ir tāda keteo diēta kas palīdz ar cukura līmeni asinīs cīnīties. Nu jau kādus divus gadus kā to lietoju. Nav jau tā ka šad tad negrēkoju, it sevišķi ja esi kur ciemos. Par to var daudz palasīt netā, bet trijos vārdos, lietojam uzturā tikai gaļu, olas, sieru un dārzeņus kas aug virs zemes. Neticēsiet, bet kopējais glikozētais līmenis ir ok. Urīnskābe kas man visu laiku bijusi paaugstināta, arī ok. Lai cik nebūtu dīvaini arī holesterīns ok, kā arī d vitamīns. Kādreiz metu smēķēšanu nost, pieņēmos svarā pa kādiem 5kg. Nekā sev neierobežojot arī tie nez kur pazuda. Ir protams arī savas problēmas. Gaļa ir jāgatavo kas prasa zināmu laiku. Protams ka gaļa ar mēdz būt dažāda, piedomājam ko tas lopiņš ir ēdis.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu