Labs pansionāts?

Varbūt kāds var ieteikt labu pansionātu, pensionāram ar kustību traucējumiem? Vienīgais augsti novērtētais “Dzintara melodija” mūsu situācijā izmaksātu pie 1’500€ mēnesī! Padalāmies pieredzē... vai ir kādi citi labi varianti?
Vai labāk ņemt aprūpētāju, kas nāk uz mājām un palīdz ikdienā?

Spoguliitis  1 2 Shkjiet, ka daudzas, shajaa jautaajumaa, taalaak par Emiila nedarbos aprakstiito iestaadi, nav tikushas.

Garoznieks  1 3 Apkopojums, citādi pārāk daudz tarkšķētāji ar saviem viedokļiem un nosodījumiem :)
Secinājums - ja bez pieskatīšanas nav vajadzīgi dien dienā speciālistu pakalpojumi, kuri ir pie rokas pansionātā, bet tikai pieskatīšana un minimāla palīdzība, tad tikai pareizi un cilvēcīgi noalgot pieskatītāju. Veiksmi!

Anri  1 5 katram sava situācija, tie kas te nosoda nesaprot jautājumu būtiski.

aija_69  1 5 Dzīvē ir bijusi situācija, kad jāizvēlas, vai ģimenes budžeta resursus veltīt gulošā vectēva rehabilitācijas sanatorijai, vai mazdēla sporta komandas ārzemju braucienam.
Protams, šobrīd cilvēkiem ir garāks mūžs, pateicoties medicīnas manipulācijām, taču, ja dzimtas locekļi pagriež visu savu uzmanību un finanses uz vecā cilvēka kopšanu, tas ir pret dabas likumiem.

Vēl ir jautājums: kas ir patiesās cilvēka vajadzības pirms mēs atstājam šo pasauli? Tētis teica: mani labākie draugi jau ir tajā Saulē, mani darbi te ir paveikti, mans laiks ir pienācis..

ketija64  4 3 laurencia un aija_69
jūsu tekstos ir tik daudz divkosības,ka pilnīgi vārdu trūkst

saulite34  1 1 Ja jau omīte ir visu laiku dzīvojusi mājās,tad būs grūti pierast pansionātā,var pameklēt aprūpētāju ar medicīnas izglītību.

lieliskaisvir    1 Es savai omei algoju aprūpētāju, kas 3x dienā nāca un nēmās mazgāja baroja utt. pārējo mēs paši.Pēc insulta nodzīvoja 3 mēn.
Pansionātu nemaz neizskatījām, viņa gribēja nomirt mājās.

Nezinu labus pansionātus, bet varat mēģināt atrast kādu ļoti labu aprūpētāju, kas mīl cilvēkus...zinu vienu tādu.

antikrize    1 Ja pensionārs dzīvo viens, viņam var nokārtot aprūpi majās, ir dienests, kurš pieved 1x dienā siltu ēdienu /pieņemama cena/. Kā arī pie dažām slimībām var nokārtot papildus naudu /ārstu komisija jāiziet/, lai algotu kopēju. Ja pensionāram ir īpašums, kuru viņš atstāj pēcnācējiem, tad jau var atrast iespējas.
Protams, jārunā ar ārstu. Diagnozes ir dažādas.

vellata  1 3 Kurš mūsdienās var atmest darbu piederīgo kopšanas dēļ, ir vai nu bagāts, vai muļķis. Jurija gadījumā būs otrais?
Es par aprūpes namu. Kādu? Tas jums ,man liekas, pēc dzīvs vietas jāmeklē. Katrā ziņā neuzskatu to par noziegumu, ka , ja reiz ir tādas iestādes un iespējas, tās neizmantot.
Pirmkārt tas iegrožo visus iesaistītos. Un psiholoģiski nomāc. Un ja būšu vecumdienās pie pilnas saprašanas un jutīšu, ka esmu bērniem kā slogs, došu viņiem zaļo gaismu par pansionātu. Esam jau šo tēmu apsprieduši.

bruce      Nevaru komentēt par pansionātu izvēli, bet es pieļauju domu, ka man nekas nebūtu pret tādu. Varbūt ar laiku es mainīšu domas, neredzu problemu, ka bērnus ved uz bērnudārzu, bet opīšus pie opīšiem :)

bella_      Ja ir pirmā grupa, tad labi un lēti ( 7 eiro diennaktī) kopšana bija Irlavas sociālajā mājā Tukuma rajonā, tur jaukas aprūpētājas un viss vajadzīgais medicīnas personāls uz vietas

aklaiks_    1 Nedod Dievs Jurijam piedzīvot situāciju, kad būtu jāpamet darbs un jāsēž pie slimā tuvinieka ! Nezin par kādu naudu viņš maksātu par jumtu virs galvas , zālēm, maizi utt.
Šīs ir ļoti smagas situācijas un objektīvu padomu neviens nevar sniegt. Zinu savu labu kaimiņu dzīvi...mammai lēnā garā sākās vecuma problēmas, vispirms mentālās, tad arī fiziskās. Visi tik apkārt šausminājās, nu kā tad savu mammu atdos pansionātā (interesējās par šādu iespēju ) ! Un neatdeva-garus gadus kopa, negulējusi un pārgurusi, pa darbu un mājām, kamēr pati cilājot mammu turpat uz viņas gultas nokrita ar infarktu...:(

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu