Migrēna ar auru

Kādam ir bijusi saskasme ar šo slimību? Kā jūs ar to sadzīvojat? Varbūt, zinat kādu labu specialistu, kas rubī fišku tieši par _migrēna ar auru_?

lapukoks    1 Man tuvs cilvēks arī "ieguva" līdzīgu pieredzi. Vairākus gadus mocījās ar migrēnu (laikam bija arī aura). Kad bedzot aizgāja pie ārsta un izmeklējās - konstatēja tīklenes bojājumus (plīsumus). Tika nozīmēta lāzer oftamoloģija. (Tīklenes labošana ar lāzeru). Tā tika veikta regulāri reizi gadā. Un zīmīgi tas, ka tajos gados, kad bijušas vairāk migrēnas, bijuši arī vairāk tīklenes plīsumi. Tā nu iznāk ka migrēna, aura un tīklenes bojājumi ir savā starpā saistīti. Manuprāt lieta grozās ap galvas iekšējo asinsspiedienu, acu spidienu un tīklenes kapilāru caurlaidību. Kad mana paziņa sāka lietot asinis šķidrinosu līdzekli, par migrēnu nav sūdzējusies.

uzplanaledus      Chris1986, ja dzeru tos citramonus, tad galva tā arī nesāk sāpēt, ja nedzeru, tad sāp. Man arī ir tā, ka esmu pat jau aizmirsusi par migrēnu, un tad pēkšņi pēc pāris gadiem parādās.
Iaspējams, ka tā ir saistīta ar asins biezumu. Es pārgāju uz veģetāru diētu pirms gadiem 10, tad migrēna sāka pazust.

shining      uzplanaledus: lai noskaidrotu, vai tas ir tikai asins biezums, pamēģini citramona vietā iedzert tikai aspirīnu. ja sāpes uznāk, tad kaut kas cits. arī es praktizēju citramonu, taču manā gadījumā, šķiet, tas vairāk ir saistīts ar cukura līmeni asinīs.. starp citu, viens no migrēnas aprakstu ieteikumiem, ir pārbaudīties uz diabētiem - tas nākamajā tehapkopes piegājienā būtu jāizdara.

Drole      Parasta vegaankulta kaite. Cinka deficiits, hiperglikeemija, smadzenes holesteriina badaa.

https://www.psychologytoday.com/us/blog/diagnosis-diet/201709/the-vegan-brain

adamsone    1 Apprecies beidzot. Citādi tev normālu serotonīna līmeni neredzēt kā savas ausis.

uzplanaledus      Melnā šokolāde arī var palaist migrēnu. Es pati vispār tikai no interneta uzzinaaju, ka tā ir migrēna.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu