Cik nesāpīgi mūsdienās ir parastie zobārsti (piem., kanāliņu tīrīšana)?

Esmu atradis savu zobarstu, pie kura laboju jau nezkuro zobu - parasti tā ir zoba nomērdēšana, kanāliņu tīrīšana un keramikas (kaut kāda gaismas cietējoša) plombe. Darbs ir perfekts, mazu sāpju epizodi izjutu tikai vienu reizi nepilnas 15 sekundas (es tiku brīdināts, ka tā būs), bet visas pārējās reizes viss ir pilnīgi bez jebkādām sāpēm un diskomforta. Risina arī sarežģītos gadījumus (man bija dziļas saknes). Tehnika ir pati modernākā, viņi laikam ar elektrību iznīcina to nervu un pārbauda, ka viss tiešām tīrs.

Bet kopējā cena pēdejo reizi bija >400 eur par vienu trīsskaņu zobu, kur ārstēju 3 vizītēs.

Jautājums ir - vai citi zobārsti arī prasa tādu naudu. Un vai citi (parasti) zobārsti arī lietot visas tehnoloģijas un zāles, lai būtu kvalitatīvi un bez sāpēm. Man ir palikuši vēl zobi (bet nav palicis sevišķi daudz naudas) un domāju par ko lētāku. Bet ļoti baidos iet pie parastiem zobārstiem, sāpēs es nevaru izturēt un nekvalitatīvu darbu arī nē. Bet varbūt es maldos? Varbūt visi zobārsti mūsdienās lieto modernu tehniku un zāles un prot strādāt bez sāpēm?

uzplanaledus    1 Ir vērts njemties ar katru zobu un maksāt, jo visādi tilti beigās maksā daudz dārgāk.
Bet šķiet ka zobārstniecība ir tikpat kā māksla, ne katrs zobs izdodas. Man bija zobārste, kura prata uz saknes uzbūvēt zobu, zobs pats var sākt bojāties, bet uztaisītais zobs uz skrūves stāv.
Bet tajā pašā laikā viņa man reiz sadomāja izņemt zobam nervu uzliekot arsēnu un bez rentgena izurba it kā līdz nervam. Kad gāju otru reizi, bija cits zobārsts viņas vietā, un izrādījās, ka līdz nervam viņa nemaz nav tikusi.
Tā kā grūti pateikt, pie kura iet. Es vēl joprojām esmu meklējumos.
2019-12-02 17:53

Ievinjata      http://www.iddental.lv/
Pakalpojums atbilst moto un cenas daudzmaz lapā norādītajām. Es tur salaboju visus zobus. Gāju tajā Brīvības 200 ar kaut ko. Rindas uz zobārstu nav garas un viens zobs man vidēji izmaksāja 50 eiro.
2019-12-02 22:45

gobis  2 1 ļoti sāpīgi,
līdzi paņem ožamā spirta
pudelīti,
var noderēt ...
2019-12-02 23:20

av2  4 1 jo daargaak, jo ...mazaak saapiigi? Nedomaaju. Bet, jo daargak, jo kvalitatiivaak gan. 2019-12-03 05:04

Mirage    3 Nav taisnība. - Jo dārgāk un sālītāk, jo dakterim (zobārstniecības īpašniekam) lielāka apetīte! :P

Tajos pašos 90os gandrīz bezmaksas (!) taisītie zobi, plombes stāv joprojām!
bet krietnu laiku pēc tam taisītās plombes pie dārgajiem privātajiem ar visām tām super-puper zināšanām, tehnikām, tehnoloģijām bija jāsāk pārtaisīt jau pēc 3-5 gadiem!

Nemaz nerunājot par to, ka mūsdienu zobārstiem nez kāpēc tik ļoti patīk pie apskates pilnīgi visus zobus izbakstīt ar to savu aso metāla bakstīkli! brrrrrrr! - un pēc tam skat un raugi! atkal jauni mazi caurumiņi, kas pēc laika pārvēršas par pamatīgiem labojamiem darbiem (jo mazus labot ņemas nu patiešām tikai nekaunīgi alkatīgie)... :/
2019-12-03 19:11

Līdzīgi jautājumi
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu