Gatavi eitanāzijai?

Mārtiņš Bondars Tviterī 15 jūlijā 20.55 paziņoja ---- Ja LV nevakcinējās tādā apjomā, tad likumdevējiem jālegalizē eitanāzija. ---- Es saprotu, ka Bondars ir pārdevies un faktiski ir tautas nodevējs un parasti šādiem, pradažnajiem liek paziņot plānus, ko taisās ieviest dzīvē. Ja nu Bondaram tā tīk eitanāzija, tad var jau palīdzēt cilvēkam. Dakšas uztrīt, no kā vēl var eitanāzēties? Striķis ar ziepēm ar vēl pieejams saimniecības preču veikalā. Ķeblīti zem kājam izsitīsim. Ko jūs domājat par šādiem te paziņojumiem?

Geisha    5 Eitanāzija un cilvēka novešana līdz pašnāvībai ir divas dažādas lietas.

Esmu par eitanāziju. Uzskatu, ka tas ir cilvēcīgāk nekā skatīties kā cilvēks mokas nežēlīgās sāpēs.

Ķeblīti izsist no zem kājam cilvēkam kurš grasās veikt pašnavību ir slepkavība. Pareizāk būtu cilvēku atrunāt no šī pasākuma. Vai arī šņorīti pārgriezt.
2021-07-26 21:46

rokons  1 4 Situācijas, kad uzturēt pie dzīvības ir bezjēdzīgi, ir reāla prakse. Reanimatologi par to daudz ko var pastāstīt, arī par lēmuma pieņemšanu par atslēgšanu no mākslīgās dzīvību uzturošās aparatūras.
Bet ar eitanāziju tam mazs sakars, tā ir pacienta paša, apzināta izvēle. Par to daudzās valstīs diskutē, argumentējot no daudziem skatu punktiem.
Ko ar to domājis Bondars, nezinu, bet saistību ar Covid gan nesaskatu
2021-07-26 21:55

Relita  1 5 Lucky...protams ka ne man vienīgai.....Tavuprāt ir labāk skatīties kā viņš mocās?? Ka arī pārējie pārdzīvo, jo gala rezultāts ir 100% zināms? nedēļām dzīvot un gaidīt, kad tad beidzot nomirs??? Bāc, tas nav ne ētiski, ne atbilst kādiem vēl augstiem morāles principiem...Šī slimība ir kā loterijas biļete....laimē tikai viens...kas izdzīvo, un nodzīvo vēl gadus piecus....a pārējie nomirst...kāds attāls paziņa, uzzinot par savu ļauno dg, psiholoģiski neizturēja un veica suecīdu, lai atbrīvotu savus tuviniekus un sevi no visām ciešanām, mocībām un pārdzīvojumiem....skarbi. 2021-07-26 22:01

capitaine_tromperie  2 5 Vai eitanāzija neskaitīsies kā pašnāvība? Kaut kur dzirdēju, ka pašnāvība skaitās baigais grēks, un tas skar arī pašnāvnieka tuviniekus. 2021-07-26 22:29

rebeka  1 2 Tādas situācijas ir daudz, arī kad cilvēks kaut kādu iemeslu paliek uz gultas, un spiests gadiem tur atrasties.
Tomēr, es pieļauju, ka lai arī varbūt ikviens vēlas izbeigt ciešanas, tomēr nomirt negribētu.
Pie tam, brīnumi notiek, izveseļojas arī nāvei nolemtie.
2021-07-26 22:29

langstins      ko teiktu par M.ŠUMAHERU.............!!!!!!!!!!!!????????? 2021-07-26 23:14

AivarsN  2 3 Diez vai nu Bondars pats tam tic, ka nevakcinētie aiz bailēm labprātīgi pie tēviem dosies. Ja jau ārstēšana kovidniekiem ir tāda, lai papildinātu mirušo statistiku, tad eitanāzija aizraidīšanu viņā saulē, stipri vienkāršos. Un ej nu pēc tam pierādi, ka viņš pats to negribēja. Pansionātos arī iemītnieku skaitu varēs ātri samazināt, ka ne gailis pakaļ nedziedās. Šī noziedzīgā sistēma pensionārus uzskata par liekēžiem numur viens. 2021-07-26 23:49

dabasmiilis  7 4 ""Eitanāzijas objekts nav vis kkāds "kāds", bet ar ārstu konsīliju atzīts neglābjami slims pacients.""

-Un kurš tad sekos līdzi, vai ārstu konsīlijs ir pie skaidras apziņas[tā teikt adekvāts un lemt spējīgs], ka lemšanas brīdī nav kolektīvi paņēmuši uz krūts?

Pēc ciparu pandēmijas es jau vairs ne par ko nebrīnos!
2021-07-27 00:23

Lucky    1 Relita, tātad tavuprāt suicīds ir slikti, bet eitanāzija labi ?! Interesants pavērsiens. 2021-07-27 08:13

tracums82  1 2 Kas ir Bondars? 2021-07-27 08:35

Lucky    3 Latviski bondars = mucinieks (cilvēks, kurš taisa koka mucas) ;) 2021-07-27 08:48

Ljekainiitis  4 5 Halo, garāža ...
To, ka tai twītā nav nekā par eitanāziju, bet tas ir ironisks mājiens par to, ka pie šādiem vakcinācijas tempiem rudenī būs auzas un iespējams pilnas slimnīcas - neviens nesaprata ?
2021-07-27 09:41

rinkulis  1 2 Tikpat labi lielākā daļa cilvēku vieglākā vai smagākā formā to ir pārslimojuši un auzas nebūs un iespējams slimnīcas būs tukšas... Kā tev šāda naratīva? 2021-07-27 10:21

rebeka  1 4 Tas patiešām ir fakts, ka cilvēki ir pārslimojuši, jo ir bieži gadījumi, kad ģimenē viens saslimst, bet otrs nē. Arī darba kolektīvos, kur tagad pēkšņi nevakcinētie ir apdraudējums, kovidu diagnosticēja dažiem, bet pārējie sveiki un veseli. Slimnīcas bija tukšas jau iepriekšējā vilnī, tukšas būs arī rudenī.
Pa laikam Delfos parādījās bildes vai video ar slimnīcas skatiem. Tur bija kosmonauti ārsti un medmāsas, viens sirms slims onkulītis visos kadros un slinkas ārstu sarunas. Tur nekā vairāk nebija ko rādīt. Kad es redzu šīs garlaikotās ārstu sarunas, es iedomājos, ka pirmajā kursā viņiem vajadzētu sākt ar darbu fabrikā vai kādā citā noslogotā vietā, kur liekām sarunām nav vietas, kur reāli līst sviedri un ar savu naudu ir jāatbild par kļūdām.
2021-07-27 10:56

Vaukskis  3 3 Redzot tagadējo Covid-19 pacientu nāves pļauju, kas pārsniedz jebkādu pacientu mirstības līmeni pat paliatīvās aprūpes nodaļā, jocīgi runāt par eitanāzijas nepieciešamību. Ja koronavīrusa pandēmijas rezultātā cilvēki zaudē tuviniekus, ja cilvēki netiek pie pienācīgas aprūpes, tad runas par eitanāziju skan tā skarbi un ciniski. Pirms ķeramies pie sarunas par nāvi, Latvijas situācijā vajadzētu vairāk padomāt par paliatīvās aprūpes sistēmu. Pagaidām legalizēt eitanāziju pie mums būtu pāragri, tomēr diskusija nepieciešama.
Protams, jārēķinās, ka jautājumos par eitanāzijas juridiskajiem, sociālajiem, medicīniskajiem, izglītībs, sabiedrības informētības aspektiem vienmēr būs dažādi viedokļi. Valstīs, kuras ir attīstītākas par Latviju, eitanāziju uzliekot uz paliatīvās aprūpes bāzes pēc būtības virsroku gūst nevis medicīniskās (algologi zina, ka mūsdienu līdzekļi ļauj ar sāpēm tikt galā, līdz ar to tās vairs nav indikācija eitanāzijai), bet eksistenciālās ciešanas.
2021-07-27 12:22

Letija  3 7 Nez kādēļ gan kaut vienam cilvēkam uz pasaules būtu jātic Juliannai viņas izplatītajos prātuļojumos bez neviena konkrēta piemēra - kas, kur ir letāli cietis no potes, kas to ir apstiprinājis?!
Vienkārši - kaut kur Vidzemē divi beigti, viens komā!
Apbrīnojami informatīvi un galvenais - "ticami"!
Par šādas informācijas (dezinformācijas) izplatīšanu publiskajā telpā , mazākais, būtu bloķēt šādu personu.
2021-07-27 13:48

rebeka  2 2 Letija, nekas jau netiek uzskaitīts, dažs pamocās ar blaknēm un nekur jau neraksta, ka viņam tādas ir, un tas, kas nomiris, vispār klusē. Nāvēm no potes tiek piemeklēts cits iemesls, toties, ja cilvēkam bijis kovids, tad nāves iemesls ir tikai un vienīgi kovids. Interesanta matemātika katrā ziņā.
Starp citu, sākumā ziņās vēl tika minēts, ka mirušajiem ir bijušas citas hroniskas kaites, tagad, vismaz delfos, kur ieskatos, vairs nē. Tikai sausa statistika.
2021-07-27 16:40

saulite34  1 5 Laimīgi cilvēki,kam ir daudz brīva laika uzklausīt visas tenkas un pēc tam tās tālāk izplatīt,te jau daža laba fantazētāja pati izdomā dažādas ārprātīgas idejas un pat ir ļoti sašutusi,ka šeit daudzi netic tām pasakām.Pasaulei savu problēmu pietiek un savu mirušo cilvēku par ko pārdzīvot un cik Latvijā pusaudžu noslīkst,autoavārijās aiziet bojā un no narkotisko vielu lietošanas. 2021-07-27 17:02

Lucky      Pārfrāzējot Pliekšānu Jāni: Izdzīvos, kas nenomirs. :D 2021-07-27 17:26

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu