Alkoholisms

Vai alkohols ir narkotika?
Vai cilvēks pats var atmest dzeršanu?
Vai cilvēks, kad skaidrā, pats jūt, ka viņš degradējas, ka paliek neadekvāts, kad iedzer? Vai viņš jūt, ka viņa prāts, kas no dabas dots kā ģeniāls, zaudē savu ģenialitāti un kļūst plānprātīgs visās izpausmēs? Beigās pietiek ar pāris aliņiem, lai kļūtu par deģeneratīvu pameslu, no kura novēršas visi adekvātie draugi, radi, paziņas, darba kolēģi..

Vai pats cilvēks var to mainīt?

https://youtu.be/SHuVKeMlxwM

Skarlete  1 1 Dzer gan no labas dzīves, gan sliktas dzīves gan aiz neko darīt...:)

ketija64  1   Ja katra pašvaldība gadā palīdzētu nokodeties vismaz 10 alkoholiķiem, tad tas būtu sasniegums! Cilvēkam iedzimst alkoholiķa gēns no vecvecākiem pa mātes līniju, tāpēc sievietēm labāk vispār nelietot alkoholu.

rokons    1 Kodēšana der psiholoģiski stipriem cilvēkiem, ja viņi spēj saraut saikni ar līdzdzērājiem. Ja visiem spēj pateikt NĒ, un, centienus tikt atkal ietekmētam, vienkārši nedzirdēt un neredzēt.
To var tikai stiprie - sangviniķi

Brivaisvilnis  3 1 Ketija64 beidz runāt muļķības par iedzimtiem alkoholiķa gēniem... Muļķības, tās atkal ir tikai atrunas savai nevarēšanai atteikties no grādīgā. Pašam vecāki bija alkoholiķi, tam nav nozīmes...Ja Tu pats nespēj pateikt nē pūķim, tad ar to arī viss ir izteikts.

Alisa      Vajadzība pašam atteikties no alkohola ir tāpēc, ka alkohola koncerni apgroza miljardus un cita starpā ari nodokļu veidā sniedz finansiālu pienesumu budžetā.
Citādi... nu būsim godīgi, 21. gs valstu valdībām iznīdēt dzeršanas sērgu būtu kā 3 p apčurāt. Tagad izglābjas tie ņerguļi (jo stiprie parasti neiekrīt atkarībās vai nobremzē paši), kuriem ir kāds visās nozīmēs stiprs, labvēlīgs draugs.

Alisa    1 Par ģenētiku nekad nevar runāt kategoriskā tonī, bināri. Tieksme uz atkarībām iedzimst noteikti, un noteikti spēlē lomu vesela gēnu mozaīka, nevis viens gēns. Man aizdomas, ka daudzi dažādi gēni, nu, es to vizuālizēju tā-tieksme uz atkarībām ir "sārta krāsa" (tikai piemērs!), un to sārto krāsu iegūsim gan ar rozēm, neļķēm, gan peonijām un pat asterēm
Un tad ir vide. Atdodiet to alkohiķi uz gadu Senās Romas armijā, nepazīsiet, ar garantiju 😆

Alisa      interesants raksts bija sestdienas norvēģu žurnālā "Helg" par to, kā stipra sieviete izrāvusi no narkotiku atkarībām puisi un.... apprecējusi

SergejsI      Vājas gribas cilvēks, pats atmest nevar, vajag palīdzēt. Es pats jau sen gribēju atmest, bet tikai radinieki aizvilka pie daktera. Un tālak jau viss notika.
Tagad jau vairāk par gadu nelietoju.
Pats galvenais šā pasākuma rezultāts - negribās. Tas ir vienaldzīgi. Sadzīves problēmas un grūtības nekur nepazuda. Bet reakcija - vajag 100*, pazuda. Dzīvot palika vieglāk

rokons    1 Iebilde 23:22 - ja uzstādītu eksperimentu, kā rīkotos atkarīgie, ja viņiem nebūtu nekādu iespēju, nedz dzert, nedz kārtis spēlēt.
Man kādreiz mācīja, ka vājie ir pakļaujami ārējai ietekmei vieglāk, tādejādi kompensējot savu vājumu.
Psihotipi patiesi ir dabas doti, tāpat kā intelekta spējas, un sabiedrības iespaidā vājie vieglāk pakļaujas. Tas var radīt iespaidu, ka alkoholisms ir ITKĀ gēnos ielikts

fargo    2 es esmu alkoholiķis. visa mana dzimta bija tādi. tas ir mans krusts. man netic, bet tāpēc man tas bija dots un es to saraušu. citi, pēc manis vairs nebūs. ne tikai ar to, es tikšu galā arī ar citām lietām, kas man ir dotas.
bet... citreiz ir tā, ka ceļi saļogas un vairs netici tam, ka vari.
citiem ir smagi, bet... visi no tevis var aiziet, tikai pats nekur nevari noslēpties.
nav variantu. var sakost zobeļus pret sienu naktī, bet vienmēr pienāk diena un esi tikai tu un tava dzīve.
es šeit esmu ar uzdevumu, kuru zinu. es to izdarīšu. tas viss beigsies ar mani.
tie citi, viņi to nesaprot. tas nav svarīgi. katrs šeit piedzimst ar mērķi. tikai tam, kas ir nomaldījies mērķis ir kā izzudis, nesaprasts.

beverina    1 Bez citu lidzcilvèku palidzibas nevar tik àr no tà alkahola purva.Alkaholiķi nevar paßkritiski novertèt to ĺaunumu ko rada alkahols. Bez specialistu palìdzibas nevar iztikt. NARKOLOGS.MINESOTAS PROGRAMMA.ĢIMENES ATBALSTS.

LaskovijMerzavec    1 Ja cilveks grib tikt valja no atkaribām, tad tiek!
Ja negrib, tad nepalidzes ari minesotas, kakjis spaini utt…

Caune  1   Cik dieviņš atmērījis, tik jāizdzer.
Reiz kāds šīs ligas bijušais lietpratējs teica, ka akoholisma saknes slēpjas bēnībā- kād bērnam nav bijusi iespēja pieņemt lēmumus par sevi(ko ēst, kādu kreklu vilkt), ja bērna vietā vienmēr ir izlemts, veidojas vājš raksturs ar iluzoru pārliecību pieaugot, ka viņš pats izlemj- dzert vai nedzert. Parasti uzvar "dzert", jo viņš pats tā ir izlēmis vai kād cits viņu ir nokaitinājis, bet citādi indivīdam vienmēr pastāv iespēja nedzert.

EleonoraRuzvelta      ja to turpina - tad neko nesaprot ! anonīmie alkaholiķi - lai ārstējas ! Bet tikai VIŅA lēmums tam pielikt punktu dos rezultātus ! Tā ir atkarība un ir daudz info par to. Bet vislabāk info smelties pie narkologiem-t.i. mediķiem kas ir speciālisti tajā ! Es vēlu lai tam cilvēkam izdodas ieraudzīt patiesību !

EleonoraRuzvelta    1 Tikai nekļūstiet līdzatkarīga ...tā iznīcināsiet savu dzīvi !

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu