Eitanāzija ārzemēs

Vai kādam rads vai draugs ir devies uz ārzemēm, lai veiktu eitanāziju?
Vai ir bijušas problēmas un ir nepieciešami dokumenti? Pierādijumi no ārstiem, ka slims utt?
Kādi ir bijuši dokumenti nepieciešami? Varbūt prasa lielas naudas no cilvēka vai no valsts, kurā nespēj nodrošināt eitanāzijas?

Maskava13      Francijā tas ir aizliegts ar likumu!!!Šveicē,tas ir legāli!!Izmaksas var būt kosmiskas!!Lidojums,ārstu konsīlijs,papīri kuriem jābūt pārtulkotiem vismaz vācu vai franču vai itāļu valodā!!Un vēl visi lieki stresi,kas nezvai būs vajadzīgi līdzcilvēkiem!!Neaizmirstam..Šveice nav Eiropas Savienībā!! 2023-06-18 23:06

jumper  2 9 Dīvaini protams. Redz savus mājdzīvniekus eitnazēt drīkst, un tas tipa ir humāni pret viņiem, lai gan neviens viņiem neprasa, vēlas to viņi vai nē. Un dzīvniekam tāpat dzīvību ir devis Dievs (apsteidzot gaidāmos tekstus par to pašu attiecībā uz cilvēku)
Kamēr lemtspējīgs cilvēks lemt par sevi nedrīkstot, jo viņam ir jācieš sāpes un dieviņš viņam esot dzīvību devis un tikai viņam to būs ņemt!
Dīvaina attieksme no valsts un no dažiem šeit esošajiem.
Derētu te šejieniešus kas te tik bezgala morāli, pašus iebāzt paliatīvajā aprūpē, lai viņus zāļo ar stiprajām narkotikām kamēr šamie dārzeņos pārvēršas. Un ja vēl mums tā pailatīvā aprūpe būtu tiešām līmenī.
Un redz apzināti cilvēku nozāļot lidz dārzenim, ir humāni, bet ļaut pašam izlemt un aiziet, nesagaidot to tipa žēlsirdību (nozāļošanu) no valstsir nekristīgi.
Liekulības paraugs.
2023-06-18 23:35

Maskava13    2 Jumper!!Mājdzīvnieks nespēj runāt!!Palitatīvā aprūpe Latvijā diemžēl ir briesmīga!Tur tiešām visi tuek sazāļoti un nezin ar ko!!!!Bēdīgi,bet fakts!! 2023-06-18 23:54

PsilocybeAgapi      Likās saturīgs informācijas apkopojums par tēmu "eitanāzija":
https://enciklopedija.lv/skirklis/126630-%C4%81rsta-asist%C4%93ta-n%C4%81ve
Bet reālas pieredzes gadījums, protams, būtu daudz noderīgāk.
Lai izdodas tikt pie skaidrības un risinājuma!
2023-06-19 00:30

jumper  1 3 Un ja dzīvnieks runāt nespēj, tad apriori pieņemam, ka to, lai mazinātu viņa ciešanas (bet gana daudz vnk tāpēc, ka kādam tas ir apnicis) tas ir nošpricējams.
Humānisma vārdā! :D
Bet pie skaidra prāta esošs cilvēks, kurš cieš sāpes, kurs apzinās ka viņa stāvoklis paliks tikai ļaunāks, mēnešiem, iespējams pat gadiem būs par milzu slogu saviem tuvākajiem, ārtniecības personālam utt. (jā arī tai pašai valstij) izrādās nedrīkst vēlēties cieņpilni un apzināti aiziet. Tas esot nehumāni.
Smieklīgi par šo nožēlojamo divkosību. Un nežēlību pret saviem neārstējamajiem līdzcilvēkiem, kuri vēlas aiziet, bet viņiem to farizeji neļauj.
2023-06-19 01:06

Julianna  5 1 vel var nogultiez uz dzelzcela un gaidit; kad tovarnikc parbraukz pari* i 10000 nevajag* ka pie mumz 7 junijaa notika* 2023-06-19 10:30

SeejuVeeju    4 Šveicē un tā saucamajās BeNeLux valstīs tas ir ar likumu atļauts pie noteiktiem kritērijiem. Ārzemniekus "apkalpo" laikam vienīgi Šveice.
Saprotu, ja cilvēks pat pirkstu vairs nevar pakustināt,viņš pats to vairs nevar izdarīt, vai ja dzīvības apdrošināšana neizmaksā miljonus piederīgajiem pašnāvības gadījumā, visi citi gadījumi- pieņem lēmumu un rīkojies pats, nepārliekot atbildību uz citiem.
Jā ciniski, bet par šo tēmu ir jāatmet pārmėrīga jūtelība.
2023-06-19 10:59

DanaL  1 5 Tēma skarba, bet neizdomāta, kā lielākā daļa šeit.
Būsim godīgi,- kurš no mums pats sev novēl mirt gadiem ilgi mokošā lēnā nāvē? Iepretim ātrai nesāpīgai nāvei, kad citu izredžu vairs nav?
2023-06-19 12:33

Epifanija  7 3 Nevajag otram vēlēt ļaunu, tad arī nebūs jāmokās uz nāves gultas! 2023-06-19 13:33

8008    2 Epifanija nerubī fišku. Ar mušmīrem diezgan grūti saindēties…. visdrīzāk pēc tām var iziet ārā pa logu un satraumēties. 2023-06-19 14:09

Ramoona  1 4 Lasot Epifānijas 13.33 komentāru šķiet, ka cilvēks neko dzīvē nav redzējis. Tā dzīvē nenotiek. Ir ārkārtīgi nesmalkjūtīgi mētāties ar šādām pamācībām tik jūtīgā jautājumā. Jautājums gan būtu apspriežams profesionālā nevis oho vidē, bet vienalga... 2023-06-19 15:03

Sanija_    4 Ļaunu vēlēt otram nevajag jebkurā gadījumā. 2023-06-19 15:21

Julianna  2   topikz ar zemtekxtu* nevajadzeja nopoteet ka trakuz cunuz; nevajadzetu bidiit domu par eitanaziju* tai kazai; kura uztirza man jautajumoz; ar to pacu vietu pa mietu* 2023-06-19 19:06

CoCoSan  1 3 Lai Dievs man žēlīgs, un esmu godīga - nu nav man plāna novēlēt ne sev, ne citiem pašnāvību.
Kuri vēlas, lai taisa. Es šādu pasākumu neatbalstu.
2023-06-19 19:46

piparbecinja  1 1 Ramoona, ja tu zinatu, kadi ir profesionali, tad visticamak pie vineim neverstos. 2023-06-19 19:50

piparbecinja  1   https://www.bpb.de/themen/medien-journalismus/netzdebatte/211408/infografik-sterbehilfe-in-der-eu-un
d-der-schweiz/
2023-06-19 19:53

Peleks  4   tak ir dažādas augu sugas, kas palīdz eitanāziju izdarīt tepat, priekš kam vel dzīvajiem dzīvi bojāt ar papīriem, galu beigās dep var nopirkt ziepes un striķi - nav trakākais veids kā aiziet. 2023-06-20 11:53

Ineta      Latviešiem atliek Grūtupa metode. Intriģējoši, ar cieņu, ātri. Bet neder katrai omei. Cauršaus redzes centrus un dzīvos tālāk akls...Patika jumper 2023-06-18 23:35 drosme runāt. Par to ir jārunā, par izvēles tiesībām cilvēkiem uz dzīves kvalitāti līdz pēdējam dzīves mirklim, kaut tāpēc dzīve būtu jāsaīsina. Par to, btw, Eiropā daudz runā senioru aprūpē. Un...piešauj tā pavairāk morfija, lai elpošanas refleksu atslēgtu....
Un tad tās Mazo Brāļu tiesības uz lēmumu, kas izdarīts tikai un viņu, mūsu draugu un rotaļlietu un kāju pameslu interesēs. Par to vajag runāt . Un sākt lēnām pacelt sodus par labturības noziegumiem līdz cilvēknoziegumu sodu līmenim.
Tēma smaga, bet par to vajag runāt . Visam jābūt pamatoti, oficiāli, konsīlija lēmums, ka labāk nebūs ne pie kādiem ārstēšanas apstākļiem un nekad vairs . Apdegumu gadījumus ārstē sekmīgi mūsdienās . Plastiskās ķirurģijas klīnikas, un tā. Vizuālie defekti, ādas defekti un pat ekstremitāšu trūkums mūsdienās vairs neskaitās problēma .
2023-06-20 22:03

Julianna  1   murgi * kada domacana--ka cilveki dzivo par ilgu* ja iepriekz dzivoja 900 gadu; tad tagad mirzt mledenci 70 gadoz* kali juga tagad -- cilvekiem butu kaa minimumz 100 gadi jadzivo* beidziet zombet uz naavi* 2023-06-22 08:52

fargo  1 1 man ir draudzene, es nezinu, kā to īsti savādāk aprakstīt. un man nav saprotams, kāpēc viņa "izgāja" uz mani. es esmu skarbs un maigi sakot nevienkāršs vīrietis. ar mani nav viegli, kā ar lokomotīvi.
un tomēr.
viņa bija pēdējā savas dzīves stadijā. un tu labāk paklausies un vēl jo vairāk, ja tu netici brīnumiem un ar to atrunājies.
nebija pat runas, ka cilvēks vairs var pastaigāt. ir gulta, pretsāpju līdzekļi, BURTISKI sauja ar zālēm un miegs. kad pamostas kārtējā zāļu deva.

tas bija 2 gadi atpakaļ.

tagad?
kādu laiku atpakaļ, es saņēmu vēstuli, kurā viņa apraksta, kā ar kailām kājām atkal staigā pa zāli. ja, laimei daudz nevajag, ja es pietiekami dziļā pakaļā. aprakstīja man kā no agra rīta čivina putni. kā agri, agri smaržo gaiss no rīta. tā bija pateicības vēstule. NE man. sev.
viņa "nometa" 45 kilogramus gada laikā. es nezinu, kas notiek tagad, negribu jaukties un maisīties pa vidu.
ko viņa izdarīja? paklausīja!
viens, sāc skaitīt tēvreizi, katru nolāpītu rītu. ar pazemību un pacietību, no sevis pieliec ko vien uzskati par vajadzīgu, BET neizmet neko ārā, kas ir tekts pateikt. tu netiec galā, palīdzība nāks, vnk nestrīdies, darī ko saku.
otrs. tagad pašas darbi. izmet katru draņķību, ko tev nest ēst. es nerunāju par zālēm. es par to neko nedrīkstu ne teikt, ne ne-ieteikt. ko es varu, maini to, ko tu ari ar savu ēšanu.
ne VIENA grama cukura, ne VIENA kriksīša nekā, kas ir milti. lai kaut kas notiktu, paies mēneši. bet pie tā ir jāturas dzelžaini, nekādu čītu, nekādu atrunu.

viņa NAV gultā. viņai neder nevienas drēbes. visa garderobe, kurpes da zandales bija jāpārpērk. viņa gribēja vnk nomirt. invalīde ar birstošiem kauliem, kas nekustējās un "darīja" zem sevis.
nomirt var, tikai tu pats zini, cik ir slikti vai labi. bet tas nav ceļš.

man nav un nevar būt receptes cilvēkiem, kas ir šausmīgā stāvoklī, bet nave NAV ceļš, kamēr... kamēr pukst sirds.
2023-06-22 09:11

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu