Sifilisa pazīmes un ārstēšana

Kadai jabut sifilisa stadijai, ja cilvekam ir konstateti 4 krusti, sakusi krist ara mati un vins pec tam sanema 15 injekcijas (tas ir par cietumnieku). Vai ar tam injekcijam pietiktu, lai izarstetu tik ielaistu sifilisu? Es web labas izverstu info par sts neatradu..:/

Lylya (2004-02-25 11:12)    1 nedomaaju, ka pietiktu, tas tak nozheelojami maz...

Just_for_fun (2004-02-25 11:26)      Kas tie par 4 krustiem, kas vinajm konstateeti? Uz kapa tak, man domaat, ar vienu krustu pa pilnam pietiek. Vai tad nee?

Pticka (2004-02-25 11:29)      nu krusti meedz buut dazhaadaas analiizees ... ne tikai saistiibaa ar sifilisu ... man shkiet, ka 4 ir jau viss, galeejaa robezha ... vairaak nevar ... a situaacija gan hrenovaa shkiet ... pakonsulteejies ar aarsteim labaak ..

seduce (2004-02-26 14:37)      Patiesībā ārējās slimības pazīmes reizēm pazūd pašas par sevi, tāpēc daudzi to pat neārstē. Īstās problēmas sākas pēc aptuveni 10 gadiem, kad slimība ir skārusi smadzenes. Tad visbiežāk sākas psihiskā atpalicība - kas ir visbīstamākā sifilisa gadījumā. Tā var būt neatgriezeniska - līdz pat psihiatriskai klīnikai.

nataliesugar (2004-03-10 14:37)      Sifilisam ir trīs stadijas:

1. 2-3 nedēļas pēc inficēšanās, kad baktērija Treponema pallidum iekļuvusi organismā.

Parādās čūla (var būt arī vairākas) uz dzimumorgāniem, anālā atverē vai mutē, to sauc arī par cieto šankru. Tā neniez un nesāp, ja vien nav iekaisusi, un bieži var palikt nepamanīta. Ir palielinātu limfātiskie mezgli bojājuma rajonā. Pēc 4-6 nedēļām simptomi pazūd.

2. 2 -8 nedēļas pēc 1.stadijas, baktērija Treponema pallidum jau ir iekļuvusi asinīs, savairojusies un tiek iznēsāta pa visu ķermeni.
Izsitumi uz ādas, parasti pa visu ķermeni, čūlviedīgi izsitumu uz gļotādas un dzimumorgāniem, iekaisuši palielināti limfu mezgli, matu izkrišana, reizēm bojājas arī nagi, paaugstināta t*, apetītes zudums, nespēks, kaulu sāpes, var rasties sifilitiskā angīna un balss saišu bojājums. Šajā stadijā sifiliss ir vislipīgākais. Pāris nedēļu vai mēnešu laikā slimības simptomi izzūd, jo organisms izstrādā antivielas, taču pat bez pazīmēm, neārstēts sifiliss ir lipīgs un viegli pārnēsājas.

3.Teršā stadija sākas apmēram 3-5 gadus pēc saslimšanas. Tad rodas iekšējo orgānu bojājumi, tiek bojāta kardiovaskulārā (sirds un asinsvadu) sistēma, nervu sistēma, uz orgāniem izveidojas iekaisuma perēkļi- gummas, notiek audu sabrukšana un čūlas sadzīstot atstāj rētas. Gummas visbiežāk ir locekļos, galvā un sejā. Sejas bojājumi apgrūtina ēšanu, var rasties garīgi traucējumi, mēle var pilnībā zaudēt kustību spējas, var izveidoties urīna un izkārnījumu nesaturēšana, rodas nervu sistēmas un jušanas un kustību traucējumi, sāpju lēkmes, redzes un dzirdes traucējumi, pilnīgs kurlums. Var pat iestāties nāve.,

Par ārstēšanas metodēm parasti var lemt tikai ārsts un ārstēšanas metodes var atšķirties atkarībā no slimības stadijas un pacienta jūtības pret dažādām antibiotikām

nataliesugar (2004-03-10 14:38)      Par ārstēšanas metodēm parasti var lemt tikai ārsts un ārstēšanas metodes var atšķirties atkarībā no slimības stadijas un pacienta jūtības pret dažādām antibiotikām.

Parasti pirmajā stadijā
• Benzatīnpenicilīns 2.4 millionu vienību vienreizēja intramuskulāra injekcija.
• Doksiciklīns 100 mg iekšķīgi 2x dienā for 2 nedēļas.
• Tetraciklīns 500 mg iekšķīgi 4x dienā for 2 nedēļas.
• Erythromycīns 500 mg iekšķīgi 4x dienā for 2 nedēļas.
• Ceftriaksons 250 mg intramuskulāri 1x dienā 10 days.
Sifilisam, kurš ir ilgāk par gadu :
• Benzatīnpenicilīns 2.4 millionu vienību 1 intramuskulāra injekcija1x nedēlā, trīs nedēļas pēc kārtas.
• Doksiciklīns 100 mg iekšķīgi 2x dienā 30 dienas.
• Tetraciklīns 500 mg iekšķīgi 2x dienā 30 dienas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu