No kā rodas celulīts?

Vai kāds nevar pateikt no kā rodas celulīts? no nevesiigaas pārtikas? alkohola

Viltis      Kas ir celulīts?

Celulīts rodas procesā, kad ādā uzkrājas tauku šūnas un deģenerējas saistaudi. Celulīta veidošanās ir ieprogrammēta sievietes ķermeņa struktūrā. No tā cieš aptuveni 80% sieviešu. Šis defekts parasti parādās pēc 30 gadu vecuma, kad sāk darboties organisma bioloģiskās novecošanas mehānismi, tomēr 43% jauniešu celulīts parādās jau pubertātes laikā. Vīriešus celulīts anatomisku atšķirību dēļ skar mazāk. Pirmkārt, viņu ādas vidējā saistaudu kārtā – dermā – šķiedras nav krustotas, bet gan novietotas perpendikulāri ādas virsmai, līdz ar to izslēdzot tauku veidošanās iespēju zem ādas. Sievietēm saistaudu šķiedras ir ne tikai krustotas, bet arī krietni blīvākas nekā vīriešiem. Tas arī izraisa vizuālo defektu. Otrs iemesls, kāpēc vīriešiem celulīts veidojas retāk, ir izturīgāka derma, kas neatļauj tauku šūnām uzkrāties. Turklāt vīriešu āda ir gludāka un stingrāka nekā sievietēm. Treškārt, liela nozīme ir hormoniem. Estrogēns un progestogēns ir hormoni, kas atbildīgi par menstruāciju ciklu un grūtniecības iestāšanos, kā arī iedarbojas uz taukaudiem. Vīriešiem šo hormonu ir mazāk, kas arī mazina celulīta rašanos. Tomēr vīriešiem celulīts ir novērojams, piemēram, pētījumi ASV liecina, ka katrs trešais amerikāņu vīrietis cieš no celulīta.

Domas par celulīta svarīgumu atšķiras. Daļa speciālistu uzskata, ka celulīts nav slimība, bet kosmētiska problēma, kuras cēloņi meklējami anatomiskās izmaiņās. Savukārt citi to atzīst par medicīnisku problēmu, ko izraisa virkne dažādu cēloņu un ko iespējams veiksmīgi izārstēt klīnikas apstākļos, līdzīgi kā citas slimības.

Celulīta attīstības posmi

1. Vispārēja asins plūsmas palēnināšanās kapilārajā asinsritē. Ar cilvēka aci to nevar konstatēt. Aizdomas par agrīnu celulītu var radīt lēnāka brūču dzīšana un zi

Viltis      Aizdomas par agrīnu celulītu var radīt lēnāka brūču dzīšana un zilumu izzušana.

2. Traucēta audu asinsapgāde, kļūst vājākas vēnas un kapilāri. Var novērot plīsušas vēnas, āda kļūst biezāka un blīvāka, ātrāk parādās zilumi.

3. Šķidrums audos krājies ilgāku laiku, un tievajiem limfvadiem ir neiespējami izvadīt lieko šķidrumu. Tauku audi uztūkst, kļūst biezāki un sāk spiest uz matu un sviedru dziedzeru folikuliem jeb maisiņiem, radot apelsīna mizas izskatu.

4. Limfas un starpšūnu šķidruma plūsma gandrīz apstājusies. Ap tauku šūnām arvien pieaugošās olbaltumvielu šķiedras veido blīvu tīklu, kas nelaiž ārā audos uzkrājušos šķidrumu. Traucēta venozā asinsrite. Viegli plīst asinsvadi un slikti uzsūcas izveidojušies zilumi. Bojāto audu nepietiekama asins apgāde rada ādas temperatūras pazemināšanos.

5. Augošais spiediens audos kļūst par cēloni tam, ka asinis tek garām, nevis cauri celulīta audiem. Blakusesošajos audos paplašinās asinsvadi, un tie laiž cauri lielu daudzumu asiņu, kā rezultātā starp aukstajiem celulīta apvidiem parādās karstas saliņas.

6. Tauku izvadīšana no tauku šūnām ir neiespējama sliktās asinsapgādes dēļ, tomēr joprojām nogulsnējas jauni tauki, jo šūnās ir taukus uzkrājošie receptori. Tauki, limfas un olbaltumvielu šķiedras veido lielas šūnu masas – steatomas. Vizuāli tās saskatāmas kā neglīti sabiezējumi un pauguri.

Galvenie celulīta cēloņi

Celulītu izraisošie cēloņi var būt ļoti atšķirīgi. Daļa ir iedzimti, un tos mainīt grūti, taču vairumā gadījumu celulīta izraisītāji ir mūsu pašu neveselīgā dzīvesveida sekas.

Nepareizs uzturs. Slikti ēšanas paradumi, kuros lielu uztura daļu aizņem tauki un cukurs, veicina celulīta rašanos. Tauki ir nepieciešami organisma normālai funkcionēšanai, piemēram, hormonu, šūnu membrānu u

Romija    1 Par to, kas celulīts veidojas pec 30 gadiem tas nav tiesa.
Vēl nesen Jāņu rīta, kad sauļojāmies, mūsu kompānijā bija sieviete, kurai tikai 20 gadi, bet viņai bija celulīts tāds, ka maz nelikās. Vispār biju šoketa par redzēto, jo pati viņa pat slaida, bet tas celulīts...

kroksis      Pludmale tjipa jau sen kur ir topaa, tiesa gan muusu klimatiskajos apstaakljos taa arii neskjiet :)
A domaat par to jau vajadzeeja laiciigi tjipa martaa :))))))))))))))
Diemzheel, nekas iipashs - tachu regulaara sportoshana (labi ir tie step-trenazhieri) & protams paartika - tad pat i kreemus visaadus nevajag lietot :)

Hullabaloo      es tik 5dien buushu briiva izklaideem, taa kaa man tikai tad buus pludmale topaa ;D

grrl      Faktori, kas var izraisīt celulītu:
1. atkārtota diētas ievērošana un tauku nogulsnēšanās,
2. diētas ar cukura un tauku “baudām”,
3. neregulāra ēšana un pārmērīga “iekošana”,
4. uzturs ar lielu cukura daudzumu,
5. uzturs ar nelielu mikroelementu saturu,
6. alkohols,
7. pārmērīga ūdens lietošana un ūdens uzkrāšanās organismā,
8. mākslīgie pārtikas produkti: krāsvielas, aromatizētāji, konservanti, pesticīdi,
9. uztura alerģijas un uztura nepanesības,
10. hormonālā ietekme – pretapaugļošanās līdzekļu lietošana,
11. grūtniecība,
12. ilgstošs stress,
13. asinsrites traucējumi,
14. nepareiza stāja,
15. nekustīgs jeb sēdošs dzīvesveids,
16. nosliece uz celulītu var būt arī iedzimta.

katuseposid2      kusteeties vairaak un ar sportu vaig nodarboties, i nekaadas probleemas ar veseliibu nebuus.

miiilaa      Nu nevienmeer paliidz sports un kusteessanaas.Vai nu gribam vai nee:)))Diemzzeel taada ir dziive.

LastManStanding      FitLine CC-CEL
Anti-celulīta komplekss - unikāls līdzeklis cīņai ar celulītu.

· Atbloķē slēgtos tauku šūnu receptorus un atver šūnu membrānas aktīvai vielmaiņai.
· Transportē taukus no taukšūnām uz muskuļšūnām un stimulē tauku vielmaiņas fermentus.
· Mērena svaru samazinoša/regulējoša iedarbība - palielina muskuļu/tauku attiecību
· Novērš tauku šūnu tūsku/iekaisumu, baro saistaudus, tāpēc īpaši efektīvs celulīta
skartajās ‘’kritiskajās zonās’’
· Darbojas pret JO-JO efektu

Kas ir celulīts?
Pastiprināta un nevienmērīga taukaudu uzkrāšanās zemādā gurnu ārpusē, vēdera priekšējā sienā, augšdelmu aizmugurā, ko pavada/izraisa palēnināta limfas attece no ‘’kritiskajām zonām’’. Šo nevēlamo un grūti novēršamo procesu vēl vairāk pasliktina šķidruma stāze un vielmaiņas toksīnu uzkrāšanās zemādā. Tauku šūnu receptori tiek bloķēti un deponētie tauki vairs nspēj izkļūt no sava ‘’slazda’’. Zemāda ‘’sabiezē’’, āda kļūst nelīdzena, zaudē elastīgumu, un progresē uzkrītošs kosmētiskais defekts, kas atgādina ‘’apelsīna mizas’’ reljefu.
Celulīts ir mūsdienās visizplatītākais tauku vielmaiņas traucējumu veids, jo jau pēc 20 gadu vecuma sasniegšanas tas dažādās pakāpēs konstatējams vismaz 85% sieviešu. Daudzi apgalvo, ka celulīts draud tikai sievietēm ar palielinātu svaru. Tas neatbilst patiesībai – pat ļoti slaidām būtnēm var novērot celulīta depo, kurus kādu laiku veiksmīgi izdodas noslēpt ar pareizi izvēlētu apģērbu. Lai gan tam sākumā ir grūti noticēt, taču patiesība ir nežēlīga – ar gadiem stāvoklis kļūs tikai sliktāks. Cīņa ar celulītu nav atliekama uz vēlāku laiku!!!

Celulīta attīstībā vaino
· Taukšūnas un aptaukošanos
· Limfas atteces traucējumus
· Asinsrites nepietiekamību
· Saistaudu kvalitātes izmaiņas
· Hormonus (folikulīns, kontracepcij

LastManStanding      · Hormonus (folikulīns, kontracepcijas preparātus)
· Pubertāti , grūtniecību & menopauzi
· Toksīnus un vielmaiņas blakusproduktus
· Kvalitatīvu uzturvielu nepietiekamību ikdienas uzturā

KARNITĪNS
Enerģijas vitamīns - ‘’nesēj-molekula’’, kas piedalās taukskābju transportā un veicina to ‘’sadedzināšanu’’ mitohondrijos.

Profesore Peggy R. Borum (Floridas Universitāte)
‘’L-karnitīna mūsu organismā ir atbildīgs par enerģijas uzkrāšanu un tās transportēšanu no šūnas uz šūnu un no viena orgāna uz citu.’’

Kas ir karnitīns?
· Uzturā atrodams gaļā – visvairāk jēra gaļā 210 mg/100g
(salīdzinājumam – cūkgaļā 30, vistas gaļā 7,5 mg, bet pienā tikai 2 mg/100g)
· Darbojas sinerģiski ar Q10, uzlabo Vitamīna C un Vitamīna E efektivitāti
· Cilvēka organismā tiek ražots nierēs un aknās no divām neizvietojamām aminoskābēm lizīna un metionīna
· Veģetāriešu diētā praktiski nav karnitīna, un bieži nav arī aminoskābes no kā to ražot.
· Pētījumi pierāda - intensīva novājēšana ar zemu uztura kaloritāti (500 Kcal/d) krasi pazemina karnitīna daudzumu asinīs un audos. Kas notiek ar taukiem un taukskābēm?!

Kāpēc uzturs jābagātina ar karnitīnu?
· Visas šūnas – nervu, sirds-asinsvadu un imunās aizsardzības sistēmās – strādā labāk un dzīvo ilgāk, ja saņem enerģiju pietiekamā daudzumā
· Karnitīns + Q10 + Vitamīns E + Mg uzlabo sirds veselību un novērš aritmijas
· Paaugstina organisma enerģētisko līmeni, ‘’sadedzina’’ liekās tauku rezerves neizraisot veselībai bīstamus blakusefektus
· Paaugstina sportistu darbaspējas un izturību, novērš audu bojājumus pie pārslodzēm

KONJUGĒTĀ LINOLSKĀBE (CLA)

1978. gadā to atklāja profesors Michael Pariza Viskonsinas Universitātē
‘’CLA nepadara lielās tauku šūnas par mazām, bet drīzāk neļauj mazajām uzpūsties!!!’’

Ka

miiilaa      Miillie cilveeki, jaatrod saakums,kaapeec tas ir radies? Un tad paliidzees. Lasot es redzu, ka teorijaas mees visi to zinaam, bet dziivee? Tas ir daudzaam. Ko dariit? Uzklausi, ja veelies protams vairaakus piedaavaajumus un tikai tad dari, to ko Tu pati vari piennemt.

miiilaa      Tas viss saistaas ar vielmainnu un imuunsisteemu, jo taas abas ir lloti interesantas lietas.Zinu mazliet, kas ir ssuunas un ko taas dara:)))
Lai veicaas ar atbilzzu mekleessanu!

miiilaa      Sakaarto, Bubu, vielmainnu un imuunsisteemu:)))Palasi uzmaniigi ssajaa diskusijaa jau ir lloti daudz pateikts:)))Varu ieteikt kaa 24 reizees vari tikt ar to galaa:))))Ja veelies?
Lai veicaas

aniela      no mazkustiiga dziives veida,nepareiza uztura(saldumi, ceptas vistinjas, mak donals utt.)

sentive      Nevienmeer paliidz sports.Ar sportu nodarbojos profesionaalaa liimenii,bet celuliits vienalga mani miil!

SvetlanaPodobeda       foto Atbrivoties no celulita nevar tikai ar dietu, es pat teiktu, ka dieta vispar nav vajadziga, jo nedelu divas cilveks par tai pietureties, bet pec tam otradi uznem svaru, tapec daudz efektivak ir vienkarshi izslegt fast fudu, tauku saturoshus edienus, nedaudz sportot vai vienkārši vairāk kustēties, masaza ari ir labi un protams padzert vītaminus.
Kad es saskaros ar šo jautajumu par celulitu, izdomaju ka uz darbu un no darba iešu kājam, nopirku masaža rīku, ar ko maseju problēmu zonas, kad esmu dušā, atradu kolagenu tabletēs aptiekā- Fidele, un nekada fast fuda. Ar rezultatu esmu apmierinata, bet tadam jabut dzīves stilam nevis sevis kontrole uz 1 mēnesi )))
Kolagenu tabletes dzeru tris menesus, pec tam uz 2-3- menesiem pauza, tad atkal. Lai kolagena līmenis vienmēr būtu apmierinošs organizmā.
Noperkami ari interneta- var vienkarshi ieguglet- Fidele collagen.
2017-11-11

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu