Celiakija, kā ar to sadzīvot?

Pirms kāda laiciņa, pēc ļoti ilgas klaiņošanas no viena ārsta pie otra un pēc neskaitāmu analīžu veikšanas man noteica diagnozi - celiakija (nedrīkstu uzturā lietot maizi, cepumus, makaronus, visu, kas gatavots no graudaugiem). Mēģinu ar to visu sadzīvot, bet brīžiem jūtos kā citplanētietis. It sevišķi tad, kad gaidāma kārtējā svinēšana ar izēšanos...
Varbūt kāds cilvēciņš ir ar to saskāries un var padalīties savā pieredzē? Kā sadzīvot? Kā nejusties atšķirīgai?

dada  1   Neesmu saskārusies, bet vienkārši cilvēkos pasaki, ka dakteris noteicis diētu, rasols un karbonādes jau nesatur tevis nosauktās vielas. Nu kūkas un tortes nevarēsi ēst, noēd tikai kremu virsu :))) Diabēta slimniekiem ir vēl grūtākas diētas.

pooh      Njus ir taada kaite. Kaa tieku galaa. Parastiatturos no miltu produktiem, bet kad sagribas, tad eedu. Liela muizja, kabiezjaak uz WC jaapaskraida ;)

peksene1      Es zinu 2 cilvēkus, kas ar šo kaiti sirgst... un katrs ar to sadzīvo savādāk! Bet, starp citu - aptiekās ir nopērkami vai pasūtāmi speciāli produkti tiem, kas ar šo slimību slimo! Dārgi gan sanākot, bet vismaz maize!

_m_i_a_      mjaa.. manu draugu lokaa arii ir meichas kam ir shii celiakija... nu ar to ir jaaiemaacaas sagaadaat.. tas nav nekas taads lai tu justos kaa citplaneetietis... vienkaarshi tas r jaapienjem kaa pashsarotams.. pat ne kaa slimiiba... tas tachu nav nekas tik ljoti shausmiigs... protams ja neskataas uz to ka ljoti ljoti ljoti dasudz ko nedriixt eest.. ciinies.. ar laiku pie taa pieradiisi tik ljoti ka tas viss liksies nieks :)

mikia      mja...celiakija...zinu, ka tas ir...:)))
nju ne jau visus graudaugus, bet gan tu nevari - miezhus kvieshus rudzus un auzass...:)))...
bet kaa lai nejuuties atskiriiga...njuj nezinu...tas tev ir un paliks...sadziivosi ar laiku...nopietni...:)
bet ja tev gaidaama tavas dz.d piemeeram svineeshana...nopeerc miltus no bezgluteena miltiem un pasuuti torti...
vai arii vispaar peerc savus miltus un eedienus..kafejniicas arii var pasuutiit bez miltiem...uttt...bet draugi pie kuriem ej arii driiz pieradiis un saaks padomaat arii par tevi...
atceries, taa nav trageedija...:)))

Loretta      ja nemaldos, var nopirkt speciaalu aizliegtajiem produktiem aizvietojoshu uzturu. garsho tiiri labi.

Tangerine    2 var sadzīvot, tikai jaiemanās. māsas vīram ir tāda, visas esam iemācījušās gatavot tā, lai arī viņš var ēst - nepanetas karbonades, merces ar kartupeļu cieti, lazanja ar cukini plāksnītem makaronu vietā, pat torti es vinam esmu cepusi. ir bezglutēna maize un makaroni (dārgi gan, bet ja vajag, tad vajag).
internets pilns ar receptēm. grūtāk ir sabiedriskās ēstuves, jo tur reti kad var dabūt ko sev, bet arī nav neiespējami.
veiksmi!
2017-02-24

avenekazene      Labaa zina ir taa, ka cilveks pie visa pierod......vajag tikai izzinat edamos produktus un dzive turpinas! 2021-11-24 17:33

amareto5      Ir divi varianti. Bezglutēna pārtika, vai ēst ko visi un pļūtīt ,ka maz neliekas... 2021-12-16 12:44

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu