Bailes no zirnekļiem

Zinu, ka tik lielam cilvēkam baidīties no zirnekļiem nav visai prātīgi, bet nu šeit es ar sevi neko padarīt nevaru. Jau no pašas bērnības man ir pataloģiskas bailes no šiem "tarantuliem", savukārt no citiem kukaiņiem man ir ne silts, ne aukts. Ieraugot kādu no šitiem indivīdiem, es pilnīgu sāku trīcēt. .. Kā domājat kaut kāds psihologts man varētu līdzēt?

zilace23 (2005-03-28 13:18)      es ne tikai triicu, bet lecu uz galda..:)) un kaadas tev "attieciibas " ar sliekaam, vardeem, peleem...?:)))))))). Pariizee naksnjojot uz Klaidonja manaa deguna galaa no kugjiisha griestiem nolaidaas drausmiigs, resns zirneklis. bljaut un lekt uz galda mani attureeja vieniigi laba audzinaashana...:))). diez vai psihologi uz to specializeejaas..:)))

sauliite_spiid (2005-03-28 16:57)      Vai, zirneklīši tik jauki!
Domāju, ka katrs no savām bailēm var tikt vaļā pats - pārvarot sevi un paņemot rokā (sākumā varbūt pirkstu pieliekot, paglāstot). Pirmajās reizēs tas var būt nepatīkami, bet varbūt jau pat tad saproti, ka nekas traks jau nav.

pavasara_lietus (2005-03-28 16:59)      Man arii ir drausmiigas bailes tieshi no zirnekljiem:)). Nenjem to nopietni!!

Estetika (2005-03-28 17:05)      Starp citu, pavisam neindīgu zirnekļu nav, un tā kā mēs nezinām savu panesības pakāpi, zirneklīšus rokās tomēr ņem nav ieteicams. Pat krusta zirneklītis var sagādāt šādas tādas nepatikšanas. Man pašai agrāk bija histēriskas bailes no zirnekļiem, tagad ir vienīgi milzīga nepatika.

pooh (2005-03-28 18:58)      Man ar šī fobija piemīt. Bet laika gaita esam pamanījušies sadzīvot. Mājas istabas stūros tiklus atstaju, lai dzivo savu dzīvi, bet ja vannā iekrīt, tad ar sērkociņkasti notveru un zem vanas palaižu. Bet, ja kads uzkapj man uz kajas, tad gan aukstas tirpas un sajūta, ka elektrība iesitusi.
Nezinu gan, vai psihoterapija var ko dot. Varbūt, ka regresīva hipnoze, lai atgriestu pie šo baiļu pirmsakuma. Es cik sevi atceros, un atceros sevi vēl no tē laika, kad ratiņos, ka savīkšīta lelle gulēju un jutos varen nejauki, ko tagad varetu salīdzinat ar trakokreklu, tad man šī nepatika jau bijusi pirms saskares ar šiem kustoņiem. Kaut kadas arhetipiskas pieredzes atblazmas bezapziņā. Mans darbs un sadzīve nav saistīta tiesi ar zirnekļiem, tapēc nesaskatu še nekādu problēmu.
Kapēc būtu jaiet piepsihologa, lai tikto no šīs manuprat maznozīmīgas fobijas vaļā? Un ko no tā es igūtu? Vai varētu iegadaties tarantulu ar ko brīvajos brīzos spēleties vai? Kam man tās, un kam Tev tas vajadzīgs?

Mutere (2005-03-28 23:42)      Ko tu gaidi no psihologa? Ja pats sev esi iestāstījis no tā es baidīšos un no tā ne- neviens nevar palidzēt.
Vai tu patiesi vēlies atbrīvoties no šīm bailēm? Tad tu to pats vari izdarīt bez kāda palīdzības.
Skarbi? Bet patiesība nekad nav glaimojoša.
Būs vien jādzivo tālāk.

sla_ida (2005-04-01 20:55)      Es neteikshu ka man no zirnekljiem ir bail,bet man vinhi ir pretiigi,bet ja redzu peli vai zzurku nu tad gatava uzlek vai debesiis,un pasargdievs chuusku..brrrrrrrrrrrr....

Mikipele (2005-04-01 22:15)      Man arī bail no zirnekļiem,no bailēm pārlecu pār žogu, bet biju Horvātijā tur pa gūltām rāpo Skorpioni. Atgriežoties zirnekļi man šausmas vairs neizraisa. Es tos ar čību nositu.

Sirsninna (2005-04-09 12:57)      Ma narī bail no zirnekļiem un visādiem rāpuļiem (kukaiņiem) Vēlētos lai tā nebūtu,bet neko nevar padarīt!

vel_mazliet (2005-04-16 23:59)      Būtībā tur nav nekā smieklīga, tas var diezgan nopietni sarežģīt dzīvi, tāpēc no tā ir jātiek vaļā. Psihologs palīdzes, vislabāk psihoterapeits, ir precīzas tehnikas, kā no tā atbrīvoties un speciālists to zinās.

feya (2005-04-17 20:04)      Man ir navigi bail no zirnekliem... Mums ir balkons dzivoklim un pusi no ta sedz vinstigas un tur mit DAUUUUUDZ zirneklu, daudzi tie oranzie ar lielajiem resnajiem un pretigajiem raxtiem uz muguras... Kadreiz es domaju ka tie oranzie ir pashi riebigakie, bet ne... Vienreiz es gaju pa mezu, laikam ogot vai senot ar omi, un ieskreju tieshi ar seju zirneklja tikla, vel slikta, pasha zirnekli, un vel sliktak ka ar seju... Tas bij drausmigakais atgadijums ar zirnekliem, tas bij pretigakais no visiem, riktigi tumshi melns, FUUUUUI!!!!!!!! Taja diena kopsh tas reizes man roka bij garsh koks un es ar to gaju un vicinajos starp kokiem, lai nojauktu tiklus kas bij uztiti starp kokiem. Es nezeligi spiedzu un blavu aiz shoka! Fui, shausmas, shausmigas atminas...

feya (2005-04-17 20:12)      Patiesiba ir vel viens baiss atgadijums... Tas bij jauks vakars lidz shim. Es prosta sedeju uz balkona un no musu stava uz treso stavu laidas augsa kads zirneklis, tas oranzais. Vinsh bij jau pusmetru lidz savam merkim, tresais stavs, kad es uz vinju stipri uzputu. Tas radijums ta sashupojas, pie manas pieres un tad arpus balkona un tad atkal butu pie manas pieres, ja nebutu azimukusi. Visi mani papiri kur es rakstiju aizgaja pa gaisu ka es ravos prom... Tas bij traumejoshi manai sirdij... Vispar man ir navigi bail no zirnekliem... Pati nemaz nezinu kapec, laikam tapec ka vinjiem ir daudz kajas, mazi un resni un laika ari tapec ka tad kad vinji iet pa miesu, kut. Tamdel ari mushas un citi kukaini ne parak tik...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu