Torpēda un iešūtā ampula alkoholisma ārstēšanā

Torpēda un iešūtā ampula alkoholisma ārstēšanāKādam ir bijusi pieredze ar iešūto ampulu alkoholisma ārstēšanā? Vai tiešām ampulas iešūšana pasargā no alkohola lietošanas? Vai ampula ir vairāk morāls līdzeklis jeb tā tā tiešām var būt ar nāvējošu efektu,ja iedzer alkoholu?

Maverick    3 Nāvējošs efekts nav, ar to viņus tikai baida, bet ja iedzer - tad sajūtas esot diezgan sūxxxxs :)))

dzeks77  2 5 taa jau nau ampula !!!

pofigs  5 5 Pieredzes nav, bet ir coms, kurs regulari nodarbojoties ar so pasakumu, savos 40 gados ir parverties, par parvietojamu graustu.Ta nav nekada arstesana, ta ir cilveka piespiedu atturesana no alko lietosanas.Un cik zinu, tad ampula ir diezgan nopietna inde, un ja sak smigot, tad ir realas izredzes atstiept pedalus.Ir vel otrs plasi izplatits "arstesana" veids, torpeda.Isuma, ja ir velesanas nedzert kadu laiku, un pec tam smigot tapat, tad ir verts visas sis indes lietot, vismaz bus jautraka nospragsana.

Maverick  1 1 Tad laikam es kaut ko nesaprotu - kas ir "ampula" un kas - "torpēda" ?

dzeks77  1 4 nixuxu taa nau. man divi comi aizbrauca uz straupi abiem sagrieza bibenus (ne jau ampuluas tur suj !!! bet ripas kaut kaadas ) peec nedeelas abi piekokaas. parbijaas kas nu buus. abi viens otram atcakareeja suvi valaa un izneema to kas no taa suuda nebija sasuucies organizmaa. poxui pilniigaakas ! karoce tocna no taa nevar nospraagt, bet paliek tikai baigi lielaas poxas, taa ka vairaak dzert negribas. arsti tak ar nau mulki lai indi dotu cilveekam.

nepilngadiga  2 4 Tadas ampulas nemaz neeksiste,tas ir pierasts ta teikts.Ir zales kuras ielaiz vena.
Pateicoties sim zalem,iedzerot gradigo rodas sirds mazspeja,ja ir lemts var atkacat,bet tas ir liels risks.
Mans radinieks nepaspeja otro reizi atkacaties,aizgaja tai saule.

pofigs  1 4 Mav, divas dazadas lietas, ampulu suj kaut kur ieksa, a torpeda ir parasta pote ar kaut kadu sudu, ko iesprice, vena ja nemaldos.Nu vismaz ta bija kadreiz, gadus 4 atpakal,kad sis pedejo reizi blenojas.Ka ir tagad,es nezinu, moz sie jau bliez ieksa zemudenes ar visam torpedam:)))

dzeguze_  1 1 "iešut" jau var un citiem arī palīdz, bet pēc laika "jāšuj" atkal, un katru reizi iedarbības laiks samazinās, tātad biežāk "jāšuj". Bet efekts esot.

pooh  2 7 Ampulas tiešām nešuj jau sen. To darbība bija sekojoša. Apvalks saira pat niecīga alkohola klātbūtnē un asinīs ieplūda šķidrums, kas bija navējošs. Nu šuj tikai Esperal tabletītes. Un tam iepriekš sagatavo, attīrot asinis no alkohola. Tad izcaera nelielu iegriezumu aptuvim 1-2 cm dziļu, atverē ievieto nelielu caurulīti un pa to ieber dazas nitroglicerīna lieluma tabletītes. Tad izvelk caurulīti un uzliek paris šuves. To dara ar vietejo narkozi, nekas īpašs. To iedarbība ir sekojoša. Alkohola ietekmē, kas kaut niecīga daudzuma ir asinīs tabletītes sak strauji sadalīties un asinīs ieplūst nevelamas vielas, kas izsauc problemas ar sirdi un strauji paaugstinas asinsspiediens. Ir liela iespēja ari nomirt. Bet katra gadījuma, ja nejauši iedzerts, ir ievērojami ilgāks laika sprīdis, lai aizcilpotu līdz ārstam, neka tas bija "ampulu" gadījumā. Aptuvim 5 gadu laika šīs tabletītes sairst, jo asinīs ta vai citadi ir ārkārtīgi niecīgs daudzums alkohola sadales vielu.
Torpeda ir Esperal ievadīšana intravenozi, kir tas iekļūst asinsrites sistēma, aknas, nierēs un kadu laiku tur saglabajas. Saskarē ar alkohola sadales produktiem rodas tiesi tāds pat savienojums, kā iešūtam esperalam saskaroties ar alkoholu. Tikai Torpedas nav tik ilgam laikam, bet efekts alkohola lietosanas gadījuma ir straujaks.
Katrā gadījumā ta nav nekada ārstēšanas metode. Tā ir metode, kad cilveks ir apņemies nelietot alkoholu, jo skaidri izprot, ka ir alkoholiķis. Bet kat kas driusku pietrūkst, lai kritiskajos brīzos noturetos un nepastieptu roku pēc pudeles, vai glāzes.
Arstēsana ir gluži kas cits. Vieefektīvaka procentuali tiek uzskatīta grupu terapijas metode, ko piekopj AA, inkas iestrādata arī Minesotas programma.
Cilvēkam ir jamaina paziņu loks, jāveido jaunas intereses, jaiesaistā

pooh    5 ...AA, kas iestrādata arī Minesotas programma.
Cilvēkam ir jamaina paziņu loks, jāveido jaunas intereses, jaiesaistās interešu grupas, kas ir uz līdzīga pamata. Tadās, kur netiek lietotas apreibinošās vielas. Pretējā gadījumā ir divi varianti. Cilveks atrod veidu, kā apiet so iešūto un ietorpedēto (ka to gan es še neteikšu) un sāk dzert, ar vēl lielaku sparu ka iepriekš. Otrā gadījuma cilveks kļūst par īgnu, nervu kamolu, parasti arkārtīgi daudz strādā, un gala beigas neiztur šo slodzi un atkal sāk nolapīti dzert, ja vien netastiepjas no Esperala un alkohola sajaukuma.
Ir vesela rinda nianses pie kurām ikdiena nepiedoma, bet kas šādejadi mainot dzīvi, atsakoties pilnīgi no alkohola, kļūst svarīgas. Paradas garīgais tuksums, kuru iepriekš aizpildīja alkohola radītās vīzijas, un pudeles draugi.
Vēl viena nianse. Dēļ tā, ka alkohols nomac endzīmus, kas regulē testasteronu daudzumu, un dzimumtieksme kļūst lielaka (tas gan neatiecas uz dzimumspēju, kura kļūst mazaka). Partraucot lietot alkoholu apmeram divus gadus (protams katram individuali) dzimumtieksme mazinas, lai gan dzimumspeja palielinas. Tas izsauc partnerēs sievietēs nepatiku, jo jūt dzimumdzīves kritumu. Aiz nezināšanas sākas dažadi parmetumi vīrietim, rodas greizsirdīgas aizdomas. Pēc apmēram diviem gadiem vīriesa ķermenis ir nonacis norm. Nav vairs izjūtama fiziska atkarība, arī nervu sistema pielagojas jaunajiem apstakļiem, kad organismam ar stresiem jatiek galā pašam bez alkohola radītā (TIQ)palīdzības. Bet psiholoģiska atkarība saglabajas neatkarīgi. Pec pieciem, pēc desmuit, pēc vel vairak gadiem. Un tiko tiek iedzerts, arī pēc esperal iedarbes izbeigšanās, cilvēks strauji nonak tiesi taja pat stavoklī, kā pirms visa šī pasakuma. Es pat teiktu vel ļaunākā, jo ir vēl lielaka bezcerība, vel liel

w_pooh    2 ...vēl lielaka neuzticība jebkurai iespejamai palīdzībai. Tandēļ atturība no alkohola, tam jabūt uz mūžu. Tāpat jaņem verā, ka kādi 10% tik neatsak lietot atkartoti. Tā, ka japacensas iekļauties šajos 10%, kur piemerm ir tādi omulīgi ļautiņi ka Gerkens un vel viens otrs ;)
Nu aptuvim tā.

irimi  2 5 Ampula nav tas labākais risinājums, jo nelikvidē tās problēmas, kas alkoholiķim ir galvā. Anonīmie alkoholiķi plus psihologs ar specializāciju atkarības problēmās ir pats labākais risinājums pie nosacījuma, ka alkoholiķis pats ir nobriedis tikt ar šo problēmu galā. Man personiski nav problēmu ar alkoholu, bet esmu to visu redzējusi tuvplānā, tāpēc zinu par to pietiekami daudz.

neko    6 vispar jau tas vis palidz..., bet tikai tad, ja cilvekam pasham ir radusies vieleshanas tik no ta visa valaja. jacinas ar celonjiem nevis sekam. kamer celonji paliks - nekas nepalidzes... tikai uz isu bridi.

Undiine_U  2 4 skaidrojums
torpēda - vēnā ievada medikamentu, kas apm. 1 mēnesi cirkulē asinsritē,
ampula - kaut kas līdzīgs tabletei ko ievada un iešuj zem ādas, medikaments lēni uzsūcās caur audiem.
Tiešām abas ir indes, vai atstiept kājās ja turpina dzert, bet var arī neatstiept, bet pats galvenais ir psiholoģiskais moments - kad pasaka - ja dzersi tad nomirsi.

gigs  1 2 ampula -tiirais miits,stagnaatisms.vienam pazinjam bija,mavericks ir pateicis preciizi un pareizi.iisteniibaa zinu vairaakus gadiijumus,secinaajums viens,izaarsteet to var tikai ja pasham ir raksturs,ja nav tad agri vai veelu taapat kodiis.

kristiine25    2 "ampulas ieshuushana" ir parasta smadzenju puudereshana, kuras meerkjis ir iedziit bailes no alkohola lietoshanas sekaam...

piparbecinja    2 iesaka savest galvu vispirms kaartiiba - pie psihoterapeita.

jens    2 redzēju es tādu fruktu kuram ampula bija iešūta un kā viņš atsāka dzert kad ampulas efekts vēl bija iedarbīgs arī redzēju ,pēc kāda 5 aliņa šim palika sūdīgi ,bet ar laiku aizgāja lieta ,fakts bišķi jocīgs palika ....

Spriidiite  1 2 Zinu vienu puisi,kas izarsteejaas bez taas ampulas un tagad puisim dziive saakusies no jauna,beidzot par normaalu cilveeku palicis,ja interesee,dod zinju! 2005-08-19

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu