Vai ir pārtikas alerģijas no gaļas?
Lai daudzkāršotu savu ēdienkarti, papētīju dažādus vēl sev nezināmus produktus. Cik tad var gaļu vien ēst? Bet tāpat uzreiz uzdūros arī informācijai par alerģijām. Un, jā, cik esmu dzirdējusi, pārtikas alerģijas ir no dažnedažādām pārtikas vielām (fruktozes, laktozes, glutēna utt. utjp.), bet neesmu dzirdējusi par gaļu. Varbūt kaut ko vēl nezinu? Vai esat saskārušies ar kādu cilvēku, kam ir gaļas nepanesamība (fiziska, ne mentāla)?BritjaLila 3 Jā, esmu saskārusies. Zinu vienu sievieti, kura nevar ēst gaļu. Gaļa būtībā satur 600 dažādas indes un es pati arī neēdu gaļu. Vienkārši nespēju dabūt iekšā.
sandra111 1 needu galu, pazistu daudz cilvekus kuri ari nelieto partika galu.
sandra111
3
2
tā taču nav gaļa ko tagad tirgo,,,
normāla gaļa- marmora teļa gaļa,,,bet tos bullīšus baro ar tīriem graudiem, ekoloģiskajās šveices ganībās ganās,,,bet mēnesi pirms kaušanas viņus apstrādā ar vibromasāžu un piedevām viņi klausas klasisko mūziku.
mjamma
3
Ir tāda slimība- fenilketonūrija. Tā gan nav alerģija. Tiem cilvēkiem aminoskābes nepārveidojas kā rezultàtà var veidoties atpalicība.
Bet ir arī alerģijas uz atsevišķu gaļu. Piemērs no dzīves arī - pret cūkgaļu un vistas nav, bet pret liellopu ir. Parasti jau bērnam konstatē. Citi pieaugušie pat nenojauš, ka ir alerģija
DanaL Kad pirmo reizi savam sīcim (7 vai 8 mēn vecumā) pie dārzeņu biezeņa pievienoju vistas gaļu, viņš viss nometās ar pumpām. Daktere teica, ka dažiem bēbjiem ir alerģija uz vistas gaļu. Bet no 3 gadu vecuma problēmu vairs nebija.
Tessa
4
augosha paaudze jau no dzimshanas tiek barota ar visadiem bruvejumiem burcinjas, ja godiigi, es nezinu, kas tur ir. diezgan badainos 90.-tajos burcinjas jau bija pardoshana, bet es pati nekad tas nepirku, variiju un tvaiceju, driizuma saku arii dot pieaugusho edienu, tikai ne gabalos.
es uzskatu, ka tieshi partika veido tas alergjijas, agrak berni eda/iztika ar to, kas bija majas vai noperkams, pec kara eda vispar visu, kas lauka auga, ij nebija dzirdets, ka kadam bija alergjijas no zaljam plumem un aboliem, ja nu vieniigi plutka.
a tagad hrenvinjzin, kas tur tajos jogurtos, maisiijumos, vot ij rezultats uz sejas-nevares pat galju est, un rodas jauno akstu paaudze-svaigedaji, vegani un tie, kuri atrod tas 600 indes galjas.
runcitis15 2 2 Gaļā ir dzelzs.Ja neēdīs gaļu iespēja dabūt mazasinību!
fargo
1
5
saprotamu iemeslu dēļ gaļa ir vienīgais 100% saderīgais produkts ar cilvēka gremošanas sistēmu.
"nespēja" ēst galu ir psiholoģiska, nevis bioloģiska.
pastāv specifiska alerģija pret gaļu, kura parādās pēc parazītu koduma(ērces u.c.).
tā nav saistīta ar gaļu, bet reakciju starp ķīmiju kuru cilvēka organismā izraisa parazīts un vielu patērētajā gaļā, kas saucas galactose alpha.
kas attiecas uz bērniem, tad tā gan ir vairāk vai mazāk hipotēze, bet viņu ķermenī, līdzīgi kā saskarsmē ar parazīta ķīmiju, rodas reakcija ar noteiktu gaļu, bet nevis dēļ parazītiem, bet ķīmizētās pārtikas ar ko bērni tiek baroti.
visas tās ēvielas un vēl sazin kas, pieugušam cilvēkas ir kaut kas viens, bērnam kaut kas cits.
bet gaļa ir brīnišķīgs, labs produkts, kuru vajag ēst ikvienam cilvēkam, protams sabalansēti ar citiem partikas veidiem.
Lovetta
2
nepanesamība no gaļas kā tādas neeksistē...bet ir nepanesamība pret vielām ar ko gaļu apstrādā-piemēram antibiotikas vai vielas ko lieto lai pasargātu ko jakoba kreicfelda slimības...mēdz būt nepanesamība pret preparātiem ko pievieno dzīvnieku barībai
pastāv uzskats ka astmas lēkmes provocē visēdāju lopiņu gaļa ( cūka un vista) tāpēc labāk lietot aitas vai truša gaļu
nu apmēram kkā tā.
Lovetta daudz lielāks alergēns par gaļu ir mākslīgi audzētie norvēģijas laši ko piebaro ar retinolu skaistākai krāsai vai mekongas upes tunči ( kā zināms mekonga ir vispiesārņotākā ūdenstilpne pasaulē) un modificētie dārzeņi
janisb 3 Cilvēks ir radīts ēst gaļu, tāpēc, lai kā arī negribētos zālēdājiem, no gaļas alerģijas nav un nebūs. Bet tie stāsti, par antibiotikām gaļā, ir stipri pārspīleti, ja vien nepērk nezināmas izcelsmes produktus pa lēto...
BritjaLila 1 1 runcitis15, pilnīgas muļķības! Man, piemēram, asins analīzes ir labas. Bet dažam labam gaļēdājam ir mazasinība. :D
runcitis15 Paskatīsimies vēlāk!Sarkano gaļu it kā vēlams mazāk ēst!Labāka esot tītara ,pīle,vista!
veejpuuta 1 1 Nu gan...Cik vēsture atceras,cilvēki,jau paši pirmie, uzturā ir lietojuši gaļu,un re-cilvēce nav izmirusi vēl šodien!Nav ko tik daudz spriedelēt un pētīt kas no kā sastāv,jāēd viss normas robežās,tad arī nekādas alerģijas nebūs.
orhidea 1 3 Ļoti grūti atrast gaļu ,kas nav ar hormoniem,ja nu vienīgi medījumu gaļa.Alerģijas ir tāpēc ,ka dzīvniekus baro ar hormoniem ,lai ātrāk izaug realizēšanai.
Araabs 1 Lai slavēti es un citi mednieki!! Mums problēmu nav un arī ģimenēs visiem viss labi:))
Bibine 4 Patiešām, cilvēki nav nekādi atgremotāji ar 3 priekškuņģiem un 1 kuņģi, kuri var ēst tikai svaigu zāli
AivarsN
2
Cilvēks taču ir visēdājs,tāpat kā cūka. Mājās cūka pamanās aptaukoties,pārsvarā ēdot veģetāru pārtiku,ja pati neiemācās kādu neuzmanīgi vistu vai žurku noķert. Mežacūkas gan ēd gandrīz pilnīgi visu,kustās tas,vai sen jau vairs nē. Tāpat ar cilvēku. Pie kādas barības pieradis,tā arī piemērotākā. Vai spējat iztēloties čukču veģetārieti?
Pie dabīgiem produktiem cilvēce pieraduši ilgstošas evolūcijas procesā,bet modernā pārtika pat žurkas padara vairoties nespējīgas,ko nu te vēl runāt par cilvēkiem.
inito4ka
1
...ēdu jebkuru gaļu ar baudu!!! :) alerģija ir tikai no citrusiem un smēķētājiem :) )
un man šķiet---- katra cilvēka organisms pats pačukst ,ko nu kuram vajag :D
eksim_braalis
2
runcitis15 (2015-11-12 20:58) viedoklis
Ot, kā reiz tai pīlē, vistā, tītarā un zivīs dzelzs nav ganzdrīz nemaz. Visvairāk cilvēks uzņem dzelzi no liellopa gaļas un cūku aknām.
Veseli ēduši!
Deisa Tas, ka mūsdienās gana daudz gaļas nelietotāju, to zinu. Tāpat ir daudz jo daudz atrunu, kāpēc, taču manuprāt uz augiem attiecas viss tas pats - arī tie tiek... nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 32) | nākamās >> |