irbenes
Vai kāds ir ēdis irbenes līdz pirmajiem saliem ....... šajā posmā tās esot indīgas ....
Marija_Anna (2017-10-13 19:25)
3
iemet saldētavā.
pēc laiciņa nekas nebūs indīgs.
manējās jau saldējas.
rokons (2017-10-13 21:09) 1 Atvainojos, kas ir irbenes un kam tās lieto?
Paula6 (2017-10-13 21:30) Ir japagaida lai nogatavojas, ti. kļūst gandrīz caurspīdīgas, tad izspiežu sulu un lieku ledusskapī, bet kauliņus samaisu ar cukuru un ielieku saldētavā. Lasot grāmatu vai skatoties filmu, var grauzt kā konču (ļoti labas sirdij)...tās ir ļoti veselīgas, ja vien kādam netraucē tās specifiskā smarža. Krievijā ir ļoti iecienītas un par to ir sacerēta pat dziesma, gandrīz kļūvusi par tautas.
AivarsN (2017-10-13 22:39)
https://youtu.be/pgtph2Is_dg
Tā pati jau ir.
inaralaima (2017-10-14 08:54) Man labāk garšo meža avenes,zemenes un mellenes.saldēju tās lielos daudzumos.Gribēju saldēt arī plūškoka ogas,bet tās man neiepatikās -dedzināja kunģi.
shining (2017-10-14 13:18) kas tur var būt indīgs? ir ēstas gan svaigas - agrā rudenī tas jau ir mīkstas, sald-skāb-rūgtas, cietās vienkārši ir sūras, neēdamas. izžāvējot dabū vitamīnus arī ziemā.
langstinsh (2017-10-14 20:24)
Labāks par pīlādzi-bet sasaldēt iederas.
3-5 ogas pie tējas-Latvijas ingvers.
Lai visiem veselība.