Pārtikas produktu sastāvs
Pārtikas produktu sastāvs - jautājumi un diskusijas
Pārtikas produktu sastāvs (17)
...šodien nopietni aizdomājos par pārtikas produktiem ko mēs lietojam uzturā, tieši par tiem kuri ir iecienīti ikdienā. ...un tā, ēdot Hanzas maiznicas Pļavas maizi, neviļus apskatijos uz iepakojumu, un secināju, ka maizes ...
...šodien nopietni aizdomājos par pārtikas produktiem ko mēs lietojam uzturā, tieši par tiem kuri ir iecienīti ikdienā. ...un tā, ēdot Hanzas maiznicas Pļavas maizi, neviļus apskatijos uz iepakojumu, un secināju, ka maizes ...
un ja arii uz iepakojuma nav E, tad nekad nevareesi buut paarliecinaats, ka tas tieshaam ir maarupes gurkjis, nevis polijas, holandes vai kaads cits...
taa kaa necepies. Viena no idejaam par eeshanu ir taada, ka ir svariigi nevis ko tu eed, bet ar kaadu attieksmi to dari. Secinoshi, nav ko iespringt uz visaadaam hernjaam...
nekad nebiju domājis, ka kļūšu par "nūģi" un stāvēšu bodē, skatīdamies un to, no kā ēdmaņa sadarīta... vot skatos - zini kādas ir man garšīgākās un vienlaikus veselīgākās(piedevu ziņā) šmores?
Brētliņas un tērvetes alus. Traks var palikt - pirmajām sastāvā "zivis/ūdens/etiķis", tam aliņam "ūdenc/apiņi/iesals"... man, ļična, raibs gar acīm paliek, kad sāku skatīties no kā desa taisīta... paldies - ēdiet nu paši! Es labāk par to nedomāju.. cenšos izvēlēties LV produktus, pēc iespējas ne-krāsainākus. Ja sākšu vēl lasīt, kas rakstīts uz etiķetēm, laikam būs jāpāriet uz barankām un ūdeni:)
Vispār piekrītu lietotajC, ka būtiski ir tas, ar kādu attieksmi tiek ēsts. Un tikai shodien?????/izbriiniita ne pa jokam/
Es jau gadus astonjus vismaz par to domaaju un skatos, kas uz etikjeteem.
Bet patiesiibaa tas ljoti labi iedarbojas. Ieraugi kaut ko, baigi gribas nopirkt, palasies sastaavu un vairs negribas. ...da liels fufelis tas ir...ja nu vienīgi nav audzēts vecāku piemājas dārziņā, kas gadus 20 nav redzējis ķimiju:)
/...nopērk Colu un atslābst.../ ··· Pārtikas produktu sastāvs: Pārtikas produktu sastāvs lasīt visu diskusiju (17 atbildes) »
Tauku saturs sieros (2)
Atzīstu savu stulbumu, bet tomēr vai kāds nevar paskaidrot - kurš siers ir treknāks - vai tas, kur rakstīts 45% tauku saturs sausnā vai tas, kur rakstīts 26g tauku? Vai to var salīdzināt arī ka 26g ir tas pats vai aptuveni tas ...
Atzīstu savu stulbumu, bet tomēr vai kāds nevar paskaidrot - kurš siers ir treknāks - vai tas, kur rakstīts 45% tauku saturs sausnā vai tas, kur rakstīts 26g tauku? Vai to var salīdzināt arī ka 26g ir tas pats vai aptuveni tas ...
Siers sastāv no sausās masas un ūdens...Parasti tas ūdens ir 50% un vairāk - jo vairāk ūdens, jo mīkstāks siers. Nu, ja to ūdeni novāc nost - paliek sausais atlikums - tad tam novērtē tauku saturu.
Piemēram... paņemsim cieto sieru, kam 50% veido sausnu, nu pieņemsim, ka viņš ir arī treknais siers, kam ir 45% tauku saturs sausnā. Tas nozīmē, ka 100gramos siera ir 100*0.5=50 grami sausnas, 50*0.45= 22.5 g tauku (produkta kopējais tauku saturs ir 22.5%). Nezinu, kādas ir precīzās cilvēka dienas normas, bet manuprāt cilvēkam dienā bija nepieciešami 20-30 g tauku. Respektīvi apēdot 100 gramus treknā cietā siera, cilvēks ir uzņēmis savu dienišķo tauku devu.
Ja vienkārši rakstīts, ka produkts uz 100 gramiem satur 26g tauku, tad produkta kopējais tauku saturs ir 26%, bet tas nepasaka, cik % tauku ir sausnā, jo tam nepieciešams zināt ir siera "mitrumu". Tāpēc tā konkrēti pateikt, kurš ir treknāks nevar, jo tu neesi sniegusi informāciju, cik daudz tam primajam ir tās sausnas. Es izvēlos sierus, kur taulu % rakstīts 10. un olbaltumi 26, 30 un tt. 45 un 50 % ne , ··· Pārtikas produktu sastāvs: Tauku saturs sieros lasīt visu diskusiju (2 atbildes) »