Nikotīna atkarība

Nepieciešams atbalsts cīņā ar nikotīnatkarību!
Ir vairāki neveiksmīgi smēķēšanas atmešanas mēģinājumi, bet atkal esmu saņēmusies, lai pārstātu smēķēt.
Vispirms pameklēju atbalsta grupas nikotīnatkarīgajiem, bet uz doto laiku tādas grupas nav..., tāpēc rakstu šeit...
Nesen (pl 18:55) nosmēķēju pēdējo cigareti, bet jūtu bailes..., bailes, ka varētu uznākt depresija..., jo, kā zināms, nikotīnam piemīt arī viegla antidepresīva iedarbība (šis ir arī tas iemesls, kāpēc ilgu laiku esmu smēķējusi)...
Lūdzu atsaukties tikai tos, kas ir bijuši nopietni pīpmaņi/es, bet, kuriem ir izdevies atbrīvoties no šīs atkarības...
Cerot uz saprātīgu atbalstu/komentāriem...
Pateicos!

exstar (2008-06-29 10:47)  1   Pamodos normāli.Uzsmēķēju savas stiprās cigaretes.Divas pēc kārtas.Bet topika autorei-"Šobrīd man nepieciešams tāds kā morāls atbalsts..., kaut kas līdzīgs tam, kas notiek pašpalīdzības grupās..." derētu zināt,ko tad no sabiedrības tieši vēlas.Tādā cēlā bezmaksas variantā.Uz publisku neatslābstošu līdzjūtību nesaudzīgajā cīņa pret savu vājību?Un ja neizdosies?Tad mums būs jājūtas vainīgiem,ka nepietiekami atbalstijām un autore būs tiesīga domāt,ka darija visu ko varēja,tik tā sabiedrība neko...Laba patērējoša pieeja -"man vajag".Pacenties nejaukt šīs divas lietas-savu "man vajag",un pārejo līdzcilvēku "mums gribas"..:)

Lucy (2008-06-29 10:55)      Ir jasaņemās un vkr rīt nekādu ļuļķu/man jau šķiet tā ir vienkārši izlaidībā no gara laika,pīpo.Pretīgi skatīties,ka sieviete ar cigareti zobos iet pa ielu un pīpo/pfu/

Hot Chocolate (2008-06-29 11:00)      Nu redzi, tas jau izklausas pec koketeshanas ar savu problemu- zalu tejas drikst ieteikt, adatu terapija nav pienjemama! Ja loti grib atrisinat jautajumu, viss ir pienemams, tatad nemaz tik loti negribi!

exstar (2008-06-29 14:08)      m_grieta.Da neiešu es nekur.bet "nopietnu autoru darbos" es esmu lasijis,ka tādas kā tu vairāk cieš no uzmanības trūkuma,ne no fiziskām atkarībām.Un nevajag tik stulbi muldēt,jo visās tevcis pieminētajās valstīs šīs grupas sastāv no tādiem pašiem atkarīgajiem,bet še tu mums esi viena un gribi nez kādas gudrības uzspiest.Un kādu tur piedalīšanos..Knapa tev tā dūša,vot i viss..:)

BuutlsBamtrinkets (2008-06-29 14:18)    1 Es tikai nesaprotu kāpēc autorei VISPĀR ir kaut kas jāatmet. Pati jūtas normāli smēķēdama, darot darbus lielisks līdzeklis apkopot domas, sastādīt rīcības plānu nākamajām stundām.

Ekhh... es vnk esmu jau pieradis bez tabakas, bet LABA lieta darbā, ļoti palīdz koncentrēties un ražīgums(smadzeņu) ar palielinās tādās pīppauzēs.

A tagad?....

Ņemās ar kaut kādām depresijām, spazmo, pagulēt nevar, pārdzīvo un viss dēļ kam?????
Da ne dēļ kam.

Kādu reizi mēnesī pīpi uzvelku... super... bet atsākt nav pamata, jau iemācījos iztikt, bet vai esmu ieguvējs?
Da ne mirkli nejūtu nekādu ieguvumu!

dvielis (2008-06-29 14:27)    1 da nu, saakumaa likaas normaala teema, a tagad kaut kaads farss, vairaak izklausaas peec uzmaniibas truukuma. sazvani draugus, radus aizbrauc zaljumos vai ciemos un neseedi chetraas sienaas skaitot stundas peec peedeejaas cigaretes.

karbonaade (2008-06-29 22:50)      Ta divaini gan: kartejo reizi parliecinos, ka lavietis videjais vairak neko dizu ka nod**st nav spejigs. Katra zina visas tas reizes, kad es esmu meginajusi tikt ar to ligu gala, neviens, atkartoju, neviens mani nav atblastijis, toties stulabas piezimes gan ir dzirdetas gana...

Ir zinatniski pieradits, ka atkariba no nikotina ir viena no specigakajam atkaribam. Bet Latvija nav praktiski neka, iznemot pirksta kratisanu, lai palidzetu cilvekiem tikt ar to gala. Izradas, ka narkomans, kas duriena del ir piekavis tantuku, ir vertigaks (vismaz spirezot pec uzmanibas daudzuma) neka cilveks, kas megina atmest pipesanu.
Grieta, turies, es esmu drosa, ka Tev izdosies:)

nassa (2008-06-30 00:19)      protams,ka izdosies...viss būs labi:))

SievieteMelnaa (2008-06-30 09:46)    1 Nevajag atmest, jo kaisliigie smeekjeetaaji nevar bez taa iztikt. Atmet tikai lodereetaaji, kuri smeekjeejushi stila peec un tad plaataas :D
Bet necieshu beibes, kas smekjee staavoklii esot.

Nohero (2008-06-30 23:20)      ...turies, Tev izdosies.:)))

Laskovij (2008-06-30 23:24)      Vai tiešam Tu pati no visas sirds gribi atmest?

/manuprat, ja cilveks ir nolemis atmest un to valas no visas sirds, tad vinsh ari atmet.... un nenoraujas... /

Q_mode (2008-06-30 23:26)      Turies, mēs, visa oha, esam ar Tevi ;)
Mēs ticam, Tev izdosies! :)

selnija_ (2008-06-30 23:47)      Šodien beidzot atradu laiku par to parunāt, gribējās , bet nesanāca. Mans stāsts sanāk tāds dīvains: pīpēju 25 gadus un janvārī pārtraucu, pagaidām izdodas un nu jau prieks par to, gandarījums. Ir jau tā, ka kaitina cigarešu dūmu smaka, ir sevišķi zemās kvalitātes. Motivācija bija jaunās cenas, tikai tad veselība...Tikai tad, kad bija pagājis mēnesis, izlasīju A.Karra grāmatu. Jā, to ir vērts lasīt, bet dīvainā kārtā tiku pāri krīzes periodam. Viegli nebija, liekas cietu vairāk no ķīmiskās atkarības, tātad narkotiskās. Pirmās dienas vispār kokčikus drinkoju:(( Tagad varu iedzert gan nedaudz, gan vairāk un smēķēt tomēr neuzsāku, ir prieks, ka var iztikt, ar šausmām iedomājos, kā tas būtu, ka tagad atkal sāktu, brrr:((

selnija_ (2008-06-30 23:50)      p.s: nekādas metodes nepielietoju. Vienkārši drakoniski pārstāju un viss.
Ko lai saka atbalstam: ir liela bauda just, ka vairs neesi atkarīgs, ka netērē naudu bezjēgā, galu galā sevis indēšanai un nav mūžīgi jādomā, vai ir cigaretes, vai jānopērk u.tml.
Veiksmi tev!

SoulOil (2008-06-30 23:56)      selnija_ respect Tev un daudz daudz :*** Prieks par ikvienu kas ar savu gribasppeku ir paarvareejis atkariibu !
Tas ir kaa mazs varonjdarbs kas ir pelnijiis savu medaali ! :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu