Galvas utis

Kāda ir pieredze ar galvas utīm? Nopirku aptiekā spec.līdzekļus,bet skjiet, ka nav līdzējuši.Puika kasās kā kasījies.Vai ir kāda dez.iestāde?

riks (2008-08-07 15:06)      ne katrs līdzeklis, kurš piebeidz ušus, arī gnīdas padara dzīvotnespējigas. tad nu jānotŗpa, kad mazie utēni izšķiļas (bet pirms sāk darīt TO un sadēj gnīdas) (~ 3 dienas) un procedūra jāatkārto.

Meloni (2008-08-07 18:58)      Aptiekā ir labs līdzeklis "Nix", tur ir ķemmīte. Mums līdzēja, bet izķemmēt vajag ļoti kārtīgi, es plēsu riktīgi pa 10 reizēm.
Pēc laiciņa atkārtot!:))

kadreiz (2008-08-07 19:47)      Labuma nav nekāda tādēļ, ka jāizvelk arī gnīdas. Tās ne vienmēr iet bojā no pretpedikulozes līdzekļiem. Jā, arī ķemmes un spilvendrānas jāmaina, jāmazgā. Dzērvenes palīdz tikai padarīt matus glumākus- slidīgākus, lai var vieglāk izvilkt gnīdas. Darbs pamatīgs, bet neizdarāms nav. Zēnam vienkāršāk tiešām nogriezt matus.

Alsrap (2008-08-07 22:31)      Ļoti labu informāciju var izlasīt www.google.lv Ieraksti vārdu utis informācija noderīga. Ar speciālo šampūnu izmazgājiet matus visi ģimenē. Gnīdas līdzīgas blaugznām, bet nevar nokratīt no matiem. Tās visas ar pirkstiem jāizlasa. Ja bērns iet dārziņā, tad par utīm jāpasaka audzinātājām. Vai bērns nespēlējas kopā ar citiem bērniem? Tas jāpasaka arī viņu vecākiem, citādi cīnīsies ar sava bērna galvu, bet draugi piegādās jaunas.

greciga18 (2010-02-16 19:21)      Ir zāles ap Ls9,- ( nosaukumu precīzi nezinu) kopā ar utu ķemmīti- bērniem ļoti labi- noindē gnīdas-tās pārsprāgst un tās izķemmējas ar ķemmīti."`Isiem matiem un plānākiem- super! Zinu,kas to darīja un tika vaļā no šiem prusakiem.Ja alerģisks bērns- noder dzērveņu sula. Bet ne tik labs!

ilzhukss (2011-01-09 17:22)      NITTYFOR ir labs, nav dārgs. Var neizskalot, nav pretīga smaka. Var lietot arī profilaksei, lai neielien atkal, kamēr citi nav tikuši no tiem kukaiņiem vaļā....

Discreta (2013-07-24 18:10)      Obligāti jālieto līdzeklis atkārtoti, kad šķiļas laukā jaunā paaudze. Un jāvelk ārā ar nagiem (utu ķemme ir s...) katru nobendēto oliņu. Visa veļa un drēbes jāmazgā 60 grādos, ko nevar tik karstā, noslēdz maisā uz 2 ned.

raima (2013-08-12 18:58)  1   Neviens šeit nav minējis nekaitīgu tautas līdzekli- parastus cūku taukus, ko iegūst uz pannas sacepinot svaigu speķi (bez sāls, sīpoliem). Iesmērē matos un tur, kamēr estētisku apsvērumu dēļ jāmazgā ārā. Insektiem trūkst gaisa un nobeidzas. Gnīdas gan jāizlasa. Šādi mani mamma atbrīvoja 8.g.v., no rīta bizes pinot ieraudzīja, iesmērēja, palaida uz skolu, vakarā laikam izmazgāja.
21 g.v. arī kaut kur saķēru savos garajos matos- kauns bija kādam lūgt palīdzību, pa dienu 4 un vairāk reizes ar parasto ķemmi ķemmēju virs avīzes, kustīgos slīcināju. Kad pēc vairāk kā nedēļas beidzot braucu mājās pie savējiem, tad viņiem tur nebija ko izlasīt. Nekasījās arī.

hannaaste (2015-05-12 08:42)      puikam matus nost, lai nav gnīdas jālasa laukā. meiteņiem- tad ir jaķemmē gnīdas laukā. ja to neizdara, pēc 2 nedēļām jauna partija izsķīlusies un ....tālāk viss no jauna.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu