Apaukstēšanās profilakse

Kā ēdat ikdienisķi ķiplokdevu? Uz maizes, labi. Vēl varianti?

RIMATE (2009-11-16 22:18)      Ķiploki,dzērvenes ,medus.
ķiploks,citrons,medus.

Lucy (2009-11-16 22:21)      dzērvenes ,medus,citrons,medus+ vēl saldētās odziņas,vāru morsiņu katru dienu,dzeram piparmētru un zaļo tēju katru vakaru,bet ķiplokus es ciest nevaru,man riebjās tā smaka:(((

Solvita1973 (2009-11-16 22:21)      Vienkārši sagriez nelielos gabaliņos un izdzer kā zāļu kapsulas.:) Tad nav ķiploka specifiskā aromāta.

Pele_chiibaa (2009-11-16 22:21)      granātāboli, burkāni (tajos tie paši fitoncīdi kā ķiplokos, kas nepatīk baciļiem)

pamatā - ja spiež uz svaigumiem, un pēc iespējas mazāk ēd termiski apstrādātu un pusfabrikātus, jo labāk imunitātei

Lucy (2009-11-16 22:25)      Solvita1973 paldies,bet man tiešām nepatīk ķiploku smaka,brrrr a burkānus graužu,tie man garšo un sarīvēti ar majonēzi,var pielikt rozīnes vai riekstus,super garšīgi:))

maijupukite (2009-11-16 22:25)      Es kā Solvita1973 + bik ķēpīgi, bet štelle - milzīga bļoda ķiplokgrauzdiņu...sīkie vico, ka nemaz neliekas :):)

Solvita1973 (2009-11-16 22:30)      Tādas maizītes ir īsta delikatese.:)))) Lai to aromātu vēl vairāk mazinātu, tad no ķiploka var izņemt dīglīti laukā, tad vēl mazāk jutīsies.:)

RIMATE (2009-11-16 22:32)      Var uzdzert pienu vai uzkost ābolu,ķiploka aromāts pazūd.

erika_stikane (2009-11-16 22:47)      Man vecmāmiņa mācīja un es tādaru savā ģimenē;Mazus ķiploka zobiņus attīru no čaulas un zviks Nesakostas noriju,lai neaiķeras kuņģī,bet pa tiešo nonāk zarnutraktā,efekts fantastisks.

selnija_ (2009-11-16 22:47)      Mans variants: dzērveņu sauja katru dienu svaigā veidā, var uzdzert ūdeni, bet ar laiku pierod pie skābuma. Ko neizdarīsi veselības dēļ!

Sharka (2009-11-16 22:59)      Ingvera sakne tiem, kam riebjas ķiploks! Satur gandrīz visu to pašu!

maijupukite (2009-11-16 23:15)      ..un nesmird

Vucis (2009-11-16 23:17)      Arī gribēju pieminēt ingveru. Sarīvē, uzlej kipjatoku + medus + citrons.

okea (2009-11-16 23:17)      Cilvēk-Uzvāri vakariņās, piemēram, zupu-tad iespied kādu daiviņu ķiploka, sāli liec mazāk kā parasti-pieliekot ķiploku dažreiz šķiet, ka ēdiens paliek pa sāļu.
Kotletēs utt. liec klāt ķiploku-cepot kartupeļus-liec ne sīpolus, bet kiplokus klāt-daudziem tā ļoti gardi šķiet:))

kakadu (2009-11-16 23:38)      Man garšo biezpiens ar ķiplokiem un krejumu. tā laba piedeva gan uz maizes, gan pie kartupeļiem. Dzeru daudz zāļu tējas- liepuziedi, pelašķi, raudene, vīgriezes, kumelītes visu kopā - super laba. Un galvenais dzeru astaksantīnu - pagājušo gadu nesaslimu.

Snurka (2009-11-17 00:14)      vitamīnu ķausis - kārums un uzkoda ziemas vakariem - sasmalcina 250 gr mandeles, 250 gr lazdu riekstus, sagriež 3-5 citronus (ar visu mizu!) un to visu sajauc ar 500 gr medus. Sanāk diezgan daudz - var dalīt mazāku porciju.
Labs, veselīgs kārums - ne nu gluži par ķiploku tēmu, bet mūsmājās ziemas vakaros iet uz urrā!

gultaskaraliene (2009-11-17 00:20)      Neaizmirsti par greipfrūtu! Lielisks auglis visādām kaitēm. Greipfrūti ir brīnišķīgi augļi, kas ļauj organismam pārciest vitamīnu trūkumu ziemas periodā. Vidēji liels auglis nodrošina organismu ar nepieciešamo C vitamīna diennakts devu, pasargājot to no saaukstēšanās un infekcijas slimībām. Greipfrūti ir arī bagātīgs pektīna avots, kas sekmē holesterīna līmeņa pazemināšanos asinīs. Greipfrūta augļos ir īpaši daudz C vitamīna, kas ir galvenais imūnsistēmas sabiedrotais, kā arī piedalās bioķīmiskās reakcijās kā biokatalizators. Augļa mīkstumā ir bioflavonoīdi, kas 20 reižu paaugstina C vitamīna efektivitāti un ārstnieciski ļoti efektīvi iedarbojas uz asinsvadiem. Augļos ir arī daudz folijskābes, kas ir B grupas vitamīns Īpašības: nostiprina imūnsistēmu, piemīt spazmolītiskas, fermentatīvas, žultsdzenošas īpašības, veicina urīna izdalīšanos, regulē aknu, žultspūšļa darbību, tauku vielmaiņu, mazina bada sajūtu, veicina svara samazināšanos, šlakvielu un toksīnu izvadīšanu no organisma, samazina cukura līmeni asinīs. Arī onkologi to iesaka lietot, jo samazina iespēju saslimt ar onkoloģiskām kaitēm. Greipfrūts stimulē garīgo aktivitāti un uzlabo pašsajūtu.

ne_pasaranij_prorubj (2009-11-17 00:23)      erika_stikane (2009-11-16 22:47), ja Tu man parādīsi KĀ pārtiku jelkādu dabūt "lai neaiķeras kuņģī,bet pa tiešo nonāk zarnutraktā", es apsolos Tevi ilgi nemocīt, bet nodot medicīniskajiem pētījumiem kā unikālāko Zemes iedzīvotāju! :D

Tēmai receptes vietā - jelkādā veidā termiski apstrādāts, produkts zaudē savu uzturvērtību un kvalitāti. Risinājums ir to lietot svaigu, vislabāk - salātos, protams.

gultaskaraliene (2009-11-17 00:30)      Snurka,ja daudz ēdīsi mandeles un riekstus, ātri iedzīvosies liekajā svarā!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu