Vakcinācija zīdaiņiem

Ko jūs domājat par vacināciju. Pēdējā laikā aizvien biežāk dzirdu, ka vakcinācija nemaz nav tik laba un vitāli nepieciešama kā pirms tam tika ziņots no mediķu puses un, labāk pat esot atturēties no bērnu potēšanas. Kādi viedokļi?

Suri26      Domāju, ka zīdaiņu vecumā laikam obligātās potes tomēr vajag sapotēt. Par pārējām var domāt. 2010-07-20

bitite27      Visas vakcīnas sagrauj zīdaiņa dabīgo imunitāti!To apstiprina daudzi bērnu ārsti,kam bizness nav pirmajā vietā!!
Pat Apīnis pats nevakcinējas pret ērču encefalītu,kaut gan skrien orientēšanās sacensībās.
Un nemēģiniet man iestāstīt,cik vakcīnas labas!! Nupat ziedojām puikam ,kas saslima pēc vakcinācijas un smagi.
2014-12-28

Meistare      Sabiedrības atmiņa ir īsa- ir jau aizmirsies kā izpaužas tādas slimības, kā stinguma krampji, masalas un citas, kuras padomju laikā izsīka, jo visi nejautājot tika vakcinēti. Bija tā teikt- laba vakcinācijas aptvere. Bērnu līdz 3-6 mēnešu vecumam pasargā mātes antivielas, vēlāk tās jārada pašiem, diemžēl dabīgā aktīvā imunitāte rodas pārslimojot slimības. Mākslīgās imunitātes radīšana (vakcinācija) daudzos gadījumos nepasargā no pašas slimības, bet no šo slimību smagajām formām, piemēram, 2012. gadā Latvijā no tuberkulozes meningīta nomira 3 zīdaiņi, visi viņi nebija vakcinēti; vakcinētajiem bērniem, kam nav iedzimta imūndeficīta, tuberkulozes dēļ meningīts nerodas. Protams, dažiem bērniem ir iedzimts imūndeficīts un tieši tādēļ viņi smagi saslimst pēc vakcinācijas, bet tas ir 1 bērns uz 100000, kuri vakcinācijas dēļ izdzīvos līdz 1. klasei.
Internetā pie vakcinācijas komplikācijām bieži ir attēli, kuros parādītas komplikācijas vakcīnām, ko Latvijā un lielākajā daļā pasaules vairs neizmanto, piemēram, ļoti populāri ir attēli, kuros redzamas iekaisuma reakcijas vakcinācijas vietā pēc baku vakcīnas, ko Latvijā neizmanto jau no 60ajiem gadiem.
Vēl atļaušos pieminēt, ka sievietes, kuras šobrīd aktīvi debatē par savu bērnu vakcināciju, pašas ir izdzīvojušas līdz savam vecumam, jo piedzimstot visas kā viena tika vakcinētas. Internetā informāciju var publicēt jebkurš, tādēļ iesaku palasīt vairākus neatkarīgus avotus ar augstāku ticamības koeficientu, kā žurnāls "Zintnieks".
Protams, visiem nav jāvakcinējas pret visu, bet tiem, kuriem rūp viņu bērni to vajadzētu darīt, jo reģions, kurā dzīvojam ir endēmiskais vairākām slimībām, kuras, kā jau iepriekš minēju, vakcinācijas aptveres dēļ esam aizmirsuši, bet tās sāk atkal parādīties populācijā, jo "zaļiem" vecāki nevakcinē savus bērnus, ar ne tik "zaļi"domājošu imunitāti.
2014-12-29

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu