Sieviete un alkoholisms

Situācija ir tāda, ka es dzeru. Nē,nē, nav tā, ka pielejos kā mārks un nākamā dienā nezinu vairs ne rīta, ne vakara.
Bet pa bišķiņam katru vakaru ko nebūt "iemetu". Kādu vīniņu (parasti vai nu puspudeli, vai arī visu pudeli; balto), vai nu aliņu (nekad vairāk par litru neizdzeru), vai nu kādu no tiem jaunajiem indekļiem, ko Cēsu alus brūvē(max 2 bundžiņas). Mājā man nekāda bāra nav. Stāv tik degvīna pudele, ko aiztieku tikai retu reizi, piemēram, no dažādiem stresiem saceļas temperatūra, tad es ierauju graķīti un atkal viss ir labi.

Jautājums ir par to, vai man draud nodzeršanās? Ja draud, tad kāds varētu būt ātrums, ar kuru es tai tuvojos?

Nu ja, vēl jāpiezīmē, ka dzeršana nenotiek visa gada garumā. Dažreiz pat pusgadu uz grādīgajiem varu nepaskatīties.
Bet tad atkal uznāk tāda kā kāre, un es atsāku.

Varbūt kādam ir kas sakāms šaij lietā? Personīgā pieredze vai novērojumi iz citu dzīves?

piparbecinja      skvo, ne velti par francuziem medz smiet, ka vinji lirikaa un prozaa apraksta to, ko butu darijushi, ja butu varejushi:D

inkypinky      Galvenais,ka sāki aizdomāties par to,tad nav tik traki...varbūt pie vainas vientulības sajūta?

ssaulla      pudele pa dienu??????tas nav normāli.......
man ir pudele pa 6iem vakariem un es jau satraucos:D...........

inito4ka      arī esmu alkoholiķe :))))
nemāku pat konkrēti pateikt,cik gadus DZERU,,,bet ir aizdomas,ka vairāk par 10.... a varbūt 20.
pirms 30 gadu jubilejas,pilnībā atteicos no jebkādiem stiprajiem dzērieniem,un ķīmiskos kokteiļus ar nelietoju..
pēdējā laikā nākas atteikties no alus,bailēs par svaru,bet vīns.... mmmm bez tā nevaru.
laikam esmu itāliete zemapziņā :))))
koroče---ārstēsimies kopā!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))

AMGRacer      ja turpinasi taa dzert tad parvertisies pec piles kada tev profila bilde :D

Digital_Bath    1 Sievieshu alkaholisms ir daudz smagaks ka virieshu!!!

andzipa      Ja dzertu 1 glāzi (ne vairāk) labu alkoholu, nekas, būtu ok, bet tai koketiļukos tak ir samazgas. Pārej uz ingvera tēju (ingvera sakne (nedaudz), citrons vai cidonijas un medus)- ir asumiņš un siltumiņš šai aukstumā.

retard    1 Nemotivēta alkohola lietošana, ja jūti, ka nevari bez tā iztikt, ir alkoholisms. Muļķīgi un nodevīgi ir šeit pieminet frančus vai itāļus, kuri ik dienas mērenās devās lieto alkoholu kā papildinājumu ēdienkartei.
Iespēja notestēt savu atkarību no alkohola - nozīmēt sev pārbaudes laiku, piem., uz vienu mēnesi un pārbaudīt, vai šo laiku spēsi izturēt jebkādu iespējamu kārdinājumu lietot stipros dzērienus.
Šejienes pārgudriniekiem varu teikt tā, ka cilvēks var dzīvē tā arī nenodzerties līdz baltajām pelītēm un aknu cirozei, bet ja alkohola lietošana kļūst par neapturamu un nepārvaramu ieradumu, cieš gan privātā dzīve, gan karjera, gan attiecības ar apkārtējiem cilvēkiem, gan dzīves kvalitāte kopumā.
Visbeidzot, jebkuram cilvēkam, kurš uztraucas par savu alkohola patēriņu un spējām sevi kontrolēt (vai kuram tuvie cilvēki nopietni par to atgādina), iesaku pilnīgi nešaubīgi pierakstīties pie kvalificēta ārsta-narkologa vai psihoterapeita un pārrunāt savu problēmu.
P.S. Neuzskatu, ka šī būtu tēma, kur var izvērsties ar cinismu un apjokošanu.

lapsu_aacis    1 peec taa,ko lasu un velkot paraleeles ar laiku,kad pati biju alkaans, saku ar pilniigu atbildiibas sajuutu -tu JAU esi alkoholikje. man ciinja par tiesiibaam dziivot skaidraa, prasiija nezeeliibu pret sevi 2 gadu garumaa un aushvices cieniigu discipliinu. un kopsh tiem taalajiem gadiem, man nav taadas hernjas galvaa kaa kaare, gribaas, atsaaku, neskatos. NEE un PUNKTS! un nekaadi stresi mani nepiespiediis atsaakt, jo es atceros katru dienu,kaadas elles mokas un fizisku darbu no manis prasiija atmeshana tos 2 gadus...

un ,starpcitu, visas taas atsmeeres, legendaaro "es tikai biki""es neko", "es tik alu" "man stress" "mantas man shitas", es zinu no galvas un varu vien teikt, ka tas viss ir fuflagons! zinaam, ir buuts. :)

droberts komentaa, tu atradiisi dazas atbildes http://meeting5.oho.lv/https://iepazisanas.oho.lv/meeting.php?cmd=dienasgr_pub&did=824205&kid=542919#komentari

edora      Man ir draudzene , kas katru vakaru iedzer ... es vēlētos , lai kaut kas viņas dzīvē mainītos tik kardināli , lai alkohols vairs nebūtu svarīgs ...
Bet atbilde uz Tavu jautājumu jau ir Tava jautājuma virsrakstā .

gultaskaraliene    1 Pazīstu vairākus vīriešus, kas ir izšķīrušies ar sievām tikai tapēc, ka viņas bija alkoholiķes.
Atļaušos minēt... Tu noteikti šādā veidā gūsti pozitīvās emocijas, jo viņas Tev pietrūkst reālajā dzīvē. Iesaku ar kautko aizrauties, lai nebūtu brīvais laiks un garlaicība.

JurisK      Alkoholisms ir slimiiba, kad bez alkohola organisms nevar iztikt. Tu tam tuvojies. Bet, ja reti, bet gadaas piedzerties liidz atminjas zudumam, tad jau esi alkoholikje. Ja sevi kontroleesi, nelaapiisi pagjiras ar alkoholu, tad taadaa veidaa kaa meerenaa alkoholikje, citaadi veseliigi dziivojot, sasniegsi siirmu vecumu bez probleemaam un priekshlaiciigas novecoshanas, pat varbuut nedaudz labaaku sirds un asinsvadu staavokli. Speciaalisti gan saka, ka notureeties liimenii ir neiespeejami, bet tas tomeer atkariigs no cilveeka sapraata, ne iekshu darbiibas. Nedzer tos dranjkjus gaazeetos!

SNIEGBALTITE_      Skaidrs, ka tev ir probleemas, turklaat nopietnas... un shitaads daudzums alko katru vakaru- ta air tikai viena no probleemaam.
Saac riikoties, kameer veel daudz maz rubii fishku un smadzenes vismaz kaut cik straadaa, lai ko izdariitu pashas speekiem,

Adamsone      Daudz tu dzer, protams. Pārāk. Tas, ka pusgadu vari nedzert, neko nenozīmē.
Bet citi jau te visu ir pateikuši.

aluxx    1 sen nebiju tā smējies, ja stāsts tiešām ir nopietns, tad atbrauc ciemos, parādīšu Tev dzīvu piemēru no kura pirms daudziem gadiem izšķīros.
gan dozas gan lietošanas režīms sakrīt...sāk pat likties, ka esi mana bijusī...nu jā...un vēl šaubas - vai es drīz nodzeršos ?
Tu jau esi nodzērusies !
Paskaties kādi tev jauni forši paziņas radušies, bet stulbie vecie draugi no tevis sāk novērsties.

tiritomba      SomateriaMollisima, a varbūt vajadzēja vismaz rakstīšanas stilu izmainīt! akurāt pazīstu, kas tā raksta! :DDDD
labi, ja gribi par tēmu, tad nē, nedraud! tie, kam draud "alkogolisms", tie vienā balsī apgalvo, ka viņi alkoholu vispār neleito. vai ja kādreiz (!) sanāk, tad tikai tāpēc, ka tā diena jau no paša rīta viņiem nepatika, un lai pēc cilvēkiem izskatītos, ir jāatslābinās.
kaut gan - uzmanīties der. tā vienkārši situāciju pēc apraksta nevar novērtēt. mēs katrs vārdu jēgu uztveram savādāk - citam notikums ir traģēdija pagasta mērogā, citam - tiaki parasta ikdienas situācija.

slieks    1 Alkoholisms tomēr ir atkarība, tieksme pēc reibuma neatkarīgi no alkohola veida. Tikko šādas pazīmes parādās, jāsāk uztraukties.

kllimmpa      Man tieši tā pat kā tev!!!! Tas nav alkoholisms, bet tomēr vajadzētu laikam piebremzēt:DDDD

violinn      Ja Tu sāki par šo domāt, tas jau liecina, ka kaut kas nav kārtībā. Un viss ko nosauci, patiesībā ir tikai iemesli iedzeršanai, ne attaisnojumi.
Piekrītu Retard.

violinn      tiritomba...:) šeit arī izskan apgalvojumi, ka var izturēt pusgadu. Tik jautājums, kāpēc ir ikdienas lietošana...un domas par to. To, kas nav alkoholiķis, tam tak pofig. Niekosies ar savu šampi vai Martini pusglāzi vienreiz nedēļā vai svētkos. Te jau ieradums dabūt kādu labsajūtu no alko. Man tā sanāk.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu