Kā atmest smēķēšanu?

Esmu no ilglaicīgajiem smēķētājiem vairāk par 30 gadiem. Problēmu ar veselību nav ne kādu, bet ir doma atmest smēķēšanu un tas pat nav saistīts ar cigarešu cenu. Vienkārši, tā vajag. Jautājums domāts tiem, kuri paši ir jau atmetuši. Kā un ar kādām metodēm esat to izdarījuši? Kas ir palīdzējis šajā lietā? Mākslīgos medikamentus (tabletes) neietekt - es tos nelietoju! un vēl, no vairākiem esmu dzirdējusi ka atmetot smēķēšanu strauji ir pieņēmušies svarā. Cik tas atbilst patiesībai no Jūsu pieredzes. Pateicos:)

SOLENA      Atmeti kopš 2008. gada, svars arī klāt sāka nākt pēc pāris mēnešiem, ar cīnos ar to, bet kāpēc atmetu pēc padsmit reizēm, tāpēc ka traucējs vnk traucēja sportot/ mazliet tad sāku ar sportu nodarboties....
Pat tad kad smēķēju, man jau tad arī nepatika cigu dūmi...
Un velk ik pa laikam, varbūt esmu nogrēkojusies ar 4 cigām pa šiem 2 ar pus gadiem, bet atsākt es neatsāku...
Ar to es vēlos teikt, ka ja ir gribasspēks, tad arī spēsi to izdarīt, un pat bez motivācijas, ja gribi, vēlies, tad izdosies, citādi nekas nesanāks, jo katram ir savs raksturs...:)

inito4ka    1 var,kā ar nazi var un uzreiz!!!!!
man dzīvs piemērs -mana māte.... nozelēja 47 gadus un bļāva,ka nekad neatmetīšot,jo negribot. Bet mēs ar brāli,pat ciemos nevarējām ieiet,jo viss smirdēja.... Pat draudi,ka viņa neredzēs mazdēlu,nelīdzēja... un TAD,šogad 1.05 uz viņas dzimeni,brālis viņai uzdāvināja vizīti pie tantes,toļi kodē toļi lāzerē,bet no vizītes nav nopīpējusi nevienu cigareti vairs!!!! Ja interesē,raksti privāti--iedošu koordinātes.

SoulToil      Ja mums leetaak pacinja maksaatu ap triis lashiem un nezheeliigi tiktu apkaroti kontrabandisti - kaadus paariiti lielaas shishkas, kas ir atbildiigi par to ka fuurees naak iekshaa te un robezhsargos viss ir sarunaats, un kaaadus paardesmit lielakos individuaalos pashadarbniekus kas ved iekshaa vienaa reizee pa desmitiem shtuku ciigaam - jo tiem Doma laukumaa izpildiitu publiski navees sodu pakarot - tad domaaju tas buutu visefektiivaakais un efektiigaakais liidzekli kaa ljoti lielam baram atmest smeekjeeshanu un visaadas graamatas nu visas citas metodes vareetu miriigi klusinjama malaa atpuusties ! :)
Bet nu - es jau te paaraak safantazeejos laikam un aizgaaju galiigi pa nereaaliem celjiem ...

Latis      nikotīns, ko dabon smēķējot, par 7% pastiprina vielmaiņu. Kad (un ja) atmetīsi, drusku mazāk vajadzētu ēst vai vairāk kustēt, tad svaram nevajadzētu augt.

Zelta_rokas      man daktere iedeva ar elektriibu pa ausiim (taads speciaals aparats) un pipeshanu ka ar roku nonjema. Samaksaju kadus 40 vai 50 ls (isti neatceros. Kopa ar lekciju tas aiznjema kadas 15 min (14,5 min lekcija). smekesana automatiski aizstajas ar eshanu. Lidz ar to ari svars biku pienaca klat, bet man tas tikai par labu naca. pagajis ir gads un 2 men. Intereses pec pameginaju uzpipet, bet sapratu ka tas vairs nav kaifs .)) Ja ir interese, varu pameklet tel numuru tai dakterei.

welcome_7      Iemīlies..Un tad, kad mīļotā sieviete tev pateiks, ka viņai netīk tava elpa utt..,tad atmetīsi..Mans mīļotais atmeta..tai pat dienā.

dudiks      ar elektriibu pa nagiem var arii leetaak dabuut! :D

art_deco  1   Ja kādam vajag, tad šī ir saite, caur kuru downloadēt A.Karra "Kā viegli atmest smēķēšanu"
http://www.mediafire.com/?z53ilygz1bw

cobix      man Maate atmeta ar 3 seansiem,zem hipnozes.seans 20.ls Ps. domaaju ka vinja nemuzam neatmetiis.... tjipa, shis sagrozija smadzenju puslodes! Taa kas pazina nikotiinu,tai vars nav teikshanas,vietaa ir briiva nesamaitaata.:) Nu taa nu man teica.Ja kas varu iedot taa arsta num. vinsh aarstee pret alkoholu ar dzen.

ligucitis3  1   Es arī smēķēju apmēram 30 gadus. Man palīdzēja Alena Karra grāmata. Nu jau otrais gads kā turos. Svars gan nāk krietni klāt.

GoodCompany  1   Vienkārši nesmēķēt. Es tā atmetu 10 gadus atpakaļ. Vienā dienā, stundā un sekundē. Bez iemesla.

piparbecinja      2x saku pipet un 2x atmetu.

Znachit taa - kartibu neatceros, jo tas bija sen, bet megjini, ka pasahi ertak.

1) pakapeniski samazinaju ciigu stiprumu
2) pakapeniski samazinaju ciigu skaitu.

Kad biju jau gandriz atmetusi ( pipeju tikai pa dzershanaam) reiz biju aizmirsusi cigas maajaas, vechi uzcienaja ar savam stiprajam - paarpiipeejos, zametaas slikta duusha un riebums pret ciigaam uz vairakiem gadiem.
Joprojam nefiifeeju:)

Nebij tik traki. Protmas, bij zinama abstinence, bet tas bija izturami.

piparbecinja      Svaraa pienjeemos, bet tas varetu but saistits ari ar vienu citu apstaakli....

fifidrilla      Nupat jau pusgadu kā nesmēķēju. Urrā! Bet, jā svarā pieņēmos strauji, dažos mēnešos + 20 kg, un pēc tam neiet nost. Pirmajos mēnešos ir maniakāla rīšana, pilnīgi nekontrolējama, riju pa vairākiem konfekšu kg dienā, pēc 3 mēnešiem pārgāja, tagad ēdu kā agrāk - maz.
Lūk, tomēr ja nesanāk ar gribasspēku, tabletes ir labu labās. :)))))))

sentire  1   Smēķēšanu atmest iesaka 14 datumā un ceturtdienā.Šogad tāda ir tikai viena diena 14. oktobris.Ja patiešām gribās atmest-vajag mēģināt.

znxjbm1  1   Gribasspēks ir "grūtā" metode, ja tā vēlies tad tā dari, tikai Tu būsi vienmēr smēķētājs, kurš nesmēķē, tāpat kā alkoholiķis..

Vēl eksistē Alana Karra grāmata, kura principā baksta mūsu zemapziņu, lai izmainītu uztveri par smēķēšanu kā tādu, mīnuss tāds, ka tas sevī ir jāiebaksta pašam un tas jādara apņēmīgi, rezultāti ir lieliski, bet kā minēju, ja pats to apziņu nebūsi sevī "ielicis", grāmata tikai palīdz, viegli ir atkrist atpakaļ.

Pēdejais laikam ir hipnoze, iepriekšminētās grāmatas autors tā atmeta. Milzīgs pluss ir tāds, ka to "ielikt" zemapziņā ir 100x vieglāk un ātrāk, jo hipnotiskais stāvoklis tieši to padara sasniedzamu.
Mīnusi, neesmu pētījis, bet varētu būt cena, tāpat arī hipnotists būtu vajadzīgs labs, protams vari eksperimentēt pats, bet ne velti hipnoze tiek saukta par mākslu, nav tik viegli.
2014-02-14

znxjbm1      Un par svaru. Jā, vielmaiņa palēninās, jo nikotīns to vairs nedzen uz priekšu. Nav tik traki, ēst arī gribas retāk. Protams, ieradumi ir stipri, tapēc, paseko līdzi un atrodi savu jauno ēšanas ritmu. 2014-02-14

I458      bija mēģināts atmest n-tās reizes. nekādas grāmatiņas, ne plāksteri neko nedeva. iepirku aptiekā divus iepakojumus tabex (bulgāru tabletes no jūras aļģēm). pēc nedēļas vairs nevienu cīgu, un vēl kādu mēnesi ar otro iepakojumu, kad gribējās uzvilkt. pēc mēneša sirdsapziņa vairs neļāva atsākt (ja jau tik ilgi noturējies, turpini). pēc diviem vispār bija prieks ka var ieelpot gaisu ar pilnu jaudu.
svars palēcās ap +10 kg. tos kg nost dabūju lēnām mainot uzturu. nu jau gadus piecus brīvi bez tabakas. jāpiebilst ka pat pēc kāda mēriņa ieņemšanas vai stāvot blakus smēķētājam, pašam nav vēlmes uzsākt.
2021-11-19 11:58

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu