Kā atmest smēķēšanu?

Esmu no ilglaicīgajiem smēķētājiem vairāk par 30 gadiem. Problēmu ar veselību nav ne kādu, bet ir doma atmest smēķēšanu un tas pat nav saistīts ar cigarešu cenu. Vienkārši, tā vajag. Jautājums domāts tiem, kuri paši ir jau atmetuši. Kā un ar kādām metodēm esat to izdarījuši? Kas ir palīdzējis šajā lietā? Mākslīgos medikamentus (tabletes) neietekt - es tos nelietoju! un vēl, no vairākiem esmu dzirdējusi ka atmetot smēķēšanu strauji ir pieņēmušies svarā. Cik tas atbilst patiesībai no Jūsu pieredzes. Pateicos:)

manis_nav__  1   man vectēvs/nu jau nomira/ ,kuram bija 75 gadi,atmeta smēķēšanu,vienā dienā,vot tas ir gribasspēks,visu mūžu nopīpējot,un ne jau kaut kādus light cigas,a riktīgas,acis ēda nost,jā blakus sēdējām!

expert      Neizklausās, ka Tev ir baigā motivācija to darīt.. To vajadzētu aizstāt ar kādu citu aktīvu darbību un apzināti (ar piepūli) veidot citus pieradumus.. Ja šis cits pieradums būs rīt kūkas, tad jau pieņemsies svarā, ja sāksi nodarboties ar sportu, tad nokritīsies (tas gan atkarīgs no treniņu programmas).

Soulhunter  1   Izlasi grāmatu vienā rāvienā, man palīdzēja!
Un par pieņemšanos svara, tās visas ir muļķības, nevajag smēķēšanu aizvietot ar rīšanu.

Jo9      grāmatu izlasīju, bet nepalīdzēja. lasīju gan tikai elektronisko krievu versiju - varbūt tāpēc neiedarbojās :DDD. nezinu, vai elektroniski ir latviešu valodā. bet dažiem kolēģiem ir tā grāmata palīdzējusi un ir atmetuši, tā ka tu ar vari pamēģināt...

lykke      centies būt primitīvs un ietiepīgs. vot nesmēķēju un viss. tikko rokas stiepjas pēc cigas - stingri NĒ.

pēc pēdējās cigaretes izsmēķēšanas paiet divas dienas un smēķēt gribas kā vellam - jāiztur

tad pēc divām nedēļām gribas smēķēt tā ka ne izturēt - jāiztur

tad pēc diviem mēnešiem - izturi un viss būs ok

protams vienkārši nesmēķēt ir viena lieta. es vēl visai pasaulei esmu izbazūnējis ka nesmēķēju un ka tā ir bez maz vai principa un goda lieta

lielu prieku sagādā fakts, ka tikai stiprākie var atmest smēķēšanu un līdz ar to eksistē bailes būt atzītam vājam

plus vēl noraidoša attieksme pret smēķēšanu - ciest nevaru ka manā klātbūtnē smēķē. ja esmu smēķētāja teritorijā - No Problem taču enīvei cenšos aizlasīties prom. ja smēķētājs ir manā teritorijā - silti iesaku pat nedomāt smēķēt manā tuvumā

nu tā kaut kā. veiksmi

ps - tas par to svaru un vēl viskautko - manuprāt fufelis. ja tu nesmēķē - tātad esi kustīgs un līdz ar to vairāk dragā pa pasauli - cik garš tik plats - kalorijas sadeg tā ka maziņās - ričuks, roļiki, slidas, ... viss, kas ir forši

lykke      post sriptum - ja runājam par stāžu - smēķēt sāku 9.klasē - toreiz visiem kārtīgiem džekiem tā bija goda, stila un īsta krutuma lieta. smēķēju astoņus gadus, tātad var parēķināt - devītajā klasē man bija gadi piecpadsmit + astoņi ir 23. tagad ir 40 un tātad nesmēķēju jau gadus septiņpadsmit. un nevelk ne tikai fiziski bet arī esmu no tā attālinājies arī ar prātu (paldies dievam). atsākt negribu (tfu tfu tfu)

Couture_101  1   personīgā pieredze tāda, ka pirmie 10 gadi tie gūtākie, bet pēc tam patiešām vairs nav nekāda vēlēšanās... pēc pirmajiem 2 gadiem vēl kompānijās kur citi smēķē bija ļoti liela vēlēšanas uzsmēķēt, ko ari darīju, lai sev apliecinātu, ka man tas vairs nepatīk ;)) bet motivācija tiešām bija dzelžaina ... ! un tas bija to vērts ;) novēlu arī tev atrast savu motivāciju un tad būs 100 reizes vieglāk atmest !!! Lai veicas piepildīt labos nodomus :)

saltais      Viss ir galvā, nekādi kodi un plāksteri, ripas nelīdzēs. Ja patiesi vēlēsies, tad atmetīsi vienā mirklī. Galvenais neuzturēties kompaņijās,kur smēķē, jo tad gribasspēks var pietrūkt....

edora      Es atmetu un kādu laiku nepīpēju , tas nav pārāk grūti ... :) Bet tad sāku pieņemties svarā , tad vēl stress par tuvinieka nāvi , tagad pa kādai uzpīpēju , bet nedaudz , īsti vairs tā arī nepatīk , domāju atmest , bet ļoti palēnām .

av2      izsvied tos meeslus pa logu , un viss. Ja nav motivaacijas dariit, aizej pie aarsta lai uztaisa kaartiigu 3D elpossanas cellu un plaussu fotograafijas tev. Uzreiz radiisies motivaacija......Veel vari aizccaapot liidz mediciinas muzejam arii.

ziemelis      Pat ārsti atzīst, ka pīpēšana ietekmē vielu maiņu un gremošanas sistēmu. Ja ar to ir problēmas, pīpēšana jāatmet pakāpeniski stingri sekojot ēšanas paradumiem, taču daudz vieglāk ir atmest pīpēšanu uzreiz, nelietojot nekādus nikotīna aizstājējus! Grūti būs nevis mēnešiem ilgi (ja vien patiesi esi nolēmusi atmest, kaut ar domu, teiksim nepīpēt 1/2 gadu), bet precīzi 5 dienas! Ir pārbaudīts!:)

nena1971  1   Es ari tagad metu nost,izlasīju A.Karra grāmatu.Jau iet otrais mēnesis kopš neesmu smēķējusi,bet melotu ,ja teiktu,ka negribu.

saulete      Nesen Rīgā atklāja jaunu salonu ārste no Vācijas ,jauna metode pret smēķēšanu un svara samazināšanu -akupunktūra.Precīzi nezinu koordinātes,rakstiet privāti uzzināšu.Darbiniece stāstīja,ka klientu atsauksmes ir ļoti pozitīvas.

ziemelis      Ja esi nolēmusi nepīpēt, tad nekādas kompānijas, citu pīpēšana, kādi ekstremāli apstākļi, to ietekmēt nedrīkst! Tas būs kā alkoholiķim iedzert 1. glāzi! Pret citu pīpēšanu izturos ar sapratni un iecietību, var priecāties par sevi, ka to vairs nedari.

selnija_      Es atmetu radikāli vienā dienā, vienā reizē, bez sagatavošanās. Bija tas pirms 2.5 gadiem, turos joprojām, vairs arī nevelk, priecājos, ka varu atturēties, pat iedzerot nevajag cigaretes. Jā, svars palielinājās, apetīte laba,,vakaros pie datora sēžot visu laiku gribas kaut ko uzgrauzt un saldumi man garšojuši vienmēr. Pieauga apmēram 4 vai 5 kg. Bet labāk esmu tāda, tomēr nesmēķējoša. Mani motivēja cenas, tikai tad veselība. Vispār smagi bij,ļoti smagi. To var saprast tikai tie, kuri paši ar to saskārušies, tomēr tā ir narkotiska atkarība.

zuziite555      Iepazinos ar nesmēķējošu vīrieti. Diezgan nepatīkami nesmēķējošam ar smēķējošu bučoties, nācās atmest:D Un vēl...Pārāk interesanti bija kopā, nebija laika dūmui uzvilkt:D

hren_vam      uzreist ņemt un atņemt pīpēt ir kaitīgi veselībai, cik tas neizklausās dīvaini. Tādas atmešanas gadījumā vajag organizmam paildus slodzi - piem. skriešana... utt

SievieteMelnaa      30 gadi nosmekjeeti un pietiek naivitaates apgalvot publiski "probleemu ar veseliibu nav nekaadu"? Neizklausaas, ka esi nobriedusi atmeshanai. Motivaacjai ir jaabuut un ir jaasaprot, ka tas ir drankjis, kas indee Tavu organismu. Kameer neesi sapratusi, tikmeer visi meegjinajumi buus velti. Iemaacies miileet sevi. Es atmetu peec 17 gadiem un tas ir gruuti, vismaz tiem, kas tieshaam ir kaisliigi smeekjeetaaji. Katru dienu ciinja ar sevi, vismaz paaris meeneshu garumaa, citam ilgaak. Nometu pakaapeniski, samazinot devu, tas ilga aptuveni pusgadu. Liidz jutu, ka varu nesmeekjeet pavisam. Uzradaas lieki 4-5 kg. Saaku skriet, ko daru joprojaam. Tas paliidz neatsaakt un liekais svars pazuda, kaa nebijis. bet par veseliibu - kad buus atmetusi, tad sajutiisi, cik biji nevesela, kad smeekjeeji.

p_p      Atmetu pirms 5 gadies un "kā ar nazi", pakāpeniskai atmešanai man pietrūkst rakstura. Pusgada laikā +15kg (joprojām cīnos), nemainot ēšanas režīmu, saldumi negaršo vispār.
Man izšķirošā bija motivācija, no sērijas, ja es atmetīšu pīpēšanu, tad... (tai brīdī manam bērnam bija problēmas) - strādā līdz šai baltai dienai

ko_nu_vairs      Ja ir gribasspēks,tad nesaprotu kur problēma?Izskatās ka tomēr gribasspēkā,jo nepieciešamības pīpēt taču nav?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu