Drausmīgi iekaisis kakls ...

... man tas laikam ir no dzimšanas. It kā šīssezonas gripu (kuru man te atnesa 1 klients sestdien) pārslimoju pusotrā - divās dienās (neticami) bet ir palicis vienkārši iekaisis kakls. Saprotu, ka tagad jādabū tas nost bet nevaru iedomāties kā. Viss rīklē šķiet sauss un sāpīgs. Balss kā METALICA solistam. Dzerot tējas viss atnāk vaļā bet tad atkal aiziet ciet.

Lūdzu ja kāds tiešām ir ar medicīnisko izglītību un normāls cilvēks - tikai tad iekomentēt.

Jau iepriekš saku: Paldies!

blaumane      septolette sūkājamās tabletes ļoti ātri palīdz- pārbaudīts:)

rita_rasa      ...vienkāršākais paņemiens - sāls ūdens ar jodu - paskalo vairākas reizes un rezultāts neizpaliks....onkuļa recepte( zvejnieks uz zvejas kuģa)

Bibine      200 gr kazas piens (tikai ne no Stokman poļu vai franču variants) + naža gals īstie cūku tauki uzsildīt līdz 43 gr, lai tauki izkūst, samaisa un maziem malkiem tādu siltu arī dzer iekšā.
Otrs varinats 200 gr kazas piens, 1 ēdamkarote melnais balzāms, 1 tējkarote medus, visu to lēnām maisot uzsilda līdz 40 grādiem un tad maziem malkiem dzer iekšā.
Bērnībā vecaistēvs pamatīgi iekaisušu kaklu ārstēja ar toreizējām veļasziepēm. Paņēma tās iemeta siltā ūdeni, lai tās izmirkst - tad tās izsmērēja uz lina audumu un tad aptina ap kaklu.... es tik nezinu, vai šajos laikos veļas ziepju sastāvs ir tāds pats, kā toreizējos padomijas laikos (bet šī viņa kakla ārstēšanas metode bija gana populāra toreizējā kara laikā).

JurisK      Es jau nu gan ieteiktu paraadiities aarstam, iipashi, ja arii temperatuura ir ap 37, tas ir diezgan biistams staavoklis peec gripas.

arnisb      skalot ar sodas ūdeni, tējkarote ar kaudzi un glāzi silta ūdens, lēti labi jaudīgi!

kissa38    1 Pusotrā - divās dienās gripu izslimot nav iespējams.../ir medicīniskā izglītība/.

velossniegt      Sūkājamās tabletes Faringosept( iekaisušiem kakliem un mutes dobumam. Siltā ūdens glāzē izšķīdināt 1 ēdamkaroti sāls un skalot, atkārtot ik pēc stundas.
Dzert daudz šķidruma ( Tējas + citrons) . ēd ķiplokus.

nenopietninopietna2      Runāt vajag pēc iespējas mazāk, lai nemocītu balss saites. Mans ieteikums - aizej pie ārsta. lai izraksta fizioterapiju! Izkvarcos Tavu kaklu un būs labi!

none      Bekka (2011-02-23 12:14) personīgā pieredze
interesants viedoklis par skalošanas nelietderību-es par. Rīkles kairinājuma samazināšanas nolūkos var skalot ar aveņu lapu uzlējumu (1 ē.k.+glāze verdoša ūd-skalo, protams, kad atdziest līdz istabas t)
Par Bioparox-piekrītu Bekai, tas vispār ir fungicīds, pat ne antibakteriāls, lieto smagākos, ilgstošākos gadījumos.Par to, ka nav jānodarbojas ar ugunsrīšanu, arī piekrītu.
Simptomiem pilnīgi jāizzūd 2 ned laikā. Jāpievērš uzmanība, vai nepievienojas kādas s. ausī, smaguma, spiediena sajūta galvā utml lietas. Jāvalkā cepure-nopietni.

bacter      Ir tāds produkts Laifpac Junior to sūkāt, lai izkūst mutē, der pat ja pārpūletas balss saites.

none    1 Visticamāk, tev bija (ir) cits, ne gripas vīruss, visas augšējo elpceļu vīrusu infekcijas tautas valodā godā par gripu D:)Vīrusu infekciju gadījumā ir kasoša sajūta rīklē, burtiski tek deguns. (Bakteriāli iekaisumi noris ar izteiktākām sāpēm, ne vnk "kasīšanos", kā arī izdalījumi vairs nav tekoši (nesākšu aprakstīt konsistenci un krāsu).
Vīrusu infekcijas gadījumā universāla lieta ir daudz silt šķidrumu (tavā-kakla sāpju-gadījumā -silts piens ar medu ir labs). C vitamīns, protams. Novājinātiem cilvēkiem-imunitāti stimulējošas tab/kaps/pil, populāri ir arī Echinacea preparāti.

Tjerrie      ljoti labi saprotu kaapeec aiz izmisuma pie pieredzes apmainjas jaakjeras .. nesen pirmo reiz kopsh dziljas beerniibas pamatiigu apslimu un no taa pasha solista balss un smeekeetaaja klepus tiku valjaa tikai peec 3 ned. ... pats peedeejais ko lietoju bija jau mineetaas homeovox mazas baltaas tabletiites - varbuut taas tieshi ar paliidzeeja .. apmekleet aarstu ... shoreiz tos labaak nepiemineeshu /peec 5 dienu temp. ap 39 aarsts pat uz asins analiizeem nebija aizsuutiijis ../

Naktsbrauceejs      Lai gan man šāda situācija nav bijusi sen(tik tālu nekad nenonāk)bet kā tikt ar to galā ļoti ātri zinu.No sausuma kaklā var atbrīvoties tikai dzerot ūdeni,vēlams siltu un tukšā dūšā,ne vēlāk kā 30 min pirms ēšanas.Dienas laikā kā min 1,5 ltr.Lai apkarotu iekaisumu lietoju skudru koku mizu 4x2 kaps.(labākais no dabīgiem antibiotiķiem),kā antioksidantu-Microhydrin 4x1kaps.un par cik tiek lietotas antibiotikas,uz nakti 2kaps Mega acidofilus (lai atjaunotu zarnās mikrofloru-obligāti).Pie šāda algoritma jebkuras vīrusu infekcijas vai saaukstēšanās simptomi pazūd max. 24h laikā. Pieļauju ka,ja slimība ielaista,tad tas varētu prasīt divas dienas (atkarīgs arī no tā kā cilvēkam strādā imūnsistēma). Visi absolūti dabīgi produkti,ķīmijas nekādas un rezultāts maximāls.

Studentsrg      Tā noteikti nebija gripa ja tik ātri atveseļojies. Visticamāk, ka faringīts. Pirms sāc pirkt visu pēc kārtas, kas aptiekā pārdodas, iesaku izmēģināt kādu homeopātisko līdzekli. Uzsildi pienu, tam klāt pievieno vismaz 1 tējkaroti vārāmās sodas-tas noņems to sausuma sajūtu, un ja iekaisums ir arī bronhos, tad veicinās atkrēpošanu. Ņemot vērā, ka šobrīd vīrusu un baktēriju gaisā ir nenormāli daudz, un Tavs kakls ir iekaisis, tad kaut viens mikroorganisms tur nokļūstot jūtas kā paradīzē. Tapēc klāt šim negaršīgajam dzērienam pievieno kādu saspiestu ķiplokgalviņu.

senga      JA sāpes kaklā....sukājamas tablt--neoangīns,septolete.u,c......aerosols ar klinģerīšu un smilkšērkšķu elļu...ja strutaini aplikumi-antibiotikas...

senga      Ir tāds aerosols kaklam,faringosprey,oranžš,eļļains,satur smilkšērķšķu un klinģerītes ekstraktu.Protams arī kakls japarāda LOR dakterimJa iekaisušas balss saites,tad ir tām speciālas eļļiņas ar ko LOR ieeļļo. 2012-04-21

fernfahrer      karsts alus.. 2012-09-02

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu