Atkarība no kofeīna

Vai varbūt kāds mediķis var ieteikt, kā lai tieku vaļā no kofeīna atkarības. Agrā jaunībā sāku dzert kafiju milzu kvantumos, jo bija pazemināts asinsspiediens un arī parasti jūtos ļoti depresīvi bez šī dzēriena. Bet nupat ir tā, ka kafija pat vairs neuzmundrina, drīzāk otrādi. Ko lai daru?

Musica      Un, jā... Atmest var palīdzēt tikai un vienīgi... atmešana. :)

urbisxxl      Neuzmundrina,druzak otradi?Tad jau sac baudit dabisku mieru,nevis maksligo mundrumu.;)Ja ta turpinasies,busi,paraleli visam,atklajis sev labu miegazali...;)

Vishnu      sac lietot alkoholu un saldumus, kautko skebinosu tajos brizos, kad gribas kafiju. kadu laiku. pec tam pec parejas perioda no saldumiem un alkohola vienkarsi atsakies.

laurupuucis      Ja gribi atmest- atmet uzreiz un viss. Es pirms gadiem desmit atmetu smēķēšanu uzreiz vienā vakarā un vairāk neesmu lietojis. Viss ir tikai Tavā galvā, domāšanā.

cilveex      Ja kas, autors jautājumā norādīja, ka vēlas dzirdēt mediķu viedokļus.

Kopš guļu dienā un darbojos naktī, kafiju lietoju stipri daudz, drīz kaut ko līdzīgu man arī vajadzēs jautāt.

Eneile      Ja gribas kafijas garšu, var nopirkt bezkofeīna kafiju, man teiksim reizēm uz vakarpusi dikti gribas kapiju, tad ņemu to.
Mundrumam, savukārt, man ļoti patīk ingvera tēja (ar karstu ūdeni aplieti sagriezti ingvera gabaliņi) ar citronu un medu. Manai gaumei, gan uzmundrinoša, gan garšīga.

Hiroshima      Nu pēc trīs dienu lomkām, ko neremdē nekādi pretsāpju medikamenti, es jūtos dikti labi un kafijas dzeršana ir atmesta līdz brīdim, kad atkal apnīk standarta dzeramie - ūdens, tēja, sula :) Jāpaciešas, ja grib, tad visu var. Zaļā tēja - reti pretīgs dzeramais - tad jau labāk litru bezgaršīgas kafijas izdzert.

senga      Stipru zaļo vai melno tēju..

piparbecinja      ātri diez vai tas būs. Mēgini ar gribasspēku.

bezdeliiga      uliss15 (2011-10-02 15:41) jautājuma autora komentārs
Bet es jau eju pie mediķiem!!! Šīs sadaļas nosaukums ir "veselība, medicīna"!
Jeb daudzi no jums te mēdzat izteikties par visu, neatkarīgi no saprašanas un izglītības?!
Nu, tad tā jau ir verbālā caureja, kas parasti piemīt 6-gadīgiem bērniem...
--------------
vispār šī sadaļa saucas pieredzes apmaiņa nevis speciālistu konsultācijas.
un, ja cilvēki dalās ar savu pieredzi, kā ir tikuši galā ar kādu no atkarībām, iesaku ieklausīties nevis izgrūzt savu žutli.

Lucy      Atkarība no kofeīna foto Tā ir stulbs ieradums nevis atkarība.
Es paskatos,ka manos laukos ļackā to šķīstošo kafiju,man šķebina pat dūšu.
Man patīk un garšo laba kafija un to dzeru tikai no rītiem un stipru.2ivas mazas porcelāna krūzītes.Pa dienu reti gan to lietoju,tēja ir kudi labāka.

berils21      Es ilgus gdus dzēru kafiju n-tās tasītes dienā. Tā vairs neuzmundrināja, jo organisms jau bija pieradis pie kofeīna pātagas un uz to nereaģēja. Gada sākumā nolēmu sākt jaunu dzīvi un pārgāju uz divām kafijas tasītēm dienā. Vienu no rīta bet otru pēcpusdienā. Kādas trīs dienas jutos miegaināks, bet pēc tam pašsajūta uzlabojās. Šeit sevi tikai jānoskaņo un tad panākumi garantēti. Asinspiediena paaugstināšanai ir speciāli medicīniskie preperāti.

mieru_tikai_mieru      1. kafija asinspiedienu tikpat kā nemaz neietekmē, it īpaši, ja to dzer bieži un regulāri. Ja vajag pacelt spiedienu, dzer sarkanu vīnu, vai uzēd šokolādi. Lai gan vislābākās ir fiziskās aktivitātes.
2. ja kafiju dzer, lai no rīta pamostos vai vakarā tik ātri neaizmigtu, aizstāj to ar tonizējošu tēju. Man arī zaļā negaršo, tāpēc atradu, ka vēl labāk der parastā piparmētra.
3. ja kafiju dzer darba vietā, tīri aiz ieraduma, jo kafijas automāts atrodas "pa rokai , ja kaut kā jāaizpilda brīvais laiks, kamēr pārējie iet uzsmēķēt, tad gan ir jāpacenšas vairāk. Iesaku tradisionālo gājienu līdz kafijas aparātam noiet, bet krūzītē ieliet kaut ko citu - tēju, ūdeni vai siltu pienu.
Patiesībā visbūtiskākais ir tas - cik ļoti Tevi tā kafija traucē. Ja nekādu veselības problēmu nav, ja naktīs guli normāli, tad - kāpēc vajadzētu atmest? :) 2-3 tasītes baudas dienā katrs cilvēks var atļauties :)

karbonaade      mieru_, nav tiesa, ka kafija neietekmē spiedienu. Ietekmē, un kā vēl, un tā ir personīga pieredze. Mana dienas deva ir 1-2 darvas krūzes, un vairāk nevajag (un nedrīkst, jo tad atkal acis no pieres sprāgst laukā un rokas trīc), ja nu kādu vieglu un saldu latte vakarā, ja ļoti gribas panašķoties vai tāls ceļš pie stūres. Varbūt atkarība, bet tas man palidz no rīta pamosties un dabūt vismaz kaut kādu mundrumu. Tad jautājums, kāpēc man būtu jāindē sevi ar tabletēm, ja varu to izdarīt ar kafiju, kas pie tam ir baudījums, rituāls utt?

ziemelis      Ja patīk, dzer uz nebēdu! Kafija jau sen kā ir reabilitēta! Nesaprotu, nez kādu efektu gaidi!

Marija_Anna      ja atrod labu zaļo tēju ( vadoties pēc personīgās garšas īpatnībām), pareizi sagatavo , dzer izgaršojot un atpūtinot domas ( ne kā strebjamās - skrienamās kafijplastmaskrūzītes) - ideāla alternatīva kafijai . Man kafija paliek īpašiem gadījumiem . Zaļā tēja bez cukura jau vairāku gadu garumā . Ceru , ka rezultāts ir ` na `ļico ` )

mieru_tikai_mieru      karbonāde, kafija neietekmē pazeminātu spiedienu. Ja ir augsts, tad nemāku teikt, nav tādas pieredzes.

Mel_lene_back      Trīs nedēļu laikā var atradināties. Pirmās divas ap pusdienlaiku migsies ciet, pēc tam pieradīsi. Galvenais izturēt. Savulaik to izdarīju, bet organisms pats pateica, ka negrib vairs kafiju. Tagad atkal lietoju un diezgan daudz, bet tas vairs netraucē. 2012-05-02

53n50      Ir milzīga atšķirība starp " gribu atmest" un "negribu dzert"...
Atmest var katru dienu, līdz mūža galam..
Taču, ja negribi dzert, tad viss ir vienkārši- nedzer!
Strādā, pārbaudīju pats un draugi.
2020-05-24 00:12

Sienazutrenkataja      Cenšos dzert tās ieteiktās 3 kaf.krūzes ..dienā..vīriešiem jādzer 5 bez cukura.
Pētījumos atzīts, ka uzlabo vielmaiņu, cīnās pret brīv.radikāļiem
,pagarina dzīvildzi, sargā no vēža.
vīriešus-arī no prostatīta.
2020-06-25 11:27

uzplanaledus      Tad, kad gribas dzert kafiju, vajag iet aukstā dušā, uzmundrinās ļoti. 2020-06-25 14:37

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu