Aizdegunes mandeles

aizvedu savu 3 gadus veco dēliņu pie LORa uz profilaktisko pārbaudi, kas man pateica , ka lai bērnam labāk attīstītos valoda un viņš spētu brīvāk elpot caur degunu, nevis tikai caur muti - viņam esot jāizoperē aizdegunes mandeles. Vēl joprojām par šo diagnozi esmu šokā un nestādos priekšā kā šī operācija notiek (turklāt vēl bērnam). Nevienam ģimenes loceklim nekādas operācijas nav bijušas un te, pēkšņi bērnam vajag . . .
Padalieties, ja kādam ir bijusi pieredze ar šādām operācijām. Esmu neziņā.

typhoo      Visa beerniiba pagaajs slimojot ar visaadaam angiinaam un sauksteeshanos. Mandeles izopereeja veelu kaadaa 4 klasee. Kopsh taa laika probleemas ar veseliibu nav bijushas.
Manaa gadiijumaa to vajadzeeja dariit pat agraak.
Pienjemu, ka lai vai kaa, bet aarsti vairaak vai mazaak zin ko ieteikt dariit.

SweetPoison    1 ārsts laikam cirkā savu diplomu dabūjis... tak visi zin, ka mandeles ir tās, kas aiztur visas infekcijas... wtf.. operē ārā tikai tad ja ir nu baiiiigi hroniski iekaisumi. Kas tā par ņūbu diagnozi? -.-

riks      iekaist? padzirdi ar asinszāles tēju - manam meitukam arī gribēja griezt, tak atstājās.

Anita52      Man gan mandeles gan adenoidus izgrieza 15 g vecumā.Nu tas tik bija murgs!!!Briesmīga asiņošana,samaņas zudums...Labāk lai vēderu graiza,bet pie rīkles lai neķeras...Es ieteiktu vēl pārkonsultēties un parakstīties uz to tikai galējas nepieciešamības gadījumā,bet nevis pēc pirmā ieteikuma

Eheeeeei    1 man Bērnu klīniskajā slimnīcā pie atkārtotas ģimenes ārsta diagnozes, ka jāoperē mandeles, teica- ja viņas ir organismā dotas un paredzētas, tad labāk neoperēt, kamēr tiešām nav galējas nepieciešamības... tagad regulāri sportojam, ejam pirtī un nekādu problēmu ar visām mandelēm. Tā ka- varbūt aizved pie vēl kāda ārsta ;)

MisPantera      Mīļie komentetāji- ir atšķirība starp aizdegunes mandeli un mandelem,kuras ir kaklā. Aizdegunes mandeles bērniem līdz 12 gadiem izzudīs pašas, bet līdz tam,ja ir problēmas.Man izgrieza padomju laikā, bērnam tagad- nekādu problēmu,iesnu praktiski nav.

krumins      Nebojaajiet sev nervus nebrauciet uz Bernu slimniicu Bikernieku slimniicaa ir Dzirdes centrs un daktere Gžibovska opereejoss kirurgs tur arii ejiet manai meitai arii izopereeja un ir radikaali labaak.....beernu slimniicaa jums tikai saaks gribeeties vai nu aizbraukt no valsts vai kaadu nogalinaat....

CatNap      ir bijusi abiem berniem, kad tie bija samera mazi - primsskolas vecums. abiem bija baisas ilgstoshas problemas ar punkjiem, plisa ausu bungadinjas, daudz kas tika darits, bet nelidzeeja, domaju, ka tas bija nepieciesams un attaisnojass.
nezinu ka tagad, man mazajam iedeva pirmo - nezinu ka nosaukt - narkozi, kamer sedeja man klepi, aizmiga , tad vinju aiznmesa uz opezali,un pec tam pamodas. protams, kaa jau pec operacijas, bet ok izdziivoja :). diemzheel,lielajam ar to viss nebeidzas, bija vel vairakas citass manipulacijas un pat ljoti nopietna auss operacija pec tam. bet mazajam viss sakartojas.
jebkura gadijuma- lai veicas, no pieredzes zinu, cik apjukusi un bezplaidziga vari justies. labi, ja ir arstsm, kuram uzticeties.( bija Vienibas gatve dr. Terauds).

annija005      NEKAADAA GADIIJUMAA NEDRIIKST OPEREET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CatNap      p.s. ir butiski, lai gaiss degunaa dobumaa plust brivi, lai ejas nav aizsprostotas, jo neaizmirsisim, ka taa ari skabeklis noklust smadzenes.
tapec nevajag NOLIEGT, kamer pats neizproti situaciju un to, kapec vajadzetu/vai nevajadzetu.
konsulteties, konsulteties (mazak pie tadiem ka mes, vairak pie medikjiem. mazak pirkt lupatas, vairaak domat par nakotni.

saullla      vispārēja narkoze 3 gadigam bernam???
Da nu tas vien visu izsaka....

MisPantera      Ir dažādas narkozes, nevajag jaukt visu vienā katlā-ja operācija ilgst 5 min, tad arī narkoze ir attiecīgi uz 10-15min.Ja nu kādam ir velme var pamēģināt paspīdzināt bērnu kā padomju laikos- piesiet pie krēsla,lai nespirinās un skatīties kā rauj laukā!Domāju ka šī būs psiholoģiskā trauma uz visu mūžu, atšķirībā no īslaicīgas narkozes.

Zaara      pie prof Sokolova uz konsultāciju, viņš arī perfekti visu izskaidros. Manam dēlam 3 gadu vecumā izoperēja tieši šis ārsts, labāku nevar vēlēties.Esmu redzējusi bērnus, kuriem mutes pavērtas tverot gaisu, arī smadzeņu darbībai tas traucē, izskatās kā garīgi atpalikuši. padomā pati, ja nepietiek skābeklis.operācija nav smaga salīdzinot kā bija padomju laikā, kad grieza bez narkozes.

Zaara      aizmirsu:) kakla mandeles gan vēlams glabāt līdz pieaug, jo ir svarīgi no med viedokļa. Manam puikam tās operēja sastrutojušas 18 gados, jo nebija citu variantu, un atkal vērsāmies pēc palīdzības pie tā paša labā prof. Sokolova.

Sejinja      Manai ir 3,5 gadi, arii sovasar Latvijaa ieteica opereet, bet es pagaidaam nee, jo ar ausiim probleemu nav bijis, ceru ka nevajadzees.

selnija_    1 Cilvēka organismā nav nekā lieka./iecērt OHO akmenī/. Kāds taču to radījis, kāds taču ir piedomājis pie katras detaļas.

avanti13      MisPantera (2011-10-19 10:14) viedoklis (c)
Man taa bija, kaut kaada vieteejaa anesteezija, kura iisti nedarbojaas... Piesieta pie kreesla un ar aakju stangaam izraava... mamma gjiibonii, es veel tagad visu acu priekshaa kaa filmu redzu!! Trauma taada, ka pat spraali lieku un njemu aaraa pie narkozes!
Visu beerniibu, jauniibu mociijos ar iesnaam un deguna blakusdobuma iekaisumu, aizdeguna mandelju izraushana neko nemainiija. Beerniibaa vairaakas reizes biju uz deguna kritusi... TIKAI 42 gadu vecumaa nokljuvu pie kompetentas LOR aarstes, kura paskaidroja: visas manas probleemas ir no shkiibaas deguna starpsienas, kura traucee normaalai gaisa cirkulaacijai un dabiigai deguna mitrinaashanai, kuras rezultaataa kjeraas visi viirusi klaat!! Kaa izsargaaties? Ruupeeties,lai deguna gljotaada nebuutu sausa (smeeriites, saals dushas, pilieni).
Moraale: aarsti saak vienmeer ar tradicionaalo un neiedziljinaas citos iemeslos, kaapeec tik biezhi iesnas... Kopsh es savu vaajo vietu zinu, iesnas man ir ljoti reti

zity      Manam puikam adenoīdus izoperēja 4 g.v., man atļauju nepaprasot..:( Bija vidusauss iekaisums un vedu uz operāciju Vienības gatvē. Pēc operācijas (vispārējā narkozē) tik dakere informēja - mēs pie viena arī adenoīdus izņēmām - bijā pārāk lieli... Es biju šokā! Bet vēlāk, parunājoties ar citiem dakteriem, sapratu, ka labi vien bija. Cik atceros, tie adenoīdi ir tādi vairāk izaugumi - lielāki, mazāki. Reizēm tie lielākie traucē (kamēr bērnam aizdegune(?) nav līdz galam izveidojusies), tad tos lielākos arī izrauj. Pēc tam bērnam vairs nav bijis ne problēmu ar ausu iekaisumiem, ne lielu slimošanu vispār. :)

VIZUAALAAmaaksla      katrs stāsta savu, man operēja bērnībā kompānijā ar mandelēm, likās, ka ausis izvilks saitītē līdzi....stulbi!
Un arī vēlāk sapratu---ja vien nav kādi blakus nosacījumi, tad nevajag operēt. Galavārds, protams, ārstam, bet sakarīgam!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu