Aizdegunes mandeles

aizvedu savu 3 gadus veco dēliņu pie LORa uz profilaktisko pārbaudi, kas man pateica , ka lai bērnam labāk attīstītos valoda un viņš spētu brīvāk elpot caur degunu, nevis tikai caur muti - viņam esot jāizoperē aizdegunes mandeles. Vēl joprojām par šo diagnozi esmu šokā un nestādos priekšā kā šī operācija notiek (turklāt vēl bērnam). Nevienam ģimenes loceklim nekādas operācijas nav bijušas un te, pēkšņi bērnam vajag . . .
Padalieties, ja kādam ir bijusi pieredze ar šādām operācijām. Esmu neziņā.

Milestiba      Vai bērnam tās mandeles sagādā lielas problēmas?
Vai viņš krāc dēļ tām naktī? Vai smok?
Ja jā, varat griezties pie somnologa.
Ja nē, bērnam paaugoties, tās problēmas mēdz pāriet, - nav iemesla uztraukumam.

karbonaade      Nu tā, varu pastāstīt par vēl vienu bērnu... kurš nerunāja un ļoti slikti runāja līdz kādiem 4 gadiem. 3 gadu vecumā tika taisītas visas iespējamās pārbaudes, ieskaitot magnētisko rezonansi un psihiatru, kāpēc viņš nerunā. Bija runas par atpalicību utt. Beidzās tas ar to, ka aizsūtīja uz logopēdisko dārziņu. Pirms tam bija jāiet pie zobārsta. Kā zobārsts ieraudzīja sīkā muti, bija izsauciens: kā jūs gribat, lai viņš runā, viņam ir "suņa" sakodiens. Interesan tik, kāpēc šādu versiju neiedomājās neviens cits ārsts?
Morāle? Pusgada laikā dārziņā problēma tika atrisināta, puikam šobrīd ir 13, protams slinks kā maita, bet tik pozitīvu cilvēku un gaišu un apķērigu prātu vajag pameklēt :)
Nu negriez ārā, kamēr nav skaidrs, ka tas ir vienīgais iespējamais variants.

Ivans_neBargais      Citēju autori "lai bērnam labāk attīstītos valoda un viņš spētu brīvāk elpot caur degunu, nevis tikai caur muti". Šādi ārsta izteikumi liek domāt, ka pašlaik ar to ir problēmas. Ja netici ārstam, tad neej pie viņa, ej pie tāda, kuram tici. Bet jautāt šeit, nekompetentam dīkdieņu baram, tas jau ir stulbums. kā jau pati pārliecinājies, diametrāli pretēji viedokļi, un pat kategoriskā, iebildumus nepieļaujošā formā.

Par tēmu, ir pieredze, dēlam bija problēmas ar dzirdi. Operācija zem narkozes, nekādu problēmu, vēl joprojām dzīvs un nesūdzas.

Līdzīgi jautājumi
Iekaisusas mandeles, sap (15 atbildes)Jau menesi sap kakls! Ko darit? (6 atbildes)Kakla kaut kas trauce. .. (15 atbildes)Ka arstet anginu? (22 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu