Sāls organismā

Ir doma organisma pašsajūtas uzlabošanai, bet vairāk jau 5 lieko kg zaudēšanai pilnībā atteikties no sāls uzturā. Bet kā to mazsāpīgāk izdarīt, ja garšo garšīgs( es šeit domāju kaut kur pa vidu jēdzieniem - veselīgs uzturs un latviešu virtuve) ēdiens? Un ja īpāša ēdiena regulārai( katru dienu 3*dienā) pagatavošanai vienkārši fiziski nav laika? Kāda vispār ir pieredze attiecībā uz sāls lietošanu un nelietošanu?

selavi_5 (2012-05-14 23:24)      Ir arī citas garšvielas, kas ēdienu padara baudāmu bez sāls. Un Bauer trauki - gatavošana bez sāls un ūdens.

kudala (2012-05-14 23:27)      pilnībā neizdosies atteikties, jo maizē ir gana daudz sāls, un organismam ir vajadzīga sāls saprātīgās devās.

Selfija (2012-05-14 23:28)      Izmanto citas garšvielas,un visslabāk jau citrona sula noder,pārlej pāri un gana garšīgi.:)Es sāli uzturā jau neizmantoju 4 mēnešus,un nevajag arī vairs!:)

elsa (2012-05-14 23:29)      Pilnīgi bez sāls organismu turēt nedrīkst. Sālim ir sava nozīme organisma bioķīmisko procesu uzturēšanā. Bet ierobežot var. Labāk skatīties, ko ēd, atturēties no pusfabrikātiem un rūpnieciski razotiem produktiem. Kā arī milti, kartupeļi. Un ir tikm plaša garšvielu pasaule, ka sāli var pielietot minimāli.

senga (2012-05-14 23:35)      Mazliet vajag sāli lietot,bet pārējo daļu aizstāt ar garšvielām.

Pipar_kuka (2012-05-15 00:15)      Sālī ir nātrijs, kas aiztur ūdeni nierēs. Tas sekmē arī arteriālā spiediena celšanos -līdz ar to, pacientiem ar arteriālo hipertensiju neiesaka uzņemt > par 2g sāls dienā. Papētot produktu etiķetes, sāls ir gandrīz visur. Ir speciāla sāls -Pansāls, ja nemaldos Na vietā ir Mg -rūgts un dārgs. Vajag labi uzbērt, lai sajustu gaŗsu. Kādreiz pirku Rimī.
Man ir ķiploku standziņas, baziliks podiņā cauru gadu. Grēkoju ar sojas mērci, tā der visur.

beauty_girl (2012-05-15 00:19)      Gatavojot mājās bez sāls pilnīgi var iztikt, jo tik daudz cik vajag to sāli tāpat apēdam ar maizi, sieru,desām, utt. Apēdot, piemēram, vienu kūpinātas gaļas sviestmaizi tiek apēsta jau visa nepieciešamā sāls dienas deva. Bet bez sāls ātri var pierast ēst- lietojot daudz zaļumu ar izteiktām garšām- dilles, pētersīļus, ķiplokus gaļai, citrona sulu zivīm,salātiem utt. Ja negatavo mājās, sāli vienalga patērēsi vairāk nekā vajag.

Naktsbrauceejs (2012-05-15 05:49)      No sāls atteikties vienkārši nedrīkst!!!!Vari gatavot bez sāls,bet tad pēc ēdienreizes jānosūkā pāris kristāliņi jūras sāls.Man tā nedaudz nav skaidrs kāds sakars sāls lietošanai(normas robežās)ar tiem liekajiem 5kg????
Ja tev interese nomest tos 5 kg,varu tev nosūtīt materiālu par visiem atslēgas momentiem svara normalizēšanai.Tikai dod ziņu uz kurieni sūtīt.

LorianaA (2012-05-15 07:50)      Sālim ar svara samazināšanu nav nekāda sakara. Sāls vn aiztur ūdeni organismā un viss.

niknis (2012-05-15 08:06)      beauty_girl ir pilnīga taisnība. Maizēs, desās utt., gāž iekšā tādu sāls daudzumu, ka pats gatavojot var pilnīgi no tā atteikties, vajadzīgo daudzumu uzņem jau ar rūpnieciski gatavotajiem brīnumiem. Cik garšīgi - tas cits jautājums :) Un jā - atteikšanās no sāls palīdz nomest svaru. 1 grams sāls neļauj 100 gramiem ūdens "pamest" organismu. Tā ja. Ir sāls ar samazinātu nātrija daudzumu (tur i piešauts kālijs un magnijs - tieši palīdz izvadīt ūdeni), ja nu prasās ko sāļāku.

Parama (2012-05-15 08:19)      sāls organismam ir vajadzīgs! pat zālēdājām gotām dod speciāli sāli laizīt, lai kunģis labāk strādātu

violinn (2012-05-15 08:30)      Es kaut kad lasīju par vienu pasākumu, kad var nedēļas laikā zaudet kādus 3 kg. Tur bija dārzeņu zupa bez sāls rītā, vakarā. Garšvielas bija, bet bez sāls.Izskrubē kādu daudzumu ""uzkrājumu."" Pēc tam prātīgi, bez pārēšanās.
Pierod pie minimāla sāls ēdienos, mierīgi. Samazini to un viss.

Lucy (2012-05-15 08:46)      Man bez sāls ēdiens nav baudāms.
Kaut kur lasīju par tām garšvielām,ka tieši tās vajagot mazāk lietot,jo ēdiens kļūst vēl garšīgāks un cilvēks rij,rij,rij,bez jēgas un saprašanas.
Īpaši neaizraujos ar gasvielām,lieku vairāk piparus un beigās daudz zaļumus,gan zupām,mērcēm,sautējumam,visur kur vien var.

Effy (2012-05-15 09:09)      vai dēļ 5 kg ir jēga mocīties ar ēdienu bez sāls?

pasēdi 5 dienas uz zemenēm - 1 dienā 1 kg zemeņu, 2. dienā 2 kg zemeņu, 3. dienā 3 kg zemeņu, 4. dienā 2 kg, bet 5. dienā 1 kg.
nometīsi savus 3 kg točna. bet pie nosacījuma, ka neko citu need. pie reizes apēdisi visu gada nepieciešamo vitamīnu devu :) tikai iesaku to visu darīt vietā, kur ir brīvi pieejama tualete :D

izslēdz no ēdienkartes miltu ēdienu (maize, pelmeņi, karbonādes, makaroni utt), kartupeļus, cukuru, saldumus, graudaugu ēdienus (rīsus, griķus) un uz to arī pēc mēnešiem 3 nometīsi 5 kg.

baltsriits (2012-05-15 09:40)      50kg ,,,kur te ir liekais svars?

fernfahrer (2012-05-15 09:40)      kā teica senie ņenci- sāls organismā daudz labāks par šaujampulveri...

slieks (2012-05-15 10:13)      3 g sāls dienā cilvēkam ir nepieciešams (smadzeņu darbībai). Pārējais ir paša izvēle, bet labāk mazāk.

komsomolka (2012-05-15 11:04)      Parama-izskatās,ka tu par govīm vislabāk zini.:D Tikai govīm labākā barība ir arī zāle ar iespējami augstāku proteīna saturu, varbūt arī mums vajadzētu uzņemt kādu proteīna papilddevu?

av2 (2012-05-15 11:20)      es jau arii censsos peec iespeejas mazaak, bet nu....tie marineetie gurkkiissi..mmmmmm :(

IipashaSieviete (2012-05-15 11:47)      nekadu problemu , ja pats gatavo- ir tik daudz labu garshvielu. jau sen majas gatavoju praktiski bez sals! grutak sabiedriskaja edinashana- ta ka garshas sajutas ir pastiprinajushas, tad uzreiz jutu cik kur kas pielikts!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu