Nevēlamas grūtniecības pārtraukšana

Izšķīros ar draugu un atklāju, ka esmu stāvoklī. Apmēram trešajā nedēļā. Vai ir kādas zāles, tabletes kā pārtraukt grūtniecību, izņemot abortu? Nenosodiet, jo tā jau ir grūti.

kalatura      Ieteiktu nestrebt karstu,apsēsties un ar šejienes gudrīšiem visu pārrunāt.:)
Ja godīgi...neesi jau izvarota ,bērna tēvs zināms...domāju,ka jāsaglabā,JO vīrieši nāk un iet(mūsdienu modernisms),taču bērni paliek.Būs kas Tev vecumdienās apčubina.:))

Adamsone    1 Attiecībā uz grūtniecību dažiem vīriešiem vajadzētu stāvēt pie ratiem pēc tam, kad savu padarījuši un pieslēgties tad, kad var fotogrāfēties ar mazuli un puķu pušķi...:D
Reālais personāžs, ja tāds ir, darīs tā, kā darīs....Uz šķiršanās stresa pamata var būt kļūda, vnk.

Tessa      es atkal ieteiktu aiziet pie arsta un kartiigi parbaudiities,analiizes nodot un ta. jo testi treshaja nedelja medz kljudiities.
un pec tam jau domat.

Muktiana      Man liekas, ja bijāt tik lieli, lai iesaistītos tuvās attiecības, tad pilnīgi noteikti esat arī tik lieli, lai uzņemtos atbildību.
Absolūti nepiekrītu tēzei "vīrieši nāk un iet, bērni paliek pienest ūdens glāzi vecumdienās".
Tomēr ļoti nopietni jāaizdomājas par pašu faktu, ka bērns ir. Dzīve nevienam nesola vieglu dzīvi, arī tiem, kuriem nauda un karjera ir, tiem varbūt nav dēļ kā dzīvot, tāpat mokas ar slimībām un depresijām.
Nekādā gadījumā nesludināšu, ka būt vienai ar bērnu ir/būs viegli, bet viegli šai dzīvē nekas nav.
Manuprāt, situācijas attīstības virziens jāattīsta tajā virzienkā, kā vīrieti motivēt uzņemties atbildību. Nāksies arī runāt, lūgt radiem utt., bet sieviete ar bērnu vienmēr ir atkarīga no citu labvēlības - tagad vai vēlāk. Protams, ja vīrietis jau ir ieņēmis bezatbildīgu pozīciju, tas automātiski dzīvi padara mazāku saldu.
Taču es nedomāju, ka vajag bēgt no problēmām, nogalinot dzīvību... Un Tā nav Tava vaina, ka gadījies bērns...1) mēs šobrīd dzīvojam sabiedrībā, kur sex´u sludina kā pamatvērtību 2) tas ir normāli, ka šādu attiecību rezultātā rodas dzīvība. Tātad viņam bija jānāk pasaulē tieši Tev un tieši Tavā situācijā. Novēlu būt drosmīgai.

Hipnotic    1 ->kokote , ja tu būtu informēta kā skaita grūtniecību, tad zinātu, ka pēc aprēķina 3 ned. ir nedēļu pirms mēnesenēm :D ( ja pa pamatu ņemam standartu)

kalatura    1 Mukta,nemaz nevajag noliegt mērķus,kādi vecākiem ir pret pašu bērniem.Da labi,pucē sevi baltu no visām pusēm,taču penzijas gadi pienāks katram no mums,dziedāsi citu dziesmu.

Muktiana    1 kalatura,
vai Tu domā, ka pret pensijas vecumu aborta faktā saskatīšu ētisku rīcību? Taisni otrādi, ar katru dienu arvien vairāk saprotu, ka Dievs ir un kāda ir mūsu cilvēku sūtība un liktens uz Zemes.
1) Tiešām nekad nevienam netiek uzlikts lielāks pābaudījums nekā var izturēt (autore varēs izaudzināt šo bērnu, pat ja būs ļoti grūti).
2) No jebkuras bezcerīgas situācijas ir izeja, un ne tikai no paša cilvēka atkarīga, - jo katra cilvēka dzīve tiek vadīta un galvenie notikumi ikviena dzīvē jau zināmi pirms dzimšanas (arī šī bērna nākšana pasaulē),
3) Nogalināt dzīvību ir viennozīmīgi smags karmisks grēks, par ko pretī būs smagas sekas...kaut kad,
4) Uztaisot abortu, nenozīmē, ka autores vai viņas bērna tēva dzīve kļūs laimīga un piepildīta; laimīga dzīve tā ir tiem, kuru dzīvē ienāk mīlestība, bet mīlestības iztrūkuma deficīts te jau pēc karmas iet, jo tikai tādiem gadās šādas situācijas.
Kopumā absolūti stingri ticu, ka sabiedrības degradācija sākas no neziņas, ka Dievs ir un arī no tikumības normu neievērošanas. Brīvajās attiecībās piekoptajā sex´ā dzimst negribēti bērni, tiek taisīti aborti un tas radīs smagas sekas gan subjektiem individuāli, gan visas tautas karmai (nākotnei) kopumā. Taču, ja ir izvēle - taisīt abortu vai audzināt bērnu tādos apstākļos, kā ir, tad pēdējais ir 100% labāks!!! Kaut arī tas nenozīmē, ka arī tajā gadījumā neatstrādāsies karma pēc pilnas programmas.

__CremeBrule__      nebaidies. pirms pinem lemumu, rupigi apdoma.

riks086    2 Ko jūs te ņematies kā tādi naivuļi - tak šodien izveidots profils.... un persona, kura uzdod jautājumu varbūt nemaz nav 19-gadīga meiča (vai vispār ir sieviešu dzimuma) un pilnīgi noteikti nav muļkigi nonākusi stāvoklī.... vnk PA-ā ir provokatīvu un reālu tematu deficīts

selguita29      Piekritu visiem,pie arsta ej,jo esi jauna un tik veselibu sabojasi,olnicas nav joku lieta...tici,nu nejoko ar glupibam...paries soks un izmisums,izlem ar skaidru un vesu prátu....un dari ko tu uzskati par tev labaku....bus ok un saudze sevi:)apskaviens....

Parama    1 nezinu, vai autore ir feiks, vai nav, bet 19 gados meiča, iespējams, vēl videni nav pabeigusi. un tie pareizie padomi, ka nafig jāmācās, nafig jāatrod īstais vīrietis, ar ko apprecēties un ar ko dzemdēt bērnus, besī. 19 gados vajag uzgāzties vecākiem, kuri, iespējams, jau tā knapi savelk galus, uz kakla ar savu bēbi, palikt bez izglītības un minimālām iespējām laimīgi apprecēties ar savam vecuma čali:(
mēs jaunībā arī daudzko mēģinājām, karstas vannas, karuseļi līdz nelabumam, fiziskas slodzes, kautkādas pretapaugļošanās tabletes. kādai līdzēja, kādai nekas, atkarīgs no organisma.

samuraja      Izlemjot vienmēr jaatceras, ka pēc aborta var visādi gadīties. Draugs, ja vien nav slepkava - maniaks un narkomāns pēdējais- ir pelnījis vismaz iespēju uzzināt, ka var būt arī tēvs, un ja arī negribēs atbalstīt, varbūt vismaz padomās nākošreiz kad "draudzēsies" ar kādu meiteni ari par kontracepciju.

av2  1   ..iekopee komppii ssito sarunu te, un palasiisi to peec 10 -25 gadiem ! :((

Deisa      1. Manuprāt bērna tēvam tomēr jāpaziņo šis fakts.
2. Atceries, ka aborts neatceļ grūtniecību, bet jūs abus padara par miruša bērna vecākiem.

Bomzitis    1 Hipnotic - a tjipa nevarēja būt tā, ka līdz mēnesenēm bija 2nedēļas, kad apaugļojās, mēnesenes 1ned kavējās, uztaisīja testu un izrādījās, ka stāvoklī - 3ned sanāk ne?

Vai arī domā, ka stāvoklī var palikt tikai pirmajā dienā pēc mēnesenēm - nevis, piemēram, 2. 3. vai 4. nedēļā?

skvo      viennozīmīgi tikai ārsts. Neklausies ko te visi pārgudrie runā! Tev un tikai Tev vienai pašai ir jāizlemj vai esi spējīga viena pati bez citu palīdzības uzaudzinat bērnu? Tev var būt simts radinieku un tik un tā viena dienā vari izrādīties pilnīgi viena ar bērnu un ko tad? Ko tad tu vainosi ja netiksi galā? Katru reizi kad izlēmu par bērnu es uzdevu sev tieši šo jautājumu - vai spēšu es viņu izaudzināt viena pati? Ja jā, tad bērniņam būs būt, ja nē, tad paļauties uz "pasauli" ir vairāk nekā muļķīgi. Lai veicas pieņemt pareizo lēmumu tev pašai priekš sevis.

never_pa      palasi info veselības centrā 4, tur kaut kas bija par grūtniecību agrīnā fāzē. Bet 7x nomēri pirms nogriez.

Decijs      aborts slepkaviba. Tava izvele nonavet to rukiti, kas pieteicas vai ne. Gadas , ka pec apbortiem vairs nesanak palikt stavokli. Gadas , ka vis ok. Nu bez daktera Ginekologa tiesam neiztikt labak capo pie vina un izrunajies, plus vari izrunaties ar ar kadu macitaju po Katolis vai Pareizticigais vai Luteranis tur tev asinojoso dvesli ar salimes mos i negribesi apbortu bet audzinat. Jaa ja atstaj dod zinu tetim lai uznemas atbildibu ja nav jenots.

MaryClaire      ... jā, un pēc tam klausīties oho gudreļu [vīreļu] pārspriedumus par to, cik "vieglprātīgi" šitādas bezatbildīgās laiž pasaulē dzīvību ... ka ar tādām "mačkām" dzīvē sapīties mazākais ir sevi par stulbeni padarīt. plus vēl komentāri, ka nepatīk "dāmītes, kuras pirms tam kāds ir uzpildījis". tfu, divkoši, nelaimīgie, ķēmi līdz galam neiztaisītie ...

Ananda_A      Saintriģēja te visus un pazuda. Mēs te naktī gulēt nevarēsim aiz žēlabām par iespējamo ab. Cik nesen par demogrāfisko situāciju valstī asaras lējām... ja saglabāsi, visi šejienieši piesakāmies morāli atbalstīt un varbūt arī paauklēt...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu