Kādas ir insulta pazīmes?

Vai varbūt pirmsinsulta. Jautājums nopietns, līdz dakterim te patālu. Vīrs ap 50 gadi nedēļu mocās ar spēcīgām muguras sāpēm jostasvietas rajonā. Šodien atrodam viņu gulošu uz grīdas. Elpo it kā normāli, asinspiediens 138/89, pulss 95, seja sārta. Ir aizdomas, ka iedzēris spirtu, ar kuru mitrināja sildošas kompreses, bet galīgi nav alkohola smakas. Īsti nezinām, ko darīt.

krasotaajs (2013-05-19 23:11)      Skaiti, ka kaadus trīss mēnešus nebūs runājams, ja uzsūksies asins galvā izdzīvos,... a taa klausi Aariju!

Ievinieks5 (2013-05-19 23:24)      Insulti ir divu veidu-hemoragiskie, kad asinis izplust no asinsvadiem un isemiskie, kad asinsvads nosprostojas. Abiem simptomimir lidzigi un tos vajadzetu ziat katram, jo pirmomsdtundu laika insulta sekas paralize utt ir prakstiski noversamas. Tatad- jaliek cilvekam asmaidit, saraukt pieri it ka brinitos un piepust vaigus. Smaids bus greizs vienaa pusee, pieri viena no pusem saraukt nevares, vaigus nevares uzpust. Vel liec cilvekam pacelt abas rokas vienlaicigi sev preksaa, izstiept. Viena no rokam insulta gadijumasa slides/kritis leja.

Kamija (2013-05-19 23:42)      Cilvēkam pie skaidras apziņas ir jāreaģē uz apkārt notiekošo. Stāsts izklausās nelāgi - guļ un nereaģē :) Pamēģini pievērst uzmanību - ar balsi vai kustībām... iereibis cilvēks reaģē - palēlināti gan, bet reaģē! Insulta gadījumā cilvēks var būt bessamaņā, uz apkārt notiekošo nereaģēt, pačurāt neapzinoties u.tml.

Insulta gadījumā, jo ātrāk tiek sniegta medicīniskā palīdzība, jo vairāk cerību, ka sekas būs mazākas.

Pusvaditajs (2013-05-20 08:35)      Patika diskusija! Tiešām cilvēkiem IQ ir nokritis reāli zemu....
Stāsts labs, bet tāda īsta pamatojuma par interneta skariem nebija, tad kompis ar ārpasauli sajūgts ar jūrā guldīto optiku? Kā arī neviens neiedomājās ieteikt interneta zvanu, piemēram caur skype.
Vismaz daži izglītojoši komentāri arī bija.

VECA_PIEPE (2013-05-20 08:47)      Cuuka un sushkjis, vairaak nekas! (c)

Skumji, ja komandas biedrs ir persona bez jebkaadas atbildiibas pret sevi, savu veseliibu,...bet skumjaaks ir fakts, ka par shaadas personas riiciibnespeeju ir jaauznjemas atbildiiba komandas biedriem, kas peec buutiibas ir tikai cilveeciiga riiciiba, kaa norma,...kuru bezatbildiigais nekad nespees noveerteet.
Atvaino Juri, bet shis pagjirainais pacients, peec buutiibas ir atbriivojams no darba, norakstaams no kugja bezterminjaa, ne tikai par lieki sagaadaatajaam probleemaam savaa bezatbildiibaa, bet konkreeti- darba kaartiibas neieveeroshana,...alkohola lietoshana darba vietaa ir nepiedodams paarkaapums, kas arii bija iemesls shaadai nejeedziibai, kuru alkomaans saruupeeja visai Juusu komandai kopumaa. Nozjeelojami.

hefny (2013-05-20 09:39)      nu gan murgs! Obligāta ātrā palīdzība, -un lai tik m´´gina maksu prasīt vai vēl nebraukt!!!veselības ministrijai vēstule-par daktera-medicīnas nepieejamību/genocīds visīstākais/,ja cilvēki šitā iebiedēti ar trīkuma pātagu un attālumu!!!!!!!

ketija (2013-05-20 14:13)      Eu, ne pa tēmu, bet jums tak sieviete uz kuģa, varbūt tur tas cēlonis un iemesls?? :)
..Nebiju slinka, aizgāju palūrēt doto adresi..

hefny (2013-05-20 14:13)      aga..man patrīk;prasīt padomu-nemediķiem, bet aizmirst pateikt to-kur reāli atrodas un ,bezmaz, smaidot lašit un vērt´wt komentus. mazliet nenopietni.
jo, ja vajadzīga ātrā palīdzība-saka:
1. SOS-
2. koordinātes-atrodos tur un tur
3. ,kaiš tas un tas....
4. mums tādi un šitādi resursi pieejam,kas der?
5. oPERATĪVI: lai reāli ātra palīdzība, lai būda nenosvilsts, kamēr sacer romĀNIŅU,
6. NETĀ Ir "INSULTS-PAZIMES",JA JAU VAR TE DISKUTĒT!
nevis gari un plaši izmurgojas....
7. IR NETĀ PIEEJAMI KONTAKTI AR MEDICĪNAS PERSONĀLU TIE PAŠI ĀTRO KONSULTANTI- KURLAJIEM,KURLMĒMAJIEM,KURI ATĪ TOMĒR KUĢO, CEĻO, LIDO, SPORTO, dzīvo >>>>> :)
JuriK,-domāju-ka konstruktīvāks, -jo jūras vilks esi......
LABI, KA TE GALUGALĀ PĒC GARAS SARAKSTES IZKRISTALIZĒJĀS RE;AL;A AINA- ALKASIS.

Karkla_Kruminja (2013-05-20 17:50)      klients līdz bezsamaņai saģiptējies ar spirtu, bet ķermenis neizdala alkohola smaku? es teikšu, juri, jums uz tā kuģa dīvainas lietas notiek. un galvā arī, ja ohujā padomu prasi, ar šiādiem dokiem labāk pašam pakārties

sentire (2013-05-25 23:08)      Ieklausies Ieviniekā,ja gribās notestēt insulta pazīmes.Bet liekas,ka būs tomēr kautkas cits.Varbūt derētu pārbaudīt glikozes līmeni asinīs??Varbūt krāsni kurināja un tvana gāzi ieelpoja.Lieta nopietna,bet muguras sāpes tikai sagadīšanās visticamāk.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu