Ko darīt ar ķermeni pēc nāves?

Kad jūs nomirsiet - kāda veida "pēcapstrādei" dodat priekšroku? Kāpēc?
*Zārks un bedre
*Kremēšana
*Atdot ķermeni zinātnei/medicīnai (vai nu orgāniem smagi slimiem pacientiem, vai izpētei utml)

bacio      izaugs zāle un tad tevi apēdīs govs.....un tad tevi atkal izmetīs laukā....

edmunds      kremeesana ir neracionaals energijas pateerinjsh, un sarezgiitaas organiskaas molekulas paarveidojas vienaakrshos saaljos un oksiidos. pareizaak ir saglabaat sarezgjiitas nolekulas un izmantot tas lietderiigaak. starp citu nupat ienaaca praataa ka vareetu nodot sevi sunju bariibas razotaajiem, arii tas ir sapraatiigaak nekaa kremeet :)

White`n`Naughty    1 Ha, šad tad gadās ābolā apēst tārpu un tad es sev saku ka es viņiem atriebjos avansā par to ka reiz viņu dzimta reiz mani grauzīs, taču kroņa triks protams ir atriebties šiem avansā un tad kremēties, lai viņiem netiek nekas. Normāls viltīgais plāns.

esmucitta      kremēšana

siikaa16      Ja traģiski, tad kremēt. Ja dabiski, tad lai apglabēji izlemj. Nekāda pelnu kaisīšana, vai urnas turēšana uz plauktiņa. Mazā lauku kapsētā. Kalniņā pie savējiem. Tur ir koki, tur ir putni, reizēm meža zvēri pastaigā. Tur ir aura, kāda nav pilsētas kapos. Skaista vieta, tikai tur.

eKo      Man vienalga, ka tik palicējiem labi. Kapiņu tradīcijas nav iegājušās. Tad jau laikam pa vējam. Ar tām urnām gan jocīgi. Metāla! Un kur lai viņu liek pēc pelnu izkaisīšanas? Miskastē kkā roka neceļas.

dzzekiss      Kremēšanu baznīcas neiesaka.

adamsone      Droši zinu, ka sadedzināt un izkaisīt jūrā šiem (šim) būs slinkums.
Maza, visu aizmirsta kapu kopiņa nav nekāds iedvesmojošais tēls, bet vai nav vienalga....

rusteze      varbūt lai pastāsta kāds krematorijas darbinieks... vai tiešām viss nelaiķis+zārks sarūmējās tajā mazajā urniņā, vai ieber tikai mazu daļiņu, ko tad reāli tur izkaisīs virs tām romantiskajām vietām ko visi parasti tā vēlās, varbūt tikai vienu kāju+pusi no zārka vāka...

VecmeitaARrunci      Esmu oficiaali atlaavusi sava kermena rezerves dalas otrreizeejai izmantosanai,tad kremeet un apglabaat liidzaas maniem miilajiem-gimenei un protams-savam runcim.

vilks28      Tu esi neglābjami slima,ka tevi jau tas satrauc? Nesaprotu tos kremēties gribošos. Latvijā zemes par maz un sēdus jau glabā,vai kas? Negribētu es tādu mūzu nodzīvot,ka pat kapa sava nebūtu kur kādam atnākt pieminēt ,vai nospļauties. Tā jau visu var nodedzināt un palaist pa vējam.

fargo      "Nesaprotu tos kremēties gribošos."

moderni. ne visiem, bet daudziem cilvēkiem ir infantīla, vieglprātīga attieksme faktiski pret visu. kāpēc? nav sakņu, nav pagātnes, nav nākotnes, nav perspektīvas, sevis, savas lomas, vietas redzējums ir ārkārtīgi aprobežots ar savu ego. ārpus tā praktiski nekas nepastāv, laika skala sākas un beidzas ar savām gribām. tik urbanizētās sabiedrībās, kurās ģimenes faktiksi vairs nepastāv, jo ģimenes saites ir pārtrūkušas vecākiem, tad pašiem, arī ar bērniem notiek tas pats, tādā veidā ir lielā mērā vai vispār zudusi dzimtas izjūta. daudzi no viņiem ir vieni, vai arī ja ne, tad ģimenes loka apziņa aptver ļoti mazu cilvēku grupu - divus, trīs. tādā savas eksistences laika skalā arī šī perspektīva laikā vērsta uz pagātni vai nākotni arī veido šo ierobežoto attieksmi un sevis-centriskumu.
vēlme kremēties, vēlme no sevis neatstāt neko, ir tāda pat varētu neikt neirotiska reakcija uz cilvēku sevis anti-apziņu. tāpēc, tas nav par zemes esamību vai neesamību, bet par to, kā cilvēks sevi redz dzīvē. un kā sevi redz dzīvē, tā sevi rezd arī navē. kā ēna bija, kā ēna aizgāja.
kapu tradīcijas tomēr uztur saikni ar pagātni, bet ja šīs saiknes vairs nav? tāpēc, tu vari novērot šādu attieksmi pret sevi, pret nāvi.

vilks28      P.S. un uzraksts uz urnas ."Sadega tankā" .

adamsone      19:03 Tajā brīdī, kad kļūst skaidrs, ka kapu tradīcijas NEUZTUR saikni ar pagātni, nekas neuztur saikni ne ar ko un vienīgais kritērijs, kam ir nozīme, ir nauda (sekss, etc.), kļūst ļoti garlaicīgi, neko īpašu negribas un vismazāk gribas kādu apgrūtināt ar savām laicīgajām paliekām.
Drīzumā pasūtīšu savu portretu un pēcnācējiem noteikšu ne tikai izkaisīt manus pelnus, bet turēt šo portretu pie sienas viesistabā. Ja ne, tad spokošos.:D

OSKARS_U    1 Mumifikācijai, kā senajā Ēģiptē.

Maksy      Laikam vajag kremēties , viens vieds vīrs stāstīja , ja tavu miesu sadedzina , tu atdzimsi pavisam drīz , ja tevi apraks veselu , tad augšamcelsies tik pēc 40 gadiem ( laikam pilnībā jāspūst ) :)

kolkins      Ko darīt ar ķermeni pēc nāves? foto Protams kremēšana ... pelnus jūrai ... atvadoties tikai ar jautrību, humoru! 2016-03-20

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu