Vīriešu menopauze.

Šeit sarunās ir ļoti izplatīts likt uzsvaru uz to, ka sievietes vecumā ap 45 zaudē savu fertilitāti, kamēr vīriešiem nekas šajā jomā nemainās. Vai Latvijā tik tiešām tik maz informācijas par to, ka arī vīrieša sperma uz vecumu paliek nekvalitatīvāka, samazinās tās masa, rada lielākus riskus (tīri ģenētiskus - jo ir aptuveni pieces reizes lielāka iespēja, ka spermotozoīdu forma būs nepareizas formas - tā mainās, vīriešiem pēc 40 nodot spermu vairs neļauj šī riska dēļ, ja negrib spēlēt ruleti ar bērna veselību), tā ir lēnāka, vajadzīgs daudz ilgāks laiks lai sievieti padarītu grūtu (sevišķi, ja ir izteikta vecuma atšķirība), un galu galā ir liela iespēja ka zūd fertilitāte kopumā? Vai arī vīrieši to ignorē un domā, ka viņi šajā jomā vismaz stāv uz vietas un ir mūžīgi jauni (minētie procesi jau sākas 35 gadu vecumā)? Kamēr sievietes ķermenis samazina sievišķā hormona, estrogēna, razošanu - vīriešu ķermenis samazina vīršīķā hormona, testosterona, ražošanu (kas rada augstāku risku radīt bērnu ar ģenētiskām problēmām). Lai arī sieviešu menopauze notiek daudz agresīvāk un uzskatāmāk, par to vairāk runā, tomēr arī vīriešiem tā ir ļoti aktuāla un būtiska izmaiņa.

esmulabs  3 3 Tu viņu laikam lieto brokastīs ka tā uztraukta.....un vai šeit kādu interesē tavi zinātniskie termini....

maktub69  1 1 mani priecee tevis ieguutaa informaacija....var citreiz prezi aizmirst un nepaardziivot ddd

neko    1 ..nu ja tā uz to skatās, tad iepazīstoties būtu ar jāpainteresējas par asinsgrupu un saderību šinī jomā.. un vēl virkni faktoru. tikai kurš gan to dara?

"Lasot PA, liekas, ka vīrieši domā, ka tikai sievietes ir lemtas šim scenārijam. "
Nu es tā neteiktu, drīzāk vairumu neinteresē tādas ar ko bērnus radīt nevar (pat tad ja netaisās viņus radīt), tāpat ka vairumu sieviešu interesē tikai tādi vīrieši, kam ir nauda (pat tad ja pašai viņas ir pietiekami)... :) Tas vienkārši tā ir, pat situācijās kur tam nav nekāda loģiska pamata, jo patikšanai ir maz kas kopīgs ar loģiku.

bziks    1 Kļūst lēnaki un ???? Vienkārši vairak būs jānodarbojas ar patīkamām nodarbēm līdz proces būs rezūltatīvs.

jadore    3 Visi novecojam, lai arī kā negribētos. Par bērniem labāk domāt līdz 35 kā medīķi iesaka. Man ir zināmas vairākas ģimenes, kur vienam no vecākiem virs 45 bija, kad tika radīti bērni, diemžēl bērniem veselības problēmas. Nopietni jāpārbauda veselība pirms šada soļa pusmūžā.

Te tika piesaukti ģēniji, starp citu, arī novirze no normas, bet cik uz vienu ģēniju ir dzimuši nepilnvērtīgi cilvēki?

Cerinju_Peeteris  3   dziivot tiesjaam ir kaitiigi :D jo iipasji sliktaa un kasjkjiigaa garstaavoklii :D jo iipasji ja gribi lai kaads Tevi njem nopietni :D bet patiesiibaa esi viens vieniigs jautriibas avots :D

proti nodarbojies vairaak ar Savu dziivi mazaak maisi[ies] citu :) jo Tavas teemas liecina ka mnprt Tu esi lielaa dimbaa [Daanijaa viss nau kaartiibaa] un taapeec meegjini pieraadiit Seu? pasaulei? vrb veel kaadam? ka esi pareizaa un vieniigaa un ka viss ir ok bet citi nee bet sanaak taada sjljura vien :D

Sanjemies pasmaidiit.. un dziivot nevis konstrueet..

plikaaKAAJA      Ja spermiji kļūst leni, tas nenozīmē tikai, ka viņiem grūtāk nokļūt pie mērķa un apaugļot olšūnu, bet arī to, ka ir slimi, nes attiecīgas ģenētiskas iezīmes...
atbilde kādam, kurš to lietu grasās risināt ar ilgāku dzimumakta(iņa) procesu.

jollyroger      Es ar nesaprotu, nu kniebies ar jaunajiem, kur problēma?

adamsone    1 Dāņu karaļvalstī, Pēteri. Pēc visiem tulkojumu variantiem ir tā.
Pēc maniem novērojumiem, daļai vīriešu viņu pašapziņa balstās apsēklotspējā, reālā vai iztēlotā, vajadzīgā vai ne, nav svarīgi... Pietiekoši nožēlojams temats, lai par to vairāk neizvērstos.

fargo    2 vai visi noveco? jā.
vai vīriešiem zūd spēja radīt bērnus? nē(izņemot slimību gadījumos).
vai sievietēm zūd spēja radīt bērnus? jā(jebkurā gadījumā).

vai var šos jautājumus izmantot, lai tēmētu uz citu cilvēku pašapziņu? protams. un tas arī tiek darīts.

RiksNulleAstoniSesi      Nav nekad nācis prātā ņemt prezi ar spermu svērt (lai zinātu, ir mazāk vai vairāk), nest uz laboratoriju (lai zinātu, cik tie mazie, astainie, ir kustīgi, kvalitatīvi utt.).
Skaidrs, ka gadi nes līdzi pārmaiņas. Bet vai tās ir tik dramatiskas, kā te šī naidīgi nervozā būtne (sorry, autore) ķērc, šaubos gan. Pietiek paskatīties uz mūsu valsts "prezi" un salīdzināt viņa un dēlēna gadu skaitu, lai saprastu, ka tik traki nav...
Man pašam kritērijs ir - ja no rīta, kad esmu labi izgulējies, VIŅŠ ir ciets (pat neatkarīgi no manas subjektīvās vēlmes), tad ar mani viss ir normas robežās...
P.S. Man ieblieza banānu (nu jau uz 45 diennaktīm, kā sevišķi bīstamam recidīvstam), tad nu nākas pacelties kaujas izlidojumam no rezerves lidlauka

Kemina    1 Sieviete, kas nevēlās bērnus, jau vien ir pusvīrietis, tā noliedzot savu dabu. Un garīgi cilvēks nenoveco, fiziski arī 90 gadu vecam onkam un 70 gadus vecai tantītei var būt fiziski un garīgi veseli un stipri bērni.

natashka      Eleste, kas tev traucē pajautāt šo savam draugam, ar kuru šovasar grāsies preceties? Jo īpaši, jā tu nevēlies bērnus, kamdeļ tads jautājums? kārtejais mēģinājums pievērsts sev uzmanību?
Piedod, bet tu atgadinī vienu večuku no filmas ( diemžēl, neatceros nosaukumu), viņam kāju nebija, frontē pazaudēja, bet šis uztraucās par to, kā noliktavā nebija zābaku vajadzīga izmēra.

natashka      Eleste, varbūt tev kaut kur arī pedēja reize bija, tava problēma, bet arī deretu iemacities diskutēt kulturāli, ne agresivi uzbrukot visiem, kas uzdrošinājās tev iebilst. Autoritāra diskusija nav diskusija, bet uzbazīga sava viedokļa aizstāvēšana. Bet par to sedešanu alā..)))) arī Šveicē dažiem interese, kads arā laiks))) Man personīgi pofig, esmu alā, kur dzīvoju īsto dzīvi, ar savu dzīves pieredzi un ne mazu. Man vienkārši interesanti vērot, ka tukšamuca salasas enciklopedijas un tad mēģina no ARZĒMĒM!!!!!!))))))) VEIDOT gudras temas un tad rejieties uz visiem , kas saprot, ka katrs uzdots jautājums lieliski rakstūro pašu autoru.
Nenāktu par skādi pārlasīt savu iepriekšejo "diskusiju" )) un pievērsts uzmanību, kā daudzie komentetāji atzīst, ka tiešām esi nervoza, histeriska un citādi nenosvērta rakstūra butne. Tad varbūt labāk neuzdod jautājumus, kas raksturo tevi tik precīzi...)))
Nu..poehali...))) laiks izklaidēt publiku!

neratni_stasti      Manuprāt, informācijas ir pietiekami. Taču nebūt nevajag tik ārkārtīgi daudz informācijas. Cik esmu lasījusi, daba kā reiz ir parūpējusies pati, lai nav jāpaļaujas uz nesaprātīgiem cilvēkiem. Proti: tad, kad, cilvēkam novecojot, būtiski pieaug risks radīt slimus bērnus, sievietēm iestājās menopauze, bet vīriešu astainīši vienkārši nespēj neko radīt, ja vien palīgā nenāk tā mūsdienu medicīna ar mākslīgo apaugļošanu. Dauna sindroms, piemēram, ir tieši saistīts ar sievietes olšūnu kvalitāti, kad tā zūd, tad menopauze klāt. Ja jau runājam par to, ka vīrieši virs 45 gadiem var radīt slimus bērnus, lūgtum, ciparus studijā, kādu slimību risks paaugstinās?

sakuri    2 bērni var būt veseli ,bet tomēr tie jūt diskomfortu , nāk vecais tētis(56g.) uz bērnudārzu (apģērbs klaunisks ,sarkanas bikses ,zaļas kedas) un citi bērni sauc ,Jancis opis pakaļ ..

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu