Vēža ārstēšana kā farss. Vai norma šeit?

Traģikomēdija trijos cēlienos.
1.cēliens
Pacientam konstatēts aizkuņģa dziedzera vēzis. Ārsti novērš tūlītējās problēmas un palaiž mājās nomirt. Negrib pat īsti tomogrāfijas aprakstu dot, biopsiju taisa mēnesi (svētku laiks).
2. cēliens
Pacients sāk intensīvu pašārstēšanos (tostarp ar Rigviru, pulsējošā lauka terapiju u.c.). Ārsti piedāvā PALIATĪVO ķīmijterapiju un neliekas dzirdam, ka pasaulē mēģina arī šo to citu (injekcijas audzējā ultrasonogrāfijas kontrolē, ķīmijterapiju piemērotākā asinsvadā). (Paliatīvā ķīmijterapija domāta, lai palēninātu metastāžu augšanu).
3.cēliens
Pacients pārcieš vieglu drudzi, sāk pieņemties svarā un ar lielām pūlām panāk, ka tam uztaisa vēl vienu tomogrammu, kurā "audzēju vairs pārliecinoši saskatīt nevar". Ārsts saka- neko skaidri mēs tur neredzam, taču turpiniet vien ķīmijterapiju. Pacients nolemj, ka nu viņam ārstu ir diezgan.
Beigas.
Vai šis būtu kā nozares standarts?

Rinkulis    5 Ir bijusi līdzīga attieksme citās jomās...Iemītā taciņa, ne pa labi, ne pakreisi. Ja izdodas atrast entuziastisku ārstu, sava aroda meistaru, tad tā ir pavisam cita štelle, bet gana bieži tā nav.
Kā skolās ir nekopetenti un nepiemēroti cilvēki, tā arī medicīnā tādu netrūkst.

aija43    2 Pēdējā laikā dzirdēts, ka Krabīšus pie mums ierobežo, lai var paspēt nokārtot juridiskos jautājumus...
Visiem zināma mistika sākas pēc biopsijas- parauga paņemšana no labdabīgā veidojuma, tiklīdz skābeklis tam tiek klāt, tas aug/attīstās vājprātīgā ātrumā un kad tiek līdz operācijai, tad jau izredzes ļoti mazas.
Visiem zināms, ka krabis attistās ļoti ātri, bet līdz diagnozei garš ceļš un adekvātai ārstēšanai vēl garāks... un tie krustojas par vēlu.

gunda10  2   Kāda nu tā ķīmija ir izārstēt var ja slimo daļu uzkarsē vannā lidz 40 gr.un atdzesējas galva nav jākarsē un ir bišķi mazāk bīstami citas alternatīvās ārst.nav 40 gr.karst.nogalina audz. 2017-01-29

earnest      Pacients ir gadījies domājošs. Vismaz ar galvu cilvēkam viss kārtībā. Ārstiem gan tāds pacients ir kā bubulis... 2017-02-20

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu